Opas – näin valitset oikeanlaisen lämpöpussin!

Tämänpäiväisessä postauksessa kerromme, mikä lämpöpussi on, mihin tarkoitukseen se on hyvä, ja mitä sinun tulisi ajatella ennen sen hankintaa.

Mikä on lämpöpussi?
Lämpöpussi on lastenvaunujen lisätarvike, joka pitää lapsesi lämpimänä kylmällä säällä. Lämpöpussin tarkoituksena on luoda suojaava kerros, joka pitää tuulen ja kylmän ulkopuolella ja lapsen ruumiinlämmön pussin sisäpuolella. Se toimii oikeastaan samalla tavalla kuin talvihaalari, mutta sopii paremmin pienemmille lapsille, jotka eivät liiku yhtä paljon.

Miksi lapsellasi tulisi olla lämpöpussi?
Kun lämpöasteet painuvat miinuksen puolelle, lämpöpussi pitää lapsesi tehokkaammin lämpimänä pelkkään haalariin verrattuna. Lämpöpussi on kätevä, jos sinun tarvitsee siirrellä lastasi usein. Paksun lämpöpussin sisään ei välttämättä tarvita muuta ulkovaatetusta, mikä helpottaa esimerkiksi vaipanvaihdossa ja ruokinnassa. Pehmoisen lämpöpussin sisällä lapsellasi on mukavat oltavat.

Lämpöpussin valinta
Oikeanlaisen lämpöpussin valitseminen kaikkien materiaalien, mallien ja kokojen välillä ei ole kaikista helpoin tehtävä. Ennen ostopäätöstä kannattaa miettiä seuraavia kysymyksiä:

  1. Millaisessa säässä lämpöpussia käytetään?
  2. Minkälaisissa lastenvaunuissa aiot käyttää lämpöpussia?
  3. Minkäkokoinen lämpöpussi sopii juuri minun lapselleni?
  4. Mitä toimintoja toivot lämpöpussilta?
  5. Mikä on budjettisi?

Minkälaiset lastenvaunut omistat?
Lämpöpussit ovat erikokoisia aivan kuten lastenvaunutkin. Onko vaunuissasi kapea vai leveä istuinosa? Haluaisitko käyttää lämpöpussia sekä vaunukopassa että istuinosassa?

Koko
Kaikista paras olisi tietenkin päästä kokeilemaan lämpöpussia vaunuissasi nähdäksesi, onko sen koko sopiva. Liian suuri lämpöpussi ei näytä hyvältä, ja sen ylimääräinen kangas voi tehdä istuinosasta ahtaan.

Valjaat/ ripustusläppä
Tarkista, minkälaiset valjaat lastenvaunuissasi on. Jos lämpöpussia on tarkoitus käyttää istuinosassa, siinä tulisi olla aukot valjaille (useimmissa vaunuissa on viisipistevaljaat). Osassa lämpöpusseista on yläreunassa ripustusläppä, jonka ansiosta lämpöpussi ei pääse valahtamaan alas asettaessasi lasta siihen. Myös taustapuolella olevat liukuesteet auttavat pitämään pussin paikoillaan vaunuissa.

Milloin aiot käyttää lämpöpussia?
Toinen tärkeä kysymys lämpöpussia valittaessa on, minkälaisissa olosuhteissa aiot käyttää sitä. Täytyykö sen olla paksu? Täytyykö siinä olla irrotettava kansi? Täytyykö sen selvitä Lapin pakkasissa, vai haluatko ennemmin kevyen lämpöpussin käytettäväksi lisäkerroksena kylmimpinä päivinä?

VINKKI!
Käytännöllisyytensä lisäksi lämpöpussi on tyylikäs asuste lastenvaunuihin. Verkkokaupastamme löydät paljon erilaisia värejä ja kuoseja, joiden ansiosta lapsesi matkaa tyylikkäästi mukavuudesta tinkimättä.

🍂❄

Haluamme vinkata Petite Chérien uusista, todella upeista lämpöpusseista, joista on saatavilla laaja valikoima värejä ja kuoseja. Ne ovat universaaleja ja siten yhteensopivia useimpien vaunumallien kanssa. Nämä lämpöpussit ovat tuulen- ja vedenpitäviä, ja ne on vuorattu pehmeällä fleecellä.

Petite Chérie

Åkpåsar petite cherie 1.jpg1. Petite Chérie Lämpöpussi Juliette Pink 2. Petite Chérie Lämpöpussi Fleur Pink 3. Petite Chérie Lämpöpussi Fleur Black

Åkpåsar petite cherie 2.jpg4. Petite Chérie Lämpöpussi Juliette Grey 5. Petite Chérie Lämpöpussi Mountain Grey 6. Petite Chérie Lämpöpussi Cutie Grey

Åkpåsar petite cherie 3.jpg7. Petite Chérie Lämpöpussi Wild Black 8. Petite Chérie Lämpöpussi Wild Green 9. Petite Chérie Lämpöpussi Adventure Green

Åkpåsar petite cherie 4.jpg10. Petite Chérie Lämpöpussi Amelie Grey/White 11. Petite Chérie Lämpöpussi Amelie Black/White 12. Petite Chérie Lämpöpussi Baby On The Road Black/Gold

Kaikista pienimmille lapsille on saatavilla minilämpöpusseja, joita voi halutessaan käyttää myös turvakaukalossa. Yhdistelmävaunujen ja kuomurattaiden vaunukoppaan mahtuu useimmiten tavallisen kokoinen lämpöpussi.