•  

  Opas

  Ulkoleikit

  Tee kotipihasta mahtava lasten leikkipaikka, jossa lapset voivat pitää hauskaa ja liikkua ulkoilmassa. Tässä oppaassa esittelemme keinut, liukumäet, hiekkalaatikot, leikkitelineet ja muut valikoimamme hauskat ulkoleikkivälineet, jotka varmistavat lapsille mukavat, luovat ja liikunnalliset pihaleikit pitkäksi aikaa.  

   

 •  

   

 • Ulkoleikkivälineet ja pihalelut kaikenikäisille lapsille

  Mikäpä olisi hauskempaa kuin leikkiä ulkona? Meiltä saat kaiken tarvittavan kivoihin lasten pihaleikkeihin.

 •  

  Lasten ulkoleikkivälineet ja pihalelut

  Ulkoleikit tarjoavat lapsille loputtomasti leikkimahdollisuuksia ja hauskoja hetkiä ja edistävät samalla lapsen fyysistä, emotionaalista ja sosiaalista kehitystä. Vanhemmilla onkin tärkeä tehtävä kannustaa lapset ulos leikkimään ja tutkimaan ympäristöään. Ulkoleikkivälineiden ja pihalelujen avulla vanhemmat voivat tarjota lapsilleen monipuolisen ja stimuloivan leikkipaikan, jossa he pääsevät käyttämään luovuuttaan ja mielikuvitustaan liikunnallisen hauskanpidon parissa. Nuorena opittu liikunnallinen elämäntapa jatkuu helposti myös vanhempana ja luo hyvät edellytykset lapselle kasvaa aktiiviseksi aikuiseksi. Pihaleikkeihin investoiminen on siten sijoittamista lapsen kasvuun ja myönteiseen suhtautumiseen liikuntaa kohtaan. Valikoimastamme löydät laadukkaat ulkoleikkivälineet ja innostavat ulkolelut sekä pienille lapsille että nuorille. Katso alta vinkkimme eri-ikäisille ja löydä juuri omille lapsillesi sopivat leikkivälineet pihalle. 


 • Ulkoleikkivälineet 1–3-vuotiaille

  Ulkona leikkiminen ei ole pelkästään hauskaa, vaan se on myös tärkeä osa lapsen kasvua ja kehitystä. Pihaleikit antavat pienelle lapselle mahdollisuuden tutkia elinympäristöään ja tutustua luonnon eri ääniin, tekstuureihin ja muotoihin. Valitessasi ulkoleluja taaperolle on tärkeää kiinnittää huomiota niiden turvallisuuteen ja sopivuuteen pienten lasten ikään ja kykyihin nähden. 1–3-vuotiaalle lapselle sopii hyvin esimerkiksi vauvakeinu ja hiekkalaatikko yhteensopivilla kuorma-autoilla, kaivinkoneilla, lapioilla ja muilla hiekkaleluilla. Nämä lelut ovat sekä hauskoja että opettavaisia, ja ne ovat omiaan stimuloimaan lapsen aisteja ja kehittäämään heidän motorisia kykyjään leikin ja hauskanpidon ohessa. 

   


 • Ulkoleikkivälineet 4–7-vuotiaille

  4–7-vuotiaalle lapselle sopii leikkivälineet, jotka kannustavat aktiivisuuteen ja sosiaalisuuteen. Hyviä vaihtoehtoja pihaleikkeihin on vaikkapa leikkiteline, leikkimökki, pomppupallo tai polkupyörä. Tämänkaltaiset ulkolelut tarjoavat lapselle keinon tutustua omiin kykyihinsä ja kehittää taitojaan hauskalla tavalla. Fyysinen liikunta auttaa lisäksi parantamaan unenlaatua, stimuloimaan mielikuvitusta ja luovuutta sekä edistämään lapsen kognitiivisia ja sosiaalisia valmiuksia, joista on hyötyä koko kasvun ajaksi. 

   


 • Ulkoleikkivälineet 8–12-vuotiaille

  Kouluikäiselle lapselle sopii erinomaisesti trampoliini tai erilaiset pallopelit, joiden parissa hän pääsee viettämään aikaa kavereidensa kanssa ja liikkumaan. Trampoliinilla pomppiminen kasvattaa kuntoa, ja sen avulla lapset voivat myös opetella tekemään erilaisia temppuja ja voltteja. Jalkapallon, tenniksen tai koripallon pelaaminen puolestaan kehittää koordinaatiokykyä, fyysistä kestävyyttä ja strategista ajattelukykyä, josta ei ainakaan ole haittaa koulussa. Vapaa-ajan liikunta ja mielekkäät harrastukset auttavat lasta myös palautumaan koulupäivistä ja edistämään aivojen toimintaa parantuneen tarkkaavaisuuden ja nopeutuneen ajattelun muodossa. Nuorena aloitettu liikuntaharrastus kantaa siten pitkälle elämässä.  

   


 • Kauan eläköön ulkoleikit!

  Valitsemalla lasten pihaleikkivälineet ja ulkolelut huolella olet mukana luomassa hauskaa ja kehittävää leikkipaikkaa, jossa lapset voivat tutustua taitoihinsa, oppia uusia kykyjä ja luoda unohtumattomia muistoja ystäviensä ja perheenjäsentensä kanssa. Leikkivälineiden valinnassa on tärkeintä kiinnittää huomiota niiden turvallisuuteen ja kestävyyteen. On siis hyvä tarkistaa, että ulkoleikkivälineet on valmistettu laadukkaista ja myrkyttömistä materiaaleista, jotka kestävät käyttöä useiden vuosien ajan. Lasten ulkoleikit tarjoavat mukavaa ajanvietettä, hauskoja hetkiä ja liikunnan iloa, joten niihin todellakin kannattaa panostaa. Palkintona voi nimittäin olla aktiivinen elämäntyyli koko elämän ajaksi.