•  

  Opas

  Lasten pyörät

  Pyöräoppaamme auttaa sinua valitsemaan sopivan kokoisen pyörän lapsellesi. Oppaassa käymme läpi tavallisimmat lasten pyörien tuumakoot, vastaamme yleisimpiin kysymyksiin ja annamme hyödylliisiä vinkkejä pyöräostoksille. Lue eteenpäin saadaksesi apua täydellisen pyörän löytämiseksi!

   

 • Polkupyörien kokotaulukko

  Jotta pyöräily sujuisi mukavasti, hauskasti ja turvallisesti, valitse lapsellesi oikeankokoinen pyörä!

 • Cykelguide_Banner_815x815_Storlek efter ålder.png
 • Lapsen ikä

  Lapsen pituus

  Sopiva tuumakoko

  Ensipyörä 85–100 cm 10 tuumaa
  2–6 vuotta 90–105 cm 12 tuumaa
  4–6 vuotta 95–110 cm 14 tuumaa
  4–6 vuotta 105–115 cm 16 tuumaa
  6–8 vuotta 110–125 cm 18 tuumaa
  6–8 vuotta 115–130 cm 20 tuumaa
  8–12 vuotta 125–140 cm 24 tuumaa
  8–12 vuotta 135–155 cm 26 tuumaa
  12 vuotta + 150 cm + 28 tuumaa

   

 • Renkaiden vai rungon koko?

  Pyörän tuumakoko viittaa lasten pyörien kohdalla renkaan halkaisijaan. Oheisen taulukon avulla voit valita sopivan tuumakoon lapsesi pituuden mukaan – helppoa kuin mikä!

 • Minkä kokoinen pyörä lapselle tulee valita?

  Polkupyörän koko vaikuttaa sen ohjattavuuteen ja turvallisuuteen. Lapselle on tärkeää valita sen kokoinen pyörä, että lapsen jalat yltävät maahan.

 • Selaa pyörävalikoimaa tuumakoon mukaan

 • Potkupyörät ja tasapainopyörät perheen pienimmille!

  Toisin kuin tavallisessa polkupyörässä, potkupyörässä ei ole polkimia vaan sitä liikutetaan jaloilla potkuttelemalla. Potkupyörä on täydellinen ensipyörä lapselle, joka haluaa harjoittaa tasapainoaan ja motoriikkaansa ennen polkupyörään siirtymistä!

 • Cykelguide_Banner_815x815_Storlek Springcykel.png
 •  

  Jalan sisäpituus

  Lapsen ikä

  Sopiva tuumakoko

  25–35 cm 2–4 vuotta 10 tuumaa
  35–45 cm 3–5 vuotta 12 tuumaa

   

 • Ethän unohda lisävarusteita!

  Meiltä saat pyöräilykypärät, soittokellot, pyöränpumput, heijastinliivit ja paljon muuta hyödyllistä pyöräretkille.


 • Pyöräopas

  Kattavassa pyöräoppaassamme käymme läpi tärkeimmät seikat, joita on hyvä ajatella hankkiessasi lapselle pyörää. Kaikista tärkeintä hyvän turvallisuuden ja käyttömukavuuden varmistamiseksi on valita oikean kokoinen lastenpyörä. Sen lisäksi kannattaa tietenkin myös kiinnittää huomiota polkupyörän ulkonäköön ja valita lapselle mieluinen malli. Pyöräily on nimittäin hyvää arkiliikuntaa ja näppärä keino siirtyä paikasta toiseen, ja se sujuu kaikkein mukavimmin, kun alla on kivannäköinen, sopivan kokoinen ja hyvillä ominaisuuksilla varustettu polkupyörä. 

   

 •  

  Kannattaako lapsen polkupyörä valita renkaiden vai rungon koon mukaan?

  Lasten polkupyörien kohdalla annettu tuumakoko viittaa renkaiden kokoon 26-tuumaisiin polkupyöriin saakka, ja polkupyörää valittaessa onkin yleensä tärkeämpää ottaa huomioon renkaiden koko kuin rungon koko. Renkaiden koko vaikuttaa suoraan siihen, miten hyvin pyörä sopii lapsen pituuteen ja ikään. Rungon koko voi vaihdella enemmän eri valmistajien ja mallien välillä, mutta renkaiden koko määrittää pyörän käyttömukavuuden ja turvallisuuden. Yleisesti ottaen on suositeltavaa valita polkupyörä renkaiden koon perusteella ja varmistaa, että lapsi pystyy istumaan pyörän satulassa mukavasti ja hallitsemaan pyörää turvallisesti. Rungon koko voi olla joustavampi tekijä, ja usein pyörässä on säätövaraa esimerkiksi satulan korkeuden säädössä.


 • Minkä kokoinen lapsen polkupyörän on oltava?

  Lasten polkupyörää ei kannata hankkia kasvuvaralla, sillä liian suurikokoista pyörää on vaikea hallita. Parhaimman mahdollisen tasapainon ja turvallisuuden takaamiseksi molempien jalkojen tulee ulottua maahan, kun lapsi istuu pyörän satulassa. Renkaiden koko määräytyy pääasiassa lapsen pituuden ja iän mukaan. Lapsen tulee aina ylettyä pyörän ohjaustankoon molemmin käsin, ja hänen täytyy pystyä kääntämään ohjaustankoa 45 astetta käsiään irrottamatta. Kun ohjaustankoa käännetään 90 astetta, sen tulee osoittaa satulaan, ei kasvoihin tai vatsaan.

   


 • Mikä polkupyörän tuumakoko sopii lapselle?

  Lastenpyöriä on saatavana erikokoisina, ja sopiva koko valitaan ensisijaisesti lapsen pituuden mukaan. Tärkeintä pyörän valinnassa on se, että lapsi pystyy istumaan mukavasti satulassa ja hallitsemaan pyörää turvallisesti. Polkupyörien kokotaulukosta voit helposti tarkistaa, minkä kokoinen pyörä sopii juuri omalle lapsellesi. Muista myös säätää satulan korkeus sopivaksi lapsen pituuteen nähden ja varmistaa, että lapsi käyttää pyöräillessään asianmukaista suojavarustusta, kuten oikein säädettyä kypärää.