Petite Chérie Heritage 2 -yhdistelmävaunujen tuotearviointi

Kolmen lapsen äiti Josefine, joka tunnetaan paremmin Barnvagnsgalen-blogin pitäjänä, kirjoitti tuotearvion Petite Chérie Heritage 2 -yhdistelmävaunuista. “Paperilla nämä ovat erittäin hyvät vaunut – pitkä kuomu, ilmarenkaat, jousitus ja edulliseen hintaan sisältyvät useat lisätarvikkeet, kuten vaunukoppa ja istuinosa. Mutta vastaavatko vaunut kovia odotuksia? Ehdottomasti! Tässä tulee arvioni kahden viikon tutustumisen jälkeen.

Jollyroomin suosituissa ja tyylikkäästi muotoiluissa Petite Chérie Heritage 2 -yhdistelmävaunuissa on erinomainen hinta-laatusuhde. Vastasyntyneestä 22 kilon painoon asti sopivat vaunut toimitetaan vaunukopalla, istuinosalla, turvakaukalon adaptereilla ja sadesuojalla varustettuina, joten ne sopivat loistavasti kasvavalle lapselle ja monipuoliseen käyttöön. Päivän postauksessa voit lukea Josefinen arvion vaunuista ja sen eri osista, kuten vaunukopasta, istuinosasta ja rungosta.

Istuinosa

Petite Chérie Heritage 2 -yhdistelmävaunuissa on klassinen käännettävä istuinosa, jonka selkänoja on kallistettavissa kolmeen eri asentoon: istuma-, lepo- ja makuuasentoon. Selkänoja kallistetaan alas painamalla istuimen takana olevasta vivusta ja nostetaan ylös vetämällä istuinta ylöspäin. Erittäin hyvät viisipistevaljaat ovat irrotettavissa viiteen osaan, ja niiden pituutta ja korkeutta on helppo säätää. Valjaiden hihnat on pehmustettu suojakappaleella.

Vaunujen turvakaari on päällystetty tekonahalla ja irrotettavissa painamalla sivuilla olevista painikkeista. Turvakaarta ei saa avattua ja taitettua sivulle.

Istuinosan kangas on helppo pitää puhtaana, ja sen aavistuksen hohtava pinta pysyy hyvännäköisenä pitkään. Olisin kuitenkin toivonut, että kuomussa oleva kangas asettuisi hieman paremmin, sillä nyt se on hieman ryppyisen näköinen.

Pitkälle eteen taittuvassa kuomussa on pieni auringolta suojaava lippa ja muovinen kurkistusikkuna. Istuinosan ollessa täydessä makuuasennossa kuomun kangasosa on avattavissa lapsen pään kohdalta ilmanvaihdon lisäämiseksi. Tämä on mahtava ominaisuus lämpimiä päiviä ajatellen (kyseessä ei ole mikään pieni aukko, vaan paljon ilmaa päästävä, verkkokankainen osa).

RAKASTAN vaunujen kuomun peittävyyttä ja monia sen hyvin harkittuja ominaisuuksia. En kuitenkaan pidä säätämisestä aiheutuvista äänistä tai siitä, ettei kuomu lukitu yhdessä selkänojan asentojen kanssa tiettyihin kohtiin, vaan on vapaasti liikuteltavissa. Tämä ei ehkä ole yleisesti tärkeä asia mutta sellaiselle kuten minä, joka haluaa ottaa hyviä tuotekuvia, toivoisin sen liikkuvan jämäkämmin (tämä on ehkä mielipidekysymys). Toiminto voi kuitenkin olla hyödyllinen silloin, kun kuomua halutaan säätää selkänojan asennosta riippumatta.

Lapsen jalat lepäävät mukavasti korkeareunaisen, neljään eri asentoon taittuvan jalkatuen päällä. Jalkatuki on päällystetty muovilla, joten se on helppo pitää puhtaana ja kuivana. Istuin voidaan kääntää painamalla sen molemmilla puolilla olevista painikkeista, jotka vapauttavat sen liikuttamista varten.

barnvagnsgalen-petitecherie-olika lägen.png

Vaunukoppa

Normaalin kokoisessa vaunukopassa on käytetty samaa aavistuksen hohtavaa materiaalia kuin istuinosassakin. Vaunukopan laitojen pinta on tikattu tyylikkäästi.

Kopan sisäpuoli on verhoiltu pehmeällä harmaalla kankaalla, jossa on myös laidan tavoin tikattu pinta tuomassa viimeisteltyä tunnelmaa. Jalkopäässä on näppärä tasku esimerkiksi puhelimen tai tutin säilyttämistä varten. Vaunukopan patja on pehmeä, ja sen päälliskankaassa on käytetty samaa harmaata kangasta kuin muissakin vaunukopan sisäosissa.

Kuomussa on sama ilmanvaihtoa lisäävä avaustoiminto kuin vaunujen istuinosassakin. Vaunukopan kuomun etuosassa on aurinkolippa, joka voidaan tarvittaessa taittaa pois näkyvistä. Kuomun kantokahva on verhoiltu työntöaisan tapaan tekonahalla.

Vaunukopan tuulisuojan kiinnitys onnistuu painonapeilla ja kuminauhalla. Yhdessä kuomun kanssa se antaa hyvän suojan tuulelta ja sateelta. Vaunukopassa on käytetty niin sanottuja “muistipainikkeita”, jolloin vain yksi painallus riittää. Voit siis painaa vapautuspainikkeet yksi kerrallaan pohjaan ja nostaa vaunukopan pois yhdellä kädellä (kultaakin kalliimpi ominaisuus pikkulapsen vanhemmalle). Vaunukoppa pysyy tukevasti paikoillaan runkoon kiinnitettävän tukijalan ansiosta.

barnvagnsgalen-petitecherie-liggdel.jpg

Runko

Tilavassa tavarakorissa on runsaasti tilaa kaikille päivän aikana tarvittaville tavaroille, ja siihen mahtuu myös isompia esineitä. Rungon laidoilla olevat heijastimet parantavat näkyvyyttä pimeällä säällä.

Vaunujen työntöaisa on tekonahkaa, ja siihen on painettu Petite Chérien logo. Työntöaisan kulma on säädettävissä, jolloin sen korkeutta saa muokattua itselle sopivaksi. Olen 170 cm pitkä ja vaunut ovat itseni pituiselle henkilölle juuri sopivat kokoiset. Vaunujen työntäminen on mukavaa ja voin ottaa niin pitkiä askelia kuin haluan.

Heritage 2 -vaunujen neljässä ilmarenkaassa on jousitus. Eturenkaat ovat sekä kääntyvät että lukittavat. Jalkajarru sijaitsee vaunujen takarenkaiden välissä, ja sen indikaattori vaihtaa väriä vihreästä punaiseen, kun jarrut ovat käytössä.

barnvagnsgalen-petitecherie-produkt.jpg

BarnvagnsGalen – Oma käyttökokemukseni

Olen vilpittömän vakuuttunut Petite Chérie Heritage 2 -yhdistelmävaunuista. Kokeilin kyseisen merkin vaunuja nyt ensimmäistä kertaa, joten minulla ei ollut suuria odotuksia. Mutta ne ylittyivätkin huimasti. Heritage 2 rullaa eteenpäin sujuvasti, sen turvavaljaat ovat erittäin laadukkaat ja kuomu hyvin peittävä. Jos saisin tehdä yhden muutoksen, toivoisin, että vaunut taittuisivat kokoon myös istuinosan ollessa käännettynä työntäjään päin (mutta tätä toivon kaikilta vaunuilta!) ja hiljaisempaa kuomua, joka asettuisi selkeästi tiettyihin kohtiin. Mutta enimmäkseen pidän vaunuista todella paljon, ja niissä on mielestäni erittäin hyvä hinta-laatu-suhde!

Heritage 2 -vaunut toimitetaan vaunukopalla, istuinosalla, turvakaukalon adaptereilla ja sadesuojalla varustettuina. Mukana tulevat adapterit sopivat Maxi-Cosin, Cybexin ja BeSafen turvakaukaloihin.

barnvagnsgalen-petitecherie-miljö.jpg

Tutustu vaunuihin lisää täältä ja BarnvagnsGalen-blogiin täältä.

 

________________________________________________

Barnvagnsgalen.com

@barnvagnsgalen