Pyöräily

Laajasta pyörävalikoimastamme löydät pyörät kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Tutustu valikoimaamme ja valitse juuri omalle lapsellesi sopiva polkupyörä, potkupyörä tai kolmipyörä. Meiltä saat lisäksi myös lastenistuimet pyörään, pyöräilykypärät ja sekä kätevät pyöräilytarvikkeet turvallisille ja mukaville pyöräretkille.

Myydyimmät

 • 373 tulosta.

  Minkä kokoinen polkupyörä lapselle sopii?

  Jotta pyöräily sujuisi mukavasti, hauskasti ja turvallisesti, on tärkeää valita lapsellesi oikeankokoinen pyörä. Lasten pyörän koko viittaa renkaan halkaisijaan tuumissa mitattuna. Lastenpyöriä on saatavana erikokoisina, ja sopiva koko valitaan ensisijaisesti lapsen pituuden mukaan. Tärkeintä pyörän valinnassa on se, että lapsi pystyy istumaan mukavasti satulassa ja hallitsemaan pyörää turvallisesti. Lähtökohtaisesti 3–5-vuotiaalle lapselle sopii 12–16-tuumainen pyörä, 6–11-vuotiaalle puolestaan 20–24-tuumainen. Kokotaulukosta voit tarkistaa vielä tarkemmat suositukset sopivan koon valitsemiseksi. Helpoin tapa varmistaa oikea koko on kuitenkin antaa lapsen kokeilla pyörällä polkemista. 

   

  Lapsen pituus

  Pyörän tuumakoko

  85–100 cm           10 tuumaa
  90–105 cm 12 tuumaa
  95–110 cm 14 tuumaa
  105–115 cm 16 tuumaa
  110–125 cm 18 tuumaa
  115–130 cm 20 tuumaa
  125–140 cm 24 tuumaa
  135–155 cm 26 tuumaa
  150 cm + 28 tuumaa

   

  Tutustu myös pyöräoppaaseemme, josta saat lisävinkkejä ja ohjeita pyöräostoksille. 

   

  Minkä ikäisenä lapsi voi alkaa opetella pyörällä ajoa?

  Sopiva ikä pyöräilyn aloittamiseen vaihtelee yksilöllisesti. Yleisesti ottaen monet lapset oppivat ajamaan polkupyörällä noin 3–6 vuoden iässä. On kuitenkin tärkeää huomioida lapsen fyysiset ja henkiset valmiudet sekä harjoittelun tarve. Jotkut lapset oppivat ajamaan polkupyörällä jo varhaisemmin, kun taas toiset tarvitsevat enemmän aikaa ja harjoittelua. Lapsen opetellessa ajamaan polkupyörällä on tärkeää valvoa hänen harjoitteluaan ja tarjota kannustusta sekä ohjausta. Jokainen lapsi etenee omassa tahdissaan, joten on tärkeää olla kärsivällinen ja rohkaista lasta harjoittelemaan turvallisesti. 

  Hyvä tapa harjoittaa pyöräilyyn tarvittavaa tasapainoa, motoriikkaa ja kehon hallintaa, on hankkia lapselle potkupyörä eli toiselta nimeltään tasapainopyörä. Toisin kuin polkupyörässä, potkupyörässä ei ole lainkaan polkimia, vaan lapsi istuu satulassa ja antaa itselleen vauhtia jaloilla potkimalla. Tasapainopyörän avulla lapsi voi ensin keskittyä pysymään pystyssä ja totuttelemaan pyöräilyasentoon, mikä helpottaa varsinaiseen polkupyörään siirtymistä ja lyhentää harjoitteluun vaadittavaa aikaa. Potkupyörällä ajon voi myös aloittaa selvästi nuorempana, sillä se sopii hyvin jo 1–2-vuotiaalle lapselle. 

   

  Millainen lastenpyörä kannattaa valita?

  Lasten polkupyörää valittaessa on hyvä kiinnittää huomiota sen kokoon, malliin ja henkilökohtaisiin mieltymyksiin ulkonäön ja värin suhteen. Kaikista pienimmille lapsille sopii potkupyörä tai kolmipyörä, vanhemmalle lapselle puolestaan retrotyylinen mummonpyörä tai vaikkapa sporttinen maastopyörä, jolla voi ajaa myös luonnon keskellä. 

  Jotta pyörällä ajo sujuisi turvallisesti, ei sovi unohtaa pyöräilykypärää. Valikoimastamme löydätkin laadukkaat ja kivannäköiset kypärät tunnetuilta merkeiltä, kuten Pinepeak, Hamax ja K2 Sports

   

  Pyöräilyiloa isoille ja pienille lapsille!

  Jokainen muistaa sen ilon, kun sai ensimmäisen oman polkupyörän. Siihen sisältyy ajatus vapaudesta ja mahdollisuudesta taittaa aiempaa pidempiä matkoja vaivattomasti. Pyörällä pääsee kouluun, kavereiden luokse, harrastuksiin ja retkille. Polkupyörän lisäksi ikioman kypärän ja pyöräkellon valitseminen ovat uuden pyörän omistajan kohokohtia. Nämä ovat tärkeitä ja ikimuistoisia hetkiä lapsen elämässä, ja juuri siksi me täällä Jollyroomilla haluamme tarjota lapsellesi monipuolisen valikoiman polkupyöriä ja pyöräilytarvikkeita, jotta jokainen lapsi löytää varmasti oman suosikkinsa. Valittavana on useita suosittuja merkkejä, kuten Pinepeak, Impulse, Volare. Sitten vain kypärä päähän, satulan selkään ja menoksi – lukuisat hauskat pyöräilyretket odottavat!