Kolme myyttiä selkä menosuuntaan päin asennettavista turvaistuimista

Lapsi matkustaa aina turvallisimmin selkä menosuuntaan päin suunnatussa turvaistuimessa. Saatat kuitenkin joskus epäröidä tätä erilaisten myyttien ja väärinkäsitysten takia. Tämänpäiväisessä postauksessamme käsittelemme kolmea yleisintä myyttiä selkä menosuuntaan suunnatuista turvaistuimista ja miksi sinun ei pitäisi olla niistä huolissaan.

Suomessa useimmat ihmiset tietävät, että lasten tulisi istua selkä menosuuntaan päin asennetussa turvaistuimessa niin kauan kuin mahdollista, mieluiten noin 4–5-vuotiaiksi asti. Vasta kun lapsi on ylittänyt turvaistuimen enimmäispainorajan tai kun lapsen silmät yltävät turvaistuimen yläreunan korkeudelle on aika vaihtaa niin sanottuun turvavyöistuimeen.

Vielä tänäkin päivänä on olemassa monia myyttejä ja väärinkäsityksiä lasten selkä menosuuntaan suunnatuista turvaistuimista. Olemme nyt keränneet ja vastanneet kolmeen yleisimpään aiheeseen liittyvään huolenaiheeseen. Kuvissa näet Axkidin selkä menosuuntaan päin asennettavia turvaistuimia, jotka on valmistettu maailman johtavan ruotsalaisen lasten turvallisuusfilosofian pohjalta, ja joiden pääprioriteetti on lapsesi turvallisuus ja matkustusmukavuus.

 

1. ''Lapseni ei istu mukavasti selkä menosuuntaan suunnatussa turvaistuimessa''

Yksi yleinen huolenaihe on se, että lapsen on epämukavaa istua selkä menosuuntaan päin asennetussa turvaistuimessa. Mutta niin kauan kuin valitset lapsen ikään ja erityisesti painoon ja pituuteen sopivan turvaistuimen, lapsellasi on tarpeeksi jalkatilaa ja hän voi istua mukavasti.

2–3-vuotiailla lapsilla on todennäköisesti tarpeeksi tilaa jaloille ja useimmiten lapsella on taipumus taivuttaa jalkojaan joka tapauksessa mukavuuden vuoksi. On täysin luonnollista, että lapset istuvat jalat taivutettuna riippumatta siitä, ovatko he turvaistuimessa, vaunuissa tai leikkivät. Jos olet edelleen epävarma tästä lapsen ollessa vanhempi, esimerkiksi Axkidin valikoimasta löytyy turvaistuimia, ​​jotka voidaan asentaa kauemmas istuimesta, mikä tarjoaa lapselle vielä enemmän jalkatilaa.

On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että on tärkeää pitää säännöllisiä taukoja pidempien automatkojen aikana, jotta sekä lapsi että kuljettaja voivat jaloitella ja samalla päästä eroon ylimääräisestä energiasta.

Förstabild 2.png

Axkid Modukid Infant Turvakaukalo ja Telakka, Black

2. ''Lapseni kärsii matkapahoinvoinnista selkä menosuuntaan suunnatussa turvaistuimessa''

Matkapahoinvointi on yleistä 2–10-vuotiailla lapsilla. Mutta tosiasiassa siitä voi kärsiä kuka vain, jolla on toimivat tasapainoelimet. Matkapahoinvointi johtuu siitä, että aistitietojärjestelmä, silmät sekä kosketus- ja tasapainoelimet antavat aivoille ristiriitaisia signaaleja. Näin voi tapahtua myös, jos päädymme liikkumistilanteeseen, johon emme ole tottuneet tai olemme unohtaneet sen. Jotkut aistit viestivät, että istumme paikallaan ja toiset viestivät liikkumisesta. Signaalit ovat tällöin ristiriidassa toistensa kanssa, mikä johtaa pahoinvointiin. Tämä tarkoittaa, että matkapahoinvointia esiintyy matkasuunnasta riippumatta.

Förstabild 3.png

Axkid Modukid Turvaistuin, Black

3. ''Lapseni ei näe ulos selkä menosuuntaan suunnatussa turvaistuimessa''

Kolmas yleinen myytti on, että selkä menosuuntaan istuvat lapset eivät näe ulos. Todellisuudessa heillä on usein jopa parempi näkyvyys. Korkea istuinpaikka antaa lapselle mahdollisuuden nähdä takapenkin molemmista ikkunoista. Jos lapsi istuu kasvot menosuuntaan päin suunnatussa turvaistuimessa, hänen edessään on näkökenttää rajoittava etupenkin selkänoja. Lapsen on myös vaikeampi kääntää päätään, jos hän haluaa katsoa ikkunasta ulos tai jos takapenkillä on joku muu. Jos lapsi istuu sen sijaan selkä menosuuntaan, ei hänen tarvitse kääntää päätään yhtä paljon, jos hän haluaa katsoa vieressä olevaa ihmistä tai ikkunasta ulos.

 

Haluatko lukea lisää turvaistuimista? Klikkaa tästä päästäksesi tutustumaan postaukseen, jossa kerromme erilaisista lastenistuimista – aina turvakaukaloista turvavyöistuimiin.