Lastenrattaat & Matkarattaat

Laajasta vaunuvalikoimastamme löydät tunnettujen tuotemerkkien yhdenistuttavat lastenrattaat. Rattaat voidaan ottaa käyttöön lapsen ollessa puolivuotias, ja niiden käyttöä voidaan jatkaa jopa viisivuotiaaksi asti. Valittavana on useita suosittuja malleja, joista osa on valittu jopa testivoittajaksi. Tutustu ja löydä omasi!

Myydyimmät

 • 296 tulosta.

  Mitkä lastenrattaat ovat?

  Rattaat ovat lasten kuljetusvälineitä, joita käytetään pienten lasten kuljettamiseen ulkona tai sisätiloissa. Niissä on usein kevyt alumiinirunko ja kääntyvät etupyörät, joiden avulla niitä on helppo ohjata ja liikuttaa erilaisissa ympäristöissä. Rattaita käytetään pienten lasten ja taaperoiden kuljettamiseen kävelylenkeillä, kauppareissuilla tai matkoilla. Lastenrattaita on erilaisia malleja ja kokoja, jotta ne sopivat eri-ikäisille lapsille ja erilaisiin käyttötarkoituksiin.

   

  Milloin rattaat voi ottaa käyttöön?

  Tavallisesti rattaat sopivat lapselle, joka osaa istua ilman tukea. Ne voidaan siis ottaa käyttöön noin puolen vuoden iässä ja niiden käyttöä voi mallista riippuen jatkaa noin 4–5-vuotiaaksi asti. Saatavana on myös ergonomisella istuinosalla varustettuja rattaita, jotka kallistettuina sopivat jo vastasyntyneelle. Useimmiten vauvat kuitenkin matkustavat vaunukopassa tai turvakaukalossa ensimmäisten kuuden kuukauden ajan, ja siirtyvät sen jälkeen käyttämään rattaita. Rattaiden pituus- ja painosuositukset vaihtelevat malleittain, joten ne on syytä tarkistaa huolella ennen ostopäätöksen tekemistä. 

   

  Kannattaako rattaissa olla käännettävä vai kiinteä istuinosa?

  Käännettävä istuinosa on kätevä ominaisuus, joka mahdollistaa sen, että lapsen istuinosa voidaan kääntää eri suuntiin tarpeen mukaan. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun halutaan vaihtaa lapsen katselusuuntaa, suojata lasta auringolta tai tuulelta, tai pitää lasta paremmin silmällä. Käännettävä istuinosa antaa siten vanhemmalle joustavuutta ja mahdollisuuden mukauttaa rattaiden käyttöä eri tilanteisiin. Kiinteä istuinosa on puolestaan yksinkertaisempi ja kestävämpi ratkaisu, jossa ei ole liikkuvia osia, jotka voisivat rikkoutua tai aiheuttaa ongelmia. Kiinteä, eteenpäin suunnattu istuinosa voi myös olla turvallisempi vaihtoehto, koska se ei ole altis vahingoille tai vääntymiselle.

  Yhteenvetona: Käännettävä istuinosa voi tarjota enemmän joustavuutta ja mukavuutta, kun taas kiinteä istuinosa voi olla yksinkertaisempi ja turvallisempi vaihtoehto. Valinta riippuu loppujen lopuksi omista mieltymyksistä ja tarpeista.

   

  Mitä eroa on lastenrattailla ja matkarattailla?

  Lastenrattaat ovat yleensä suurempia ja tukevampia kuin matkarattaat, ja niissä on usein enemmän istumis- ja säilytystilaa. Ne soveltuvat hyvin pidemmille kävelylenkeille, kauppareissuille ja matkoille, joissa tarvitaan enemmän säilytystilaa ja mukavuutta. Lastenrattaat voivat olla monipuolisempia ja tarjota enemmän säätömahdollisuuksia, kuten selkänojan säätöä, kääntyviä etupyöriä ja jousitusta, joka helpottaa epätasaisilla alustoilla liikkumista.

  Matkarattaat ovat yleensä kevyemmät ja kompaktimmat kuin lastenrattaat, ja ne ovat helpommat taittaa kokoon ja kuljettaa mukana esimerkiksi matkoilla tai kaupunkikävelyillä. Ne sopivat hyvin lyhyille matkoille, piknikille, kaupunkikävelyille ja muihin tilanteisiin, joissa tarvitaan kevyttä ja helppokäyttöistä lasten kuljetusvälinettä. Matkarattaat voivat olla perusominaisuuksiltaan yksinkertaisempia kuin lastenrattaat, ja niissä voi olla vähemmän säätömahdollisuuksia.

  Riippumatta siitä, millaiset rattaat ovat parhaat juuri teidän mieltymyksiänne ja tarpeitanne ajatellen, Jollyroomilta löydät laadukkaat, kestävät ja fiksuilla ominaisuuksilla varustetut rattaat joka makuun. Laaja vaunuvalikoimamme pitää sisällään lukuisia tunnettuja merkkejä, kuten Cybex, Bugaboo ja Thule. Rattaiden avulla teet lapsen kuljetuksesta näppärää ja mukavaa – sekä sinulle vanhempana että lapsellesi.