Lämpöpussiopas

Mikä lämpöpussi oikein on ja mihin sitä käytetään? Mitä ennen lämpöpussin ostamista tulisi ottaa huomioon? Lämpöpussioppaamme vastaa kaikkiin oleellisiin kysymyksiin.
 

Mikä lämpöpussi on?
Lastenvaunuihin ja -rattaisiin sekä turvakaukaloihin sopiva lämpöpussi pitää lapsen lämpimänä kylminä talvikuukausina. Lämpöpussin tarkoituksena on muodostaa suojaava pintakerros, joka sekä suojaa tuulelta ja kylmältä että estää lämmön karkaamisen pussin sisäpuolelta. Lämpöpussi toimii siis samalla tavalla kuin toppahaalari, mutta soveltuu paremmin pienille lapsille, jotka liikkuvat vähemmän kuin isommat lapset.


Miksi lapsella tulisi olla lämpöpussi
Kylmän sään iskiessä lämpöpussi on näppärä lisävaruste lastenvaunuihin, sillä se tuo lisää lämpöä ja suojaa enemmän kuin pelkkä toppahaalari. Kun tiedossa on paljon ulkoilua, lämpöpussi säästää aikaa ja hermoja, sillä sitä voi käyttää myös sellaisenaan ilman tarvetta pukea lapselle ulkovaatteita sen lisäksi. Lämpöpussista ei ole vain käytännön hyötyä, vaan se myös tuo lapselle turvallisen tunteen.


Lämpöpussin valitseminen
Suuri kysymys kuuluu, minkälainen lämpöpussi sopii parhaiten omiin tarpeisiin? Koska saatavana on runsaasti eri materiaaleista valmistettuja lämpöpusseja useissa malleissa ja kokovaihtoehdoissa, seuraavat kysymykset auttavat päätöksenteossa ja oikeanlaisen lämpöpussin valitsemisessa:

  1. Minkälaiseen säähän lämpöpussin on sovelluttava?
  2. Tuleeko lämpöpussi vaunuihin, rattaisiin vai turvakaukaloon?
  3. Minkä kokoinen lämpöpussi on paras omalle lapselle?
  4. Minkälaisen lämpöpussin rakenteen tulisi olla?
  5. Mikä on sopiva hintaluokka?


Millaiset lastenvaunut tai -rattaat omistat?
Niin lastenvaunuja kuin lämpöpussejakin on saatavana eri kokoisina. Onko vaunuissasi iso tai pieni vaunukoppa? Kuinka leveä istuinosa on? Tuleeko lämpöpussin istua sekä vaunukoppaan että istuinosaan?

Koko
Paras tapa testata lämpöpussin sopivuutta omiin vaunuihin tai rattaisiin on tietenkin kokeilemalla. Omiin vaunuihin hyvin istuva lämpöpussi ei ole liian pitkä tai lyhyt. Vaikka lämpöpussin sopivuus on suurilta osin katsojan silmässä ja hieman isommasta lämpöpussista ei varsinaisesti ole haittaa, suuresta lämpöpussista kertyvä lisäkangas voi tehdä vaunuista lapselle ahtaan ja tukalan. Minikokoinen kaukalopussi sopii puolestaan nimensä mukaisesti erityisen hyvin turvakaukaloon.


Turvavaljaat/ kiinnitys
Ennen lämpöpussin ostamista on hyvä tarkistaa, millaisilla turvavaljailla omat vaunut tai rattaat on varustettu. Jos aikomuksesi on käyttää lämpöpussia rattaissa, pussin takaosasta tulisi löytyä turvavaljaille sopivat aukot (suurimmassa osassa rattaita on viisipistevaljaat). Useimmissa lämpöpusseissa on joko selkänojan yli vedettävä ripustustasku tai valumisen estävää materiaalia takaosassa, jotta lämpöpussi pysyy paikoillaan siellä missä pitääkin.


Missä lämpöpussia käytetään?
Yksi tärkeimmistä kysymyksistä on tuotteen käyttöolosuhteet. Kuinka paksu lämpöpussin tulee olla? Tulisiko lämpöpussin etuosan olla kokonaan avattavissa auki? Onko talveksi tiedossa kovia pakkasia vai onko lämpöpussin tarkoitus tuoda vain hieman lisälämpöä, jolloin kevyempi lämpöpussi on riittävä?

 

åkpåseguide-2Förstabild.png


Lämpöpussin monien hyvien käytännön ominaisuuksien lisäksi se on tyylikäs varuste lastenvaunuihin. Löydät verkkosivuiltamme laajan valikoiman eri kuoseilla ja väreillä varustettuja lämpöpusseja, joilla syksyn ja talven vaunulenkeistä tulee roimasti mukavampia ja trendikkäämpiä!


Olemme keränneet yhteen verkkosivujemme herkullisia uutuuksia. Suositun Petite Chérien universaalin kokoiset ja pehmeällä fleecevuorella varustetut mallit sopivat useimpiin lastenvaunuihin, ja niistä saatavana on useita muodikkaita kuoseja ja värejä. Kestävä päälliskangas pitää viiman ja kosteuden poissa.

åkpåse_NO.png

1. Petite Chérie Essence Kaukalopussi, Birdforest/ Gull Grey 2. Petite Chérie Blanche 2-in-1 Vauvan Toppahaalari, Rust 3. Petite Chérie Essence Lämpöpussi, Love Story/ Grape Nectar 

åkpåseguide-2.png

1. Petite Chérie Essence Lämpöpussi, Petite Flowers/ Medieval Blue 2. Petite Chérie Essence Lämpöpussi, Solid Black 3. Petite Chérie Essence Lämpöpussi, Stone/Egret 4. Petite Chérie Essence Lämpöpussi, Love Story/ Spicy Mustard