Potkulaudat & Kickbiket

Potkulauta on hurjan hauska menopeli lapselle. Laajasta valikoimastamme löydät lasten ja nuorten potkulaudat joka makuun, olipa valintasi sitten kolmipyöräinen potkulauta taaperolle, isopyöräinen kickbike tai tukevarakenteinen scootti mahtavien temppujen tekemiseen. Valittavana on useita markkinoiden suosituimpia merkkejä, kuten Stiga ja Mini Micro, sekä lasten lempihahmoja, kuten Ryhmä Hau, Frozen ja Spiderman.
142 tulosta.

Minkä ikäisenä lapsi voi aloittaa potkulaudan käytön?

Potkulauta on hauska kulkuväline niin pienille kuin vähän suuremmillekin lapsille. Potkulaudalla liikkuminen vaatii lapselta tasapainon ja koordinaation hallintaa, minkä vuoksi sen käyttöä voi aloitella 2–3 vuoden ikäisenä, kun lapsi osaa kävellä varmoin askelin. Kaikista pienimmälle lapselle kannattaa hankkia kolmipyöräinen potkulauta, joka on kaksipyöräistä mallia tukevampi ja siten helpompi valinta tasapainotteluun. Valittavana on myös istuimella varustettuja potkulautoja, joita taaperot voivat käyttää potkupyörän tapaan. Tavallinen kaksipyöräinen potkulauta sopii puolestaan noin 5-vuotiaalle.  

 

Minkä kokoinen potkulauta tai kickbike lapselle sopii?

Potkulautaa valittaessa on hyvä kiinnittää huomiota renkaiden kokoon ja ohjaustangon korkeuteen. Jotta potkulaudan ohjaaminen sujuisi turvallisesti, ohjaustangon tulisi olla lapsen vyötärön korkeudella. Monissa malleissa tankoa voi säätää lapsen pituuden mukaan, mutta osassa ohjaustanko on kiinteä. Tavallisissa potkulaudoissa on yleensä noin nelituumaiset pyörät, kun taas kickbike on varustettu isommilla renkailla. Koska isopyöräinen kickbike on hieman vaikeampi hallita, sen ikäsuositus on tavallista potkulautaa korkeampi, ja se sopii siten yli 7-vuotiaalle.  

 

Miten scootti eroaa potkulaudasta?

Scootti eli temppupotkulauta on nimensä mukaisesti tarkoitettu temppujen tekemiseen. Scootissa on tavallista potkulautaa tukevampi ja kestävämpi runko, joka on suunniteltu kestämään hypyistä johtuvia iskuja ja tärähdyksiä. Sitä ei usein pysty taittamaan kokoon, eikä sen ohjaustankoa pysty säätämään. Laadukkaimmissa scooteissa on myös muita teknisiä ominaisuuksia, kuten compressio-järjestelmä, joka pitää osat tiukasti paikoillaan ja mahdollistaa tangon pyörimisen. 

 

Aina parasta laatua

Hankkiessasi lapselle potkulautaa ei koskaan kannata tinkiä sen laadusta. Potkulauta ei ole pelkkä lelu, vaan se on myös käytännöllinen kulkuväline, joka kehittää lapsen motoriikkaa ja tasapainoa. Hyvän potkulaudan tunnistaa tukevasta teräsrungosta, tehokkaasta jalkajarrusta ja hyvin pyörivistä ABEC-kuulalaakereista. Mikäli sopivan potkulaudan valinta tuottaa päänvaivaa, on hyvä ajatus valita Stigan, Micron tai jonkin muun tunnetun merkin valmistama potkulauta. Sillä tavoin voit olla varma, että lapsesi potkulauta on takuulla pitkäikäinen ja turvallinen käyttää. 

 

Ethän unohda kypärää

Potkulautailussa ja scoottauksessa lapsen turvallisuus on aina ensisijaista, varsinkin jos lapsellasi on temppujen tekemiseen tarkoitettu scootti. Lapselle kannattaa valita kunnollinen kypärä, joka suojaa lasta vakavilta loukkaantumisilta vauhdikkaiden leikkien tuoksinnassa. Mikäli lapsi tekee temppuja skeittirampilla, hänellä on hyvä olla myös polvi- ja kyynärsuojat, jotka antavat suojaa ruhjeilta. Tutustu valikoimamme suojavarusteisiin ja turvastandardien mukaisesti hyväksyttyihin kypäriin, joiden joukosta löytynee mieluinen vaihtoehto joka makuun. Sitten vain skuutin selkään ja potkuttelemaan!