•  

  Opas

  Lastenvaunut

  Tervetuloa vanhemmat! Löydät lastenvaunuoppaastamme hyödyllistä tietoa uusien lastenvaunujen hankintaa varten. Saatte tietoa muun muassa siitä, minkälaisia malleja on olemassa, mikä on tyypillistä eri vaunumalleille ja minkälaisia käyttöominaisuuksia eri vaunuissa on.

   

 • Barnvagnsguiden-Duovagnar.jpg
 • Yhdistelmävaunut

  Yhdistelmävaunut toimitetaan istuinosan ja vaunukopan kanssa. Vaunukoppa sopii otettavaksi käyttöön heti lapsen synnyttyä, istuinosa puolestaan lapsen ollessa noin puolivuotias ja opittua istumaan itsenäisesti. Näitä pitkäikäisiä vaunuja voi siis käyttää useiden vuosien ajan.

  + Pitkä käyttöaika. 
  + Saatavana erilaisia istuinosia, valitse tavallinen tai ergonominen malli.
  + Tilava vaunukoppa.
  + Useisiin vaunumalleihin voi kiinnittää myös turvakaukalon.

  Lisää yhdistelmävaunuista:

  Yhdistelmävaunuissa on erillinen istuinosa ja vaunukoppa. Näin ollen niissä on pitkälti samat ominaisuudet kuin kuomurattaissa: yhdistelmävaunuja voi käyttää heti lapsen syntymästä asti ja niin kauan kuin lapsi vaunuja tarvitsee. Vaunujen pitkä käyttöikä säästää siis rahaa.

  Yhdistelmävaunut ovat kuitenkin hieman erilaiset erityisiltä ominaisuuksiltaan. Vaunuissa on nimittäin kantokassin sijaan erillinen vaunukoppa, joka vaihdetaan istuinosan tilalle. Istuinosan vaihtaminen vaunukoppaan ja takaisin vaatii aina pienen asennuksen. Asennus on kuitenkin tehty helpoksi, ja useimmissa malleissa se tapahtuu napsauttamalla osat irti ja kiinni.

  Yhdistelmävaunun vaunukoppa on kantokassia tilavampi ja tukevampi, sillä sen ei tarvitse mahtua istuinosan sisälle. Vaunukopan kuljettaminen mukana ei ole aivan yhtä näppärää kuin kantokassin.

  Tämän vaunumallin istuinosa on usein käännettävissä, joten voit itse valita, istuuko lapsi kasvot menosuuntaan vai kasvot sinuun päin. Yhdistelmävaunuissa on erityyppisiä istuinosia, joiden joukosta voit valita omalle lapsellesi sopivan. Tavallisessa/klassisessa istuinosassa selkänoja voidaan kallistaa useisiin eri kulmiin ja täyteen makuuasentoon, jolloin lapsi voi matkustaa niin selällään, vatsallaan kuin kylkiasennossakin. Ergonominen istuinosa on puolestaan muotoiltu lapsen vartalon mukaisesti, minkä ansiosta lapsen peppu asettuu makuuasennossa ylävartaloa ja jalkoja alemmaksi.

  Vaunukopan ja istuinosan lisäksi moniin yhdistelmävaunuihin saa kiinnitettyä myös turvakaukalon. Tätä ominaisuutta kutsutaan nimellä Travel System, jonka ansiosta voit nostaa turvakaukalossa nukkuvan vauvan autosta suoraan vaunuihin. Turvakaukalo kiinnitetään vaunujen runkoon joko mukana tulevilla tai erikseen ostettavilla adaptereilla. Monille vanhemmille tämä onkin tärkeä ominaisuus, sillä sen avulla välttyy herättämästä lasta kesken unien! Muistathan tarkistaa, että turvakaukalo ja yhdistelmävaunut ovat yhteensopivat!

  Yhdistelmävaunut ovat siis erittäin monipuolinen ratkaisu, joka kestää vuosien ajan. Tästä kategoriasta löydät useita upeita malleja, joissa erilainen muotoilu, verhoilu, värit ja lisäosat – kaikki, mitä tarvitset löytääksesi juuri teille sopivat vaunut.

 • Barnvagnsguiden-Sittvagnar.jpg
 • Lastenrattaat

  Lastenrattaat sopivat hieman isommille lapsille, jotka osaavat istua itsenäisesti. Useimpiin malleihin voidaan tarvittaessa kiinnittää myös vaunukoppa, kantokoppa tai turvakaukalo.

  + Matkarattaita tukevammat.
  + Otetaan käyttöön, kun lapsi pystyy istumaan itsenäisesti. Useimmat mallit voi kuitenkin yhdistää vaunu- tai kantokoppaan, jolloin rattaita voi käyttää myös vastasyntyneille.
  + Soveltuvat hyvin sekä kaupunkiympäristöön etä hieman haastavampaan maastoon.
  + Helppo taittaa kokoon säilytystä ja kuljetusta varten.

  Lisää lastenrattaista:

  Lastenrattaat ovat hyvä valinta, jos sinulla on hieman vanhempi lapsi, joka osaa jo istua itsenäisesti. Useimmat mallit voi kuitenkin yhdistää joko vaunukoppaan, kantokoppaan tai turvakaukaloon, jolloin rattaita voi käyttää vastasyntyneille ja lapsille, jotka eivät vielä istu. Yhdistämällä rungon tarvitsemiisi lisäosiin mukautat rattaat näppärästi omiin tarpeisiisi sopiviksi yhdistelmävaunuiksi.

  Lastenrattaita on saatavilla kahdella erityyppisellä istuinosalla: tavallisella/klassisella istuinosalla sekä ergonomisella istuinosalla. Ergonomisissa istuinosissa säädetään koko istuimen kaltevuutta. Ergonominen istuinosa on muotoiltu lapsen vartalon mukaisesti, minkä ansiosta lapsen peppu asettuu makuuasennossa ylävartaloa ja jalkoja alemmaksi. Tavallisessa/klassisessa istuinosassa selkänoja voidaan kallistaa useisiin eri kulmiin ja täyteen makuuasentoon, jolloin lapsi voi matkustaa niin selällään, vatsallaan kuin kylkiasennossakin. Tyypistä riippumatta useimpien mallien istuinosa on käännettävä, joten lapsi voi istua joko selkä tai kasvot menosuuntaan päin.

  Tarjolla on myös kolmenlaisia työntöaisoja. Teleskooppityöntöaisat ja korkeussuunnassa säädettävät työntöaisat ovat säädettäviä, kun taas kiinteitä työntöaisoja ei voi säätää. Teleskooppityöntöaisan pituutta säädetään vetämällä sitä ulos- ja sisäänpäin, ja korkeussuunnassa säädettävien työntöaisojen korkeutta säädetään taittamalla työntöaisaa ylös ja alas.

  Rattaita on saatavana joko kolmi- tai nelipyöräisinä, ja useissa malleissa etummaiset pyörät kääntyvät 360 astetta, minkä ansiosta niiden ohjaaminen sujuu helposti myös ahtaissa ympäristöissä. Rengastyyppejäkin on erilaisia. Ilmapyörät ovat klassisia kumista valmistettuja pyöriä, joissa on ilmaputki sisällä. Nämä pyörät ovat pehmeintä tyyppiä ja antavat pehmustetun ajotuntuman. Renkaan puhjetessa ne tulee kuitenkin paikata. Ilmapyörillä on myös hyvä pito lumessa. Joissain malleissa on vaahtomuovitäytteiset kumirenkaat ilmatäytteisten sijaan. Vaahtomuovirenkaat ovat puhkeamattomat, mutta tuntuvat hieman kovemmilta eivätkä tarjoa yhtä hyvää iskun vaimennusta erilaisilla pinnoilla. EVA-pyörät ovat kevyitä ja puhkeamattomia muovipyöriä. Ne kuitenkin kuluvat hieman nopeammin ja sora takertuu niihin helposti. Lopuksi on olemassa kestävästä muovista valmistettuja PU-renkaita. PU-renkaat ovat kevyet ja EVA-pyöriä hieman pehmeämmät, eikä sora tartu niihin yhtä helposti.

  Joihinkin lastenrattaisiin saa kiinnitettyä myös turvakaukalon. Tätä ominaisuutta kutsutaan nimellä Travel System. Turvakaukalo kiinnitetään vaunujen runkoon joko mukana tulevilla tai erikseen ostettavilla adaptereilla, jolloin voit helposti nostaa turvakaukalossa nukkuvan vauvan autosta suoraan vaunuihin.

  Käytännölliset lastenrattaat sopivat hyvin arkeen, sillä ne kulkevat näppärästi kaupungilla, joukkoliikenteessä ja kokoon taitettuna auton tavaratilassa. Vaikka lastenrattaat sopivat sellaisenaan lapsille, jotka osaavat jo istua itsenäisesti, voidaan ne useimmiten mukauttaa pienemmille lapsille erillisillä lisäosilla, jotka kiinnitetään rattaiden runkoon.

 • Barnvagnsguiden-Aktivitetsvagnar.jpg
 • Urheiluvaunut

  Urheilukategoriaan kuuluvat sekä juoksurattaat että pyöräkärryt. Sen lisäksi, että ne mahdollistavat erilaiset aktiviteetit lasten kanssa, voi vaunuja käyttää myös aivan tavallisina vaunuina arjessa.

  + Tukevarakenteiset vaunut sopivat myös haastavaan maastoon.
  + Lisäosilla helppo muokata niin kävelyyn, juoksuun, pyöräilyyn kuin hiihtoonkin sopiviksi.
  + Sopivat myös arjen vaunuiksi.

  Lisää urheiluvaunuista:

  Lasten myötä vanhempien elämään tulee uudenlaista vipinää. Samalla joidenkin jo ennestään tuttujen asioiden tekeminen muuttuu, ja yksi näistä asioista on urheileminen. Työn, koulun, ruoanlaiton ja leikin viedessä ison osan ajasta, täytyy liikuntaan ja treenaamiseen keksiä uusia ratkaisuja.
  Mikäli sinä olet tällaisia ratkaisuja vailla, voivat monipuoliset urheiluvaunut olla oikea valinta sinulle. Sporttiset vaunut on suunniteltu kestäviksi ja helposti ohjattavaksi, joten ne sopivat erilaisiin maastoihin ja aktiviteetteihin.
  Juoksuvaunuissa on näppärä ohjaus ja kolme pyörää. Isot ja ilmatäytteiset renkaat vaimentavat iskuja erittäin hyvin ja takaavat mukavat kyydit lapselle.  Ohjausta puolestaan helpottaa useissa vaunuissa oleva swivel-etupyörä, joka kääntyy 360 astetta. Swivel-pyörän avulla vaunut kääntyvät siis ilman, että niitä tarvitsee nostaa. Halutessaan pyörän saa kuitenkin lukittua, ja pyörä lukitseminen tuo lisävakautta hieman kovemmassa vauhdissa.
  Kuten muitakin vaunumalleja, myös juoksurattaita on saatavissa sekä yhdelle että kahdelle lapselle. Vaunuja voi käyttää juoksemisen lisäksi myös täysin tavallisina vaunuina. Otathan kuitenkin huomioon, että kestävät ja tukevat juoksurattaat eivät ole yhtä pienet ja ketterät kuin tavalliset lastenrattaat.
  Juoksuvaunujen lisäksi urheiluvaunuvalikoimastamme löytyy pyöräkärryjä, eli vanhemman polkupyörään asennettavia perävaunuja. Vaihtoehtoja on useita, ja myös tässä kategoriassa voit valita, haluatko kärryt yhdelle vai kahdelle lapselle. Pyöräkärry on helppo kiinnittää polkupyörään, ja erilaisten lisäosien avulla monipuolista vaunumallia voi käyttää myös hiihtoladuilla tai aivan tavallisina vaunuina kävelylenkillä.
  Vaikka pyöräkärryjä voi käyttää monin eri tavoin, kannattaa ottaa huomioon, että suurehkon kokonsa puolesta ne eivät yleensä mahdu helposti julkisen liikenteen ajoneuvoihin. Juoksurattaat ja pyöräkärryt eivät myöskään sovellu aivan pienille lapsille, sillä niissä on usein kiinteä istuinosa ja selkänoja.
  Sekä juoksurattaat että pyöräkärryt ovat kokoon taitettavia ja helposti matkalle mukaan otettavissa. Kokoontaitettunakin pyöräkärry vie silti tavallisia rattaita enemmän tilaa.

 • Bilstolsguide-Öppetköp.png

  365 päivän avoin kauppa tuo turvaa
   

 • Ethän unohda vaunutarvikkeita!

  Tutustu valikoimamme käytännöllisiin vaunutarvikkeisiin. Meiltä löydät hoitolaukut, lämpöpussit, seisomalaudat, istuinpehmusteet, sadesuojat ja paljon muuta!

 • Lastenvaunujen huolto

  Lastenrattaat ja -vaunut altistuvat normaalille kulumiselle, vaikka olisit miten varovainen. Tässä kolme nopeaa vinkkiä vaunujen kunnossapitoon:

  ⭐ Puhdista ja kuivaa ne säännöllisesti.
  ⭐ Voitele pyörien akselit ja muut liikkuvat osat.
  ⭐ Vaihda ilmatäytteisten pyörien sisäkumit tarvittaessa.

 • Club Jollyroom
  tarjoaa lisäopastusta

  Club Jollyroom -jäsenenä pääset esittämään tuotteisiin liittyviä kysymyksiä ja auttamaan muita jakamalla omia kokemuksiasi. Lisäksi tuoteasiantuntijamme ovat valmiina opastamaan sopivien tuotteiden valinnassa.

  Voit myös aina olla yhteydessä asiakaspalveluulle, jos tarvitset asiantuntevaa neuvontaa!

  Tutustu yhteisöömme täältä