Kävelytuolit

Kävelytuoli on kätevä apuväline vauvalle, joka ei millään malttaisi pysyä paikoillaan. Kävelytuoli antaa tukea vauvan ensiaskeliin, ja sen värikkäät aktivointilelut tarjoavat lapselle virikkeitä ja viihdykettä pidemmäksikin aikaa. Valittavana on useita tukevia malleja, kuten auto, avaruusalus tai yksisarvinen.
20 tulosta.

Kävelytuolit menevälle vauvalle

Vauvan kävelytuolilla on monia hyötyjä. Ne ovat erinomainen tuki pienille lapsille, jotka ovat innokkaita liikkumaan ja tutkimaan ympäristöään, mutta jotka eivät vielä osaa kävellä. Kävelytuolin avulla vauva voi harjoitella motorisia taitojaan liikkumalla vapaasti ja tutkimalla ympäristöään omatoimisesti. Tämä stimuloi lapsen motoriikkaa ja tutkimishalua. Vauvan kävelytuoli ei ainoastaan rohkaise liikkumiseen, vaan siinä on myös leikkisiä lisäosia, kuten aktiviteettipöytä, joka viihdyttää lasta myös silloin, kun kävelytuoli on paikallaan.

Jollyroomilta löydät laadukkaat kävelytuolit suosituilta tuotemerkeiltä kuten Beemoo PLAY, Moweo ja Hauck, joiden leikkisä muotoilu kannustaa lasta liikkumaan. Useimpien kävelytuolien korkeutta voi säätää lapsen kasvun ja kehityksen mukaan, mikä varmistaa vauvalle parhaan mahdollisen mukavuuden. Olipa vauvasi harjoittelemassa motorisia taitojaan tai istumassa hetken itsekseen, meiltä löytyy kävelytuoli lapsesi tarpeisiin.


Milloin voi aloittaa kävelytuolin käytön? 

Hyvä lähtökohta kävelytuolin käytön aloittamiselle on varmistaa, että lapsi pystyy istumaan tukevasti itsekseen lyhyen aikaa ja osoittaa halua liikkua eteenpäin. Tämä kehitysvaihe tapahtuu yleensä 6–12 kuukauden iässä, mikä on yleisesti suositeltu ikä kävelytuolin käytön aloittamiselle.

On tärkeää muistaa, että jokainen lapsi kehittyy omassa tahdissaan, ja kävelytuolia tulisi käyttää vasta kun vauva on tarpeeksi varma liikkumaan eteenpäin tuen avulla. Siksi on hyvä kysyä neuvoa neuvolasta, jos on epävarma siitä, milloin kävelytuolin käyttö olisi sopivaa. Jotta kävelytuolin käyttö sujuisi turvallisesti, sitä on suositeltavaa käyttää lyhyissä aikajaksoissa, noin 20–30 minuuttia kerrallaan. Kävelytuolin avulla vauva käyttää lihaksiaan uudella tavalla, joten on hyvä varmistaa, ettei hän rasitu liiaksi. Otathan myös huomioon, että kävelytuolia käyttävää lasta on valvottava koko ajan, sillä se auttaa lasta liikkumaan nopeammin ja ylettymään pidemmälle. Turvallisuuden huomioimalla lapsi voi saada kaiken irti kokemuksestaan ja olla valmis tutkimaan ympäristöään!