Urheiluvaunut

Kätevien urheiluvaunujen avulla voit ottaa lapsesi mukaan pyöräretkelle, juoksulenkille tai vaikkapa hiihtoladuille. Vaunuvalikoimastamme löydät juoksurattaat, pyöräkärryt ja monikäyttöiset lastenkuljetuskärryt, jotka sopivat hyvin sekä arkeen että aktiivisen lapsiperheen urheiluharrastuksiin. Tutustu valikoimaamme ja valitse suosikkisi tunnettujen merkkien joukosta.

Myydyimmät

 • 121 tulosta.

  Minkä ikäistä lasta voi kuljettaa pyöräkärryssä tai juoksurattaissa?

  Juoksurattaissa kuljetettavan lapsen tulisi olla vähintään kuuden kuukauden ikäinen ja pyöräkärryssä mallista riippuen vähintään 8–12-kuukautinen. Tämä johtuu siitä, että pienillä vauvoilla ei vielä ole riittävää pään ja niskan hallintaa kestämään juoksurattaiden tai pyöräkärryn liikettä. Joihinkin vaunumalleihin on kuitenkin saatavilla tukea antavia lisäosia, joilla niitä voi käyttää jo lapselle varhaisemmassa vaiheessa. On tärkeää huomioida valmistajan suositukset ja turvallisuusohjeet sekä varmistaa, että lapsi istuu tukevasti ja turvallisesti juoksurattaiden valjaissa.

   

  Miten juoksurattaat eroavat tavallisista lastenrattaista?

  Juoksurattaat ovat yleensä kevytrakenteisempia ja aerodynaamisempia kuin perinteiset rattaat. Niissä on usein kolme isoa pyörää, jotka mahdollistavat paremman vakauden ja sujuvan juoksemisen. Juoksurattaissa on yleensä hyvä jousitus ja ilmatäytteiset renkaat, jotka vaimentavat paremmin tärinää ja tekevät juoksemisesta mukavampaa. Tavallisissa rattaissa voi olla pienemmät ja kovemmat renkaat. Juoksurattaissa on usein myös ergonomisesti muotoiltu työntöaisa ja tehokkaat jarrut, joiden avulla rattaat voi pysäyttää helposti myös nopemmasta vauhdista. 

   

  Miksi lapsella on hyvä olla tavallisten rattaiden lisäksi pyörävaunu?

  Pyöräkärry tuo lapsiperheen liikkumiseen monipuolisuutta ja mahdollistaa lapsen kuljettamisen pyörällä eri paikkoihin, kuten puistoihin, rannoille tai retkille, joita ei välttämättä ole helppo saavuttaa tavallisilla lastenrattailla. Pyöräilyvaunu tarjoaa lapselle mahdollisuuden nauttia ulkoilusta ja liikunnasta vanhempien pyöräillessä. Näin lapsi voi kokea uusia ympäristöjä ja maisemia pyöräretkien aikana.

  Pyörän peräkärryssä lapsi voi istua mukavasti ja turvallisesti kiinnitettynä, kun vanhempi polkee pyörää. Pyörävaunu on usein varustettu aurinkosuojalla ja hyttysverkolla, jotka tarjoavat suojaa lapselle erilaisissa sääolosuhteissa. Pyöräkärryssä on yleensä enemmän tilaa kuin tavallisissa lastenrattaissa, joten se voi olla kätevä ratkaisu esimerkiksi pidemmille retkille tai kun kuljetettavana on useampi lapsi.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että pyöräkärry voi tarjota lapselle uudenlaisia ulkoilumahdollisuuksia ja tuoda vaihtelua perinteisten lastenrattaiden käyttöön verrattuna. Pyöräkärry voi olla hyödyllinen lisäväline lapsen kuljettamiseen erityisesti pyöräretkillä ja ulkoiluhetkillä.

   

  Mitä on hyvä ottaa huomioon pyöräkärryä valittaessa?

  Tarkista, että pyöräilykärryssä on asianmukaiset turvavaljaat lapsen kiinnittämiseen. Siinä on hyvä olla lisäksi heijastimia ja/tai valoja näkyvyyden parantamiseksi. Varmista, että pyöräkärry on riittävän tilava ja että lapsella on mukava istua siinä. Hyvä jousitus ja pehmusteet voivat lisätä matkustusmukavuutta. On myös hyvä varmistaa, että pyöräkärry on helppo taittaa kokoon ja se on tarpeeksi kompakti autossa kuljetusta ja säilytystä varten. 

  Pyöräkärryjä on saatavana monenlaisia, joten on tärkeää valita malli, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiinne. Haluatko käyttää vaunua pelkästään pyörän peräkärrynä vai myös työnnettävänä lastenkuljetuskärrynä? Ehkäpä haluat ottaa lapsen mukaan juoksulenkille tai hiihtoladuille? Riippumatta siitä, miten haluat pyörävaunua käyttää, meiltä löydät useita laadukkaita malleja tunnetuilta merkeiltä, kuten Thule, Beemoo ja Hauck