Näetkö kummallisia unia odotusaikana?

Raskaana ollessa on tavallista uneksia paljon, ja toisinaan unet voivat olla kummallisia, jopa ikäviä. Tämä on aivan normaalia ja voi kuvastaa tietoisia ja tiedostamattomia tunteita. Mutta miksi näemme niin paljon unia odotusaikana ja mitä nämä unet merkitsevät?

Unet vedestä

Tunneperäinen olotilasi heijastuu uniisi, joten koska raskausaika on tunteiden vuoristorataa, unesi ovat sen mukaisia. Tämä johtuu osaltaan lisääntyneestä progesteronin eli keltarauhashormonin määrästä, joka vaikuttaa tunne-elämään.

Eräs esimerkki tunteiden heijastumisesta uniin ovat veteen liittyvät unet. Vedestä uneksiminen on hyvin tavallista varsinkin raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana. Unet ovat linjassa kehosi tuntemuksien kanssa, joten vesi voi esiintyä niissä rauhallisina ja rentouttavina laineina, putouksena tai jopa hyökyaaltona. Voit lisäksi uneksia olevasi vesitiivis, jos sinulla on turvotusta odotusaikana. Joskus unet liittyvät kellumiseen. Sinä tai jokin muu kelluu vedessä, mikä kuvaa sikiön tilaa kohdussa.

 

Unet eläimistä

Odotusajan outoihin uniin lukeutuvat unet eläimistä. Voit esimerkiksi uneksia synnyttäväsi jonkin eläimen. Se voi tuntua huolestuttavalta, mutta sinun ei tarvitse ottaa sitä kirjaimellisesti. Eläimen synnyttäminen liittyy usein ympärilläsi oleviin ystäviin ja merkitsee sitä, että sinun on harkittava huolellisesti ennen kuin teet tärkeitä päätöksiä elämässäsi. Toisin sanoen on aivan normaalia uneksia synnyttävänsä delfiinin, kissan, hylkeen tai toukan.

 

Unet, jotka kuvastavat huolta ja suuria vaatimuksia

Raskaana ollessasi voit nähdä painajaisia, joissa putoat korkealta, sinua ajetaan takaa tai sinut suljetaan jonnekin. Tämä liittyy läheisesti huoleen. Kenties olet huolissasi muutoksista, jotka vaikuttavat parisuhteeseesi, ulkonäköösi ja vapauteesi. On myös tavallista nähdä unta siitä, että menetät lapsesi, jätät hänet ilman valvontaa tai et selviydy vanhemmuuden mukanaan tuomista vastuista. Tämän kaltaiset unet voivat merkitä sitä, että asetat hyvin korkeita vaatimuksia vanhemmuudelle.

Graviddrömmar - sovande bebis.jpg

Unien sisältämät vertauskuvat ovat aina henkilökohtaisia ja yksilöllisiä, joten niiden tulkitseminen unikirjan avulla on vaikeaa. Meillä ihmisillä on taipumus uneksia eläimistä, jotta näkisimme yhteyden vaistojen sekä luonnon kiertokulkujen ja viettien välillä. Kysyimme Instagram-seuraajiltamme ovatko he nähneet merkillisiä unia odotusaikana. Seuraavassa esimerkkejä heidän vastauksistaan:

”Uneksin toistuvasti synnyttäväni hylkeen.”

”Näin unta, että synnytin linnunpoikasen keskellä moottoritietä ja sain taistella, jotta se jäisi henkiin.”

”Uneksin kaksosista, mutta toinen kaapattiin aina.”

”Uneksin synnyttäväni liian aikaisin ja minun oli leivottava vauva valmiiksi uunissa.”

”Näin unta, että vatsani läpi tuli vauvan käsi.”

”Näin usein unta, että avopuolisoni oli uskoton tai huumeriippuvainen.”

”Unessa synnytyssali oli täynnä vihreää savua, ja ulos tuli kissanpentu.”

 

Meillä on paljon tuotteita sinulle, joka olet raskaana. Täältä pääset tutustumaan laajaan äitiystarvikevalikoimaamme.

 

________________________________________________

www.bohuslaningen.se/nyheter

www.mumsgrapevine.com.au/2021/08/pregnancy-dreams/

www.gravid.se/drommar-under-graviditeten/

www.dromen.site/sv/foda-barn/