Didriksonsin haalariopas

Lumimyrsky, sade tai pakkanen eivät ole esteenä lapsen ulkoleikeille. Nyt talvikaudella on erityisen tärkeää olla varma siitä, että ulkovaatteet pitävät lapsen lämpimänä ja kuivana. Tärkeitä huomioitavia seikkoja ovat myös heijastimet ja se, miten hyvin vaate kestää leikkiä. Didriksonsin haalariopas auttaa sinua löytämään juuri sinun lapsellesi sopivan haalarin!

 

Ota nämä seikat huomioon haalariostoksilla:

Käyttöympäristö

Haalarien ominaisuudet vaihtelevat, joten valitessasi haalaria lapsellesi, sinun on mietittävä, missä ja milloin sitä käytetään. Pakkaspäivinä pulkkamäessä vaiko soraa täynnä olevassa vesilätäkössä? Didriksonsin haalarit vaihtelevat lämmittävyydeltään, kulutuksen kestoltaan ja muilta ominaisuuksiltaan, joista kerromme lisää seuraavaksi.

 

Koko

Mittaa lapsesi pituus ja leveys haalarin tuotekuvaukseen liitetyn kokotaulukon mukaisesti. Jos lapsi jää pituudeltaan kahden koon väliin, vaikka muut mitat sopivat taulukkoon, valitse pienempi koko ja hyödynnä tarvittaessa Extend Size -toimintoa. Saumoja ratkomalla voit pidentää haalarin lahkeita ja hihoja viidellä sentillä.

 

Istuvuus

Oikea koko ja hyvä istuvuus mahdollistavat esteettömät leikit. Neuvomme sinua välttämään liian ison haalarin ostamista, koska silloin lapsi ei voi juosta ja hyppiä, vaan hän jää seisomaan paikoilleen ja alkaa palella. Liian pitkät lahkeet kuluvat vain puhki viistäessään maata ja kun lapsi kävelee niiden päällä. Niihin voi myös kompastua. Älä myöskään osta liian pientä haalaria. Lapsen seisoessa suorana haalarin haaroista pitäisi pystyä ottamaan kunnon pinsettiote ilman, että kangas alkaa kiristää, kun lapsi nostaa molemmat kätensä ylös. Lyhyesti sanottuna on siis tärkeää, että pikkuinen voi leikkiä mukavasti ja esteettä.

 

Lämmittävyys

Suosittelemme lapselle kerrospukeutumista, koska silloin vaatetusta on helpompi säätää tarpeen mukaan. Vaatekerrosten väliin jäävä ilma pitää hyvin lämpöä, ja jos leikkien aikana tulee liian kuuma, voi kerroksia riisua. Esimerkiksi Didriksonsin Monte-fleecetakki tai Corin Powerstretch -takki sopivat erinomaisesti haalarin alle. Pakkasen kiristyessä sen alle voi vielä lisätä lämpöisen Jadis-aluskerraston.

 

Toiminnot

Seuraavassa listaamme Didriksonsin haalareiden tärkeimpiä toimintoja. Näiden lisäksi säädettävien hihojen sisäpuolella on myös kiinnikkeet käsineille, jotka kulkevat siten kätevästi mukana, vaikkei niitä pidäkään koko ajan kädessä.

Haalareiden joustavat lahkeensuut asettuvat napakasti monenlaisten kenkien päälle, ja lumilukot estävät lunta pääsemästä kenkien sisään. Myös haalarien vyötärö joustaa, ja vetoketjuissa on pehmeä suojus, joten leukaan ei tule naarmuja. Hailey-haalari on astetta yksinkertaisempi haalari, josta puuttuu joitakin näistä toiminnoista. Lue kunkin haalarin ominaisuuksista lisää tuotekuvauksista.

Extend Size

Extend Size -toiminnon ansiosta lapsi voi käyttää haalaria pidempään, sillä sen lahkeita ja hihoja on mahdollista pidentää saumoja varovasti ratkomalla.

Jalkalenkit

Vaihdettavat silikoniset jalkalenkit estävä lunta pääsemästä kenkien sisään, ja ne pitävät myös kengät ja lahkeet tehokkaasti paikoillaan. Hailey-haalarissa on kuminauhalenkit, jotka voi tarvittaessa vaihtaa silikonisiin.

Heijastinyksityiskohdat

Pimeänä vuodenaikana heijastimia ei voi olla liikaa. Didriksonsin haalareissa on heijastavia yksityiskohtia, joilla pääsee hyvään alkuun näkyvyyden turvaamisessa, mutta käytä aina varmuuden vuoksi myös LED-heijastinnauhoja tai vastaavia, kun olette ulkona.

Nimilappu

Onko haalari käynyt jo pieneksi lapselle, vaikka se on uuden veroinen? Didriksonsin haalareiden nimilapuissa on tilaa useammalle nimelle, joten vaatetta saavat käyttää myöhemmin myös pikkusisarukset ja muut haalaria tarvitsevat.

Vedenpitävyys

Lunta, räntää ja sadetta – märkää on luvassa. Didriksonsin haalareissa on teipatut saumat ja ne hylkivät vettä, vaikkeivat sisällä perfluorattuja yhdisteitä. Lapsi pysyy siis kuivana haastavissakin keleissä. Jos haalarin vettähylkivä pintakäsittely alkaa kulua, voit vahvistaa sitä silittämällä vaatetta varovaisesti hoito-ohjeiden mukaisesti.

Irrotettava huppu

Lapsen turvallisuuden on aina oltava etusijalla. Siksi Didriksonsin haalareissa on huppu, joka onnettomuuksien välttämiseksi irtoaa tarttuessaan johonkin kiinni. Hupun voi myös irrottaa, kun aurinko paistaa ja kelit muuttuvat lämpimämmiksi.

didriksons-overallguide-extendsize-namnlapp.jpg

Mikä on paras haalari? Se vähän riippuu.

Seuraavaksi vertailemme Didriksonsin haalarimalleja ja nostamme esiin niiden tärkeimpiä ominaisuuksia lämmittävyyden, vedenpitävyyden ja kestävyyden osalta.

 

Björnen

Täysin tuulen- ja vedenpitävä klassikkohaalari on voittanut useita riippumattomia kuluttajatestejä ja on siten varma valinta lapsen toppahaalariksi.

Polarbjörnen

Didriksonsin lämpimin haalarimalli, jossa on teipatut saumat ja lisätoppaus. Sopii talven leikintäyteisiin päiviin!

overallguide-kollage1.png

1. Didriksons Björnen Toppahaalari, Multicolour 2. Didriksons Polarbjörnen Toppahaalari, Cloud Blue Algae 3. Didriksons Björnen Toppahaalari, Navy

Cornelius

Cornelius-haalarissa on samat ominaisuudet kuin Björnen-mallissa, mutta ilman tekoturkista!

Zeke

Didriksonsin kestävin haalari Zeke on valmistettu kokonaan Cordura-materiaalista, joka ei hevillä kulu puhki.

overallguide-kollage2.png

1. Didriksons Cornelius Toppahaalari, Bright Red 2. Didriksons Zeke Toppahaalari, Burnt Glow

Tirian

Tirian-haalari hengittää hyvin vauhdikkaiksi yltyvissä leikeissä. Se on suunniteltu näyttämään kaksiosaiselta toppapuvulta.

Hailey

Perusmallisessa ja edullisessa haalarissa on yksinkertaisemmat toiminnot, mutta se on silti lämmin ja kestävä.

overallguide-kollage3.png

1. Didriksons Hailey Toppahaalari, Navy 2. Didriksons Tirian Toppahaalari, Lilac

Migisi

Migisi-toppahaalari on myynnissä ainoastaan Jollyroomilla. Haalarissa on lämmin toppaus ja monia eri toimintoja. Se on tuulen- ja vedenpitävä, ja sillä on 10000 mm:n vesipilariarvo.

overallguide-kollage4.png

1. Didriksons Migisi Toppahaalari, Peacock Green 2. Didriksons Migisi Toppahaalari, Burnt Glow 3. Didriksons Migisi Toppahaalari, Radiant Purple

Miksi valita lapselle Didriksonsin talvihaalari?

Didriksonsin haalareissa on vettähylkivä pintakäsittely, joka ei sisällä ympäristölle haitallisia perfluorattuja yhdisteitä. Muutenkin haalareiden tuotannossa otetaan ympäristö huomioon. Materiaalien ja eri kuituseosten valmistamisessa kielteinen vaikutus luontoon pyritään pitämään aina mahdollisimman vähäisenä. Lisäksi Didriksons on mukana Ruotsin instituutin työryhmässä, joka kehittää lastenvaatteiden eurooppalaisia turvastandardeja (SIS/TK 16/AG 5).

 

Haluatko nähdä koko Didriksons-valikoimamme? Klikkaa tästä.