• Osto-opas

 •  

  Aikaisemmin lastenvaunut olivat vain lastenvaunuja. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet, ja niin ovat lastenvaunutkin. Nykyään jokaisella vaunumallilla on omat erityispiirteensä, puhumattakaan tuotemerkeistä.

  Lastenvaunuja hankkiessa ensimmäinen ja tärkein kysymys silloin on se, miten aiot vaunuja käyttää. Aiotko kuljettaa lasta vaunuissa metsäisillä alueilla vai kaupungissa kodin ja tarhan välillä? Vai haluatko kenties pystyä juoksemaan ja hölkkäämään vaunujen kanssa? Ottaisitko rattaat mieluiten mukaan matkoille?

  Meidän monipuolisen lastenvaunuvalikoimamme hyvä puoli on se, että jokaisen tarpeeseen löytyvät varmasti sopivat vaunut. Mikäli esimerkiksi aiot käyttää rattaita kaupunkiolosuhteissa ja kovalla alustalla, voivat lastenrattaat sopia sinulle erinomaisesti. Niissä on usein puhkeamattomat sekä kääntyvät renkaat, ja rattaat mahtuvat ahtaistakin koloista. Jos sen sijaan etsit jotain hieman tukevampaa ja kestävämpää, kannattaa valita lastenrattaat, joissa on ilma- tai ilmakennopyörät.

  Toinen tärkeä asia vaunuja valitessa on niiden käyttöikä. Jos haluat käyttää rattaita heti lapsen syntymästä lähtien siihen asti, että lapsi on noin kaksivuotias, kannattaa sinun valita yhdistelmävaunut tai kuomurattaat. Nämä mallit mahdollistavat sekä makuu- että istuinosan käyttämisen. Mikäli sinulla on useampia lapsia, kannattaa puolestaan kääntyä sisarusvaunujen puoleen. Sisaruksille tarkoitettuja vaunuja on useita erilaisia malleja erilaisia istuin- ja makuuratkaisuilla, ja niitä voivat käyttää myös eri ikäisten lasten kanssa. Urheilullisille vanhemmille on olemassa useita vaihtoehtoja. Erilaisia juoksuvaunuja on markkinoilla paljon, ja niiden lisäksi myös pyöräkärryt ovat suosittuja. Pyörävaunut on helppo kiinnittää pyörän perään, ja useita urheiluun tarkoitettuja voi käyttää myös aivan tavallisina arkivaunuina.

  Kolmas huomionarvoinen seikka on useissa vaunuissa oleva Travel System, joka on yleistynyt viime vuosien aikana. Sen avulla autossa olevan turvakaukalon saa kiinnitettyä suoraan vaunujen runkoon – helposti ja nukkuvaa vauvaa herättämättä. Turvakaukalon kiinnitys vaunujen runkoon ja auton istuimeen tapahtuu näppärän adapterin avulla. Monissa vaunuissa tällainen adapteri on oletuksena, ja Travel Systemin kanssa yhteensopivia vaunuja löytyy sekä yhdelle että kahdelle lapselle. Huomioithan Travel Systemiä hankkiessasi, että vaunut/adapteri ja turvakaukalo ovat yhteensopivia. Travel System ratkaisee useita tarpeita yhdellä kertaa.

  Kun valikoima on näin hyvä ja laaja, löydät varmasti juuri sinun ja sinun lapsesi tarpeisiin sopivan mallin. Ja sen lisäksi, että sopiva malli löytyy, löydät meiltä myös paljon erilaisista materiaaleista ja kankaista sekä eri väreissä valmistettuja lastenvaunuja ja -rattaita. Vaunuihin on saatavilla myös monia erilaisia lisäosia, joiden avulla rattaiden käyttötarkoitusta ja käytännöllisyyttä on helppo muokata. Voit siis tehdä vaunuista juuri sinun näköisesti – kaikilla tavoin!

  Onnea etsintään!

   

  FI_tillbaka.jpg