•  

   

   

   

  VAUVAOPAS

  Odotatteko ensimmäistä lastanne? Ei syytä huoleen, autamme teitä selvittämään, mitä kaikkea tarvitaan uutta perheenjäsentä varten. Ennen synnytystä on ajateltava monia asioita, kaikkea valmisteluista ja tunnemyrskyistä tuotteisiin, joita äiti ja vauva tarvitsevat. Jotta te voitte keskittyä nauttimaan jännittävästä vauva-ajasta, olemme koonneet muistilistan asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen ensimmäistä lastanne. 

   

   

   

Matkustaminen

Imetys & Ruokinta

VAUVALELUT

KOTONA

LASTENVAATTEET

HYGIENIA

MITÄ TARVITSET ENSIMMÄISTÄ LASTASI VARTEN?

 • MATKUSTAMINEN

  Vauvakuplan puhkeamisen jälkeen uloslähteminen alkaa tuntua houkuttelevalta. Monien vanhempien mielestä ensimmäinen kävelyretki uuden tulokkaan kanssa on jännittävä hetki. Onneksi on saatavilla monenlaisia apuvälineitä, joilla vastasyntyneen kanssa liikkuminen onnistuu helposti. Käytännölliset lastenvaunut ja turvakaukalo tulevat käyttöön jo matkalla synnytysosastolta kotiin. Vauva-arkea voi helpottaa myös kätevällä hoitolaukulla, kantorepulla tai -liinalla ja lastenvaunuihin sopivalla lämpöpussilla.

  Lastenvaunut
  Verkkokaupassamme on tarjolla laaja valikoima lastenvaunuja, joista löydätte takuulla juuri teidän perheellenne sopivan mallin. Meillä on kaikkea käytännöllisistä yhdistelmävaunuista ja sisarusrattaista ketteriin matkarattaisiin ja aktiiviselle perheelle sopiviin juoksurattaisiin. Valikoimassamme on useita tunnettuja tuotemerkkejä, joiden testivoittajavaunut ovat omiaan tekemään lapsen kanssa liikkumisesta mahdollisimman sujuvaa. Vaunuihin on saatavilla useita käteviä apuvälineitä, kuten lämpöpusseja sekä sade- ja UV-suojia, joiden avulla teette matkustamisesta entistä mukavampaa lapsellenne. Hoitolaukku kulkee helposti lastenvaunujen mukana, ja pitää kaiken tarvittavan järjestyksessä. Kokoontaitettava hoitoalusta helpottaa vaipanvaihtoa kodin ulkopuolella. Jos kaipaatte lisäapua vaunujen valintaan, voitte vilkaista kattavaa lastenvaunuopastamme!

  Turvaistuimet
  Lapsenne turvallisuus automatkoilla on ensisijaisen tärkeää, minkä vuoksi olemme valinneet verkkokauppaamme laajan valikoiman markkinoiden turvallisimpia ja laadukkaimpia turvakaukaloita. Muistattehan, että turvakaukaloilla ja -istuimilla on parasta-ennen-päiväys, ja niiden turvallisuus heikkenee ajan myötä. Tämän vuoksi suosittelemme, että hankitte turvakaukalon uutena käytetyn sijaan.

  Kantoreput & Kantoliinat
  Lastenvaunut voivat käytännöllisyydestään huolimatta tuntua tietyissä tilanteissa kömpelöiltä, eikä turvakaukaloakaan jaksa kantaa kovin pitkiä matkoja kerrallaan. Tuolloin avuksi kannattaa ottaa kätevä kantoreppu tai kantoliina, jolla voit kantaa lastasi helposti ja pitää molemmat kätesi vapaina. Kiireisessä vauva-arjessa tästä ominaisuudesta ei ainakaan ole haittaa!


  IMETYS & RUOKINTA

  Alkuaikoina ei niinkään tarvitse miettiä vauvan ruokavaihtoehtoja, vaan ennemmin valita imetyksen ja pulloruokinnan väliltä. Riippumatta siitä kummin valitset, kannattaa sitä varten hankkia kunnolliset välineet.

  Tuttipullot
  Tuttipullolla helpotat vauvasi ruokintaa. Kaikista pienimmille on saatavilla erityismuotoiltuja pullotutteja ja tuttipulloja, jotka sopivat vauvan suuhun ja imukykyyn.

  Imetystarvikkeet
  Imetykseen on saatavilla monenlaisia apuvälineitä, jotka helpottavat sekä äidin että vauvan imetyshetkeä. Valikoimastamme löydät sekä manuaaliset että sähkökäyttöiset rintapumput. Suosittelemme sähkökäyttöistä laitetta, jos tarkoituksena on käyttää sitä säännöllisesti. Satunnaiseen käyttöön manuaalinen rintapumppu riittää loistavasti. Imetyksen avuksi kannattaa hankkia myös imetystyyny, rinnanhoitotuotteita ja rinnanlämmitin.

  Imetysvaatteet
  Vauvan nälkää ei aina pysty ennakoimaan, vaan se voi iskeä vaikkapa silloin, kun syöt illallista ravintolassa, olet kävelyllä tai istut bussissa. Nykypäivänä on itsestäänselvyys, että saat imettää kaikkialla, mutta tavalliset vaatteet voivat tehdä sen vaikeaksi. Sen vuoksi löydät meiltä laajan valikoiman imetysvaatteita, joiden avulla imetys käy ongelmitta myös julkisella paikalla. 

  Maidonkorviketuotteet
  Jos haluat ruokkia lastasi maidonkorvikkeella, voit helpottaa sitä oikeanlaisilla tarvikkeilla. Meiltä löydät esimerkiksi Baby Brezzan täysautomatisoidun maidonkorvike- ja vellilaitteen, joka valmistaa oikeanlämpöistä korviketta nopeasti ja sujuvasti.


  VAUVALELUT

  Aivan ensiaikoina vauvanne ei välttämättä tarvitse leluja ollenkaan. Sen sijaan suosittelemme puuhamaton hankintaa, ja halutessanne lisäksi muutamaa aktiviteettilelua.

  Puuhamatto
  Puuhamatolla vauvanne voi makoilla ja ihastella yläpuolella roikkuvia pehmoleluja ja värikkäitä hahmoja. Lelut on asetettu turvalliselle korkeudelle, jotta lapsenne voi rauhassa kurotella niitä kohti ilman vaaraa. Puuhamatto viihdyttää vauvaanne ja toimii samalla lyhytaikaisena lapsenvahtina.

  Aktiviteettilelut
  Aktiviteettilelut eivät ole mikään välttämättömyys, mutta vauvat rakastavat niitä! Värikkäät ja liikkuvat lelut kehittävät tehokkaasti lapsenne kuuloa, näköä ja motoriikkaa.


  KOTONA

  Monet asiat elämässä muuttuvat lapsensaannin myötä, ja koti on yksi niistä. Uuden perheenjäsenen tuloon on varauduttava etukäteen. Ohessa muutama ehdotus ja vinkki, joiden hankkiminen helpottaa vauva-arkea huomattavasti.

  Nukkuminen
  Kaikki tuoreet vanhemmat tietävät, että yksi vaikeimmista asioista lastenhankinnassa on levottomista öistä johtuva unenpuute. Tämän vuoksi kannattaa panostaa vauvan nukkumisolosuhteisiin hankkimalla hänelle hyvä sänky ja pehmeät luomupuuvillalakanat. Valikoimastamme löytyy monenlaiset pinnasängyt ja kehdot sekä suloiset unipesät ja mooseskorit, jotka sopivat loistavasti vastasyntyneelle. Muistattehan hankkia myös lämpimät viltit vauvalle.  

  Hoitopöydät
  Jotta vaipanvaihto sujuisi hygieenisesti ja käytännöllisesti, hoitopöydän hankinta on melkein välttämätöntä. Jollyroomilla on laaja valikoima hoitopöytiä ja hoitoalustoja useissa eri malleissa ja väreissä, joista voitte valita juuri omaan kotiinne sopivan vaihtoehdon.

  Itkuhälyttimet
  Ensimmäiset kuukaudet uuden perheenjäsenen kanssa ovat mullistavaa ja tunteikasta aikaa. Onneksi voitte ottaa avuksi itkuhälyttimen, jonka avulla pysytte perillä vauvanne liikkeistä myös ollessanne eri huoneissa. Löydätte meiltä paljon erilaisia itkuhälyttimiä, joissa on hyvä äänenlaatu, pitkä kantavuus ja monia käteviä toimintoja.

  Babysitteri
  Babysitteri on kätevä apuväline tilanteissa, joissa haluatte varmistua vauvanne pysyvän hetken aikaa turvallisesti paikoillaan. Vauva viihtyy babysitterissä hyvin värikkäiden lelujen ja keinutoiminnon ansiosta. Jollyroomilta löydätte sekä klassiset että sähkökäyttöiset babysitterit, joista voitte valita mieleisenne.

  Tutit ja tuttinauhat
  Tämä voi tuntua itsestään selvältä, mutta vauvan tuloon kannattaa varautua hankkimalla useita tutteja. Niillä on uskomattoman rauhoittava vaikutus vauvoihin, joten on suositeltavaa pitää tutti aina käden ulottuvilla. Meiltä löydätte laajan valikoiman tutteja monessa eri värissä ja mallissa, joista voitte valita mieleisenne.

  Psst! Pienillä vauvoilla on taipumus pudottaa tutti suustaan, joten suosittelemme hankkimaan lisäksi tuttinauhan.


  LASTENVAATTEET

  Säätilan mukaan pukeutuminen on erityisen tärkeää pienille lapsille. Vauvallenne kannattaa hankkia pehmeistä materiaaleista valmistettuja, käytännöllisiä vaatteita, jotka eivät rajoita liikkumista. Jollyroomilta löydätte paljon ihania vauvanvaatteita!

  Mukavat vaatteet sisätiloihin
  Meidän mielestämme vauvanvaatteiden tulee olla käytännöllisiä ja mukavia. Vastasyntynyt on helppo pukea bodyihin ja potkupukuihin, joiden näppärät nepparikiinnitykset tekevät vaipanvaihdosta nopeaa ja kätevää. Meiltä löydätte lisäksi värikkäitä ja mukavia housuja, pyjamoita, paitoja, sukkia ja pipoja vauvallenne tunnetuilta tuotemerkeiltä.

  Vaatteet talven kävelyretkille ja kesähelteisiin
  Lastenvaunukävely on monille pikkulapsen vanhemmille päivän kohokohta. Vauvan vaatekaappiin kannattaa hankkia ulkovaatteita, joilla tarkenee ulkoilla joka säässä. Valikoimassamme on paljon erilaisia tunnettujen tuotemerkkien ulkovaatteita haalareista sadevaatteisiin. Muistattehan myös suojata lapsenne kesäpäivien auringonsäteiltä UV-vaatteilla.


  HYGIENIA

  Vauva-arjessa vaippojen, lian ja ruoantähteiden syntymistä ei voi estää. Onneksi saatavilla on monia käytännöllisiä apuvälineitä, jotka helpottavat vaipanvaihtoa, kylpyhetkiä ja tavallisia vauva-arjen askareita.

  Vaipparoskikset
  Tuoreet vanhemmat huomaavat varsin nopeasti, kuinka ihanalta käytetty vaippa voi haista. Sen vuoksi kunnollinen vaipparoskis on hintansa arvoinen hankinta. Vaipparoskikset on suunniteltu lukitsemaan hajut erityisiin vaippapusseihin, jolloin kotinne pysyy hajuttomana.

  Kylpyhetki
  Alkuaikoina tapahtuu asioita, joiden vuoksi vauvaanne pitää pestä usein. Suosittu apuväline kylpyhetkiin on kunnollinen, ergonomisesti muotoiltu kylpyamme, jossa vauvanne pystyy istumaan ja makaamaan mukavasti ja turvallisesti. Kylpyammeen lisäksi suosittelemme lämpömittaria, jolla voitte varmistaa kylpyveden olevan sopivan lämpöistä pienelle vauvalle.

  Hygieniatuotteet
  Lapsen tuloon kannattaa varautua hankkimalla kotiin tarpeelliset hygieniatarvikkeet. Meiltä löydätte kuumemittarit, pesulaput sekä tuotteet hiuksille ja kynsille tunnetuilta tuotemerkeiltä.