Matkarattaat

Laajasta vaunuvalikoimastamme löydät tunnettujen tuotemerkkien matkarattaat joka makuun. Kevyet ja pienet rattaat ovat näppärä vaihtoehto niin arkeen kuin lomamatkoillekin, ja monet malleista voidaan ottaa mukaan lentokoneeseen käsimatkatavarana. Valittavana on useita suosittuja malleja, joista osa on valittu jopa testivoittajaksi. Tutustu ja löydä omasi!
122 tulosta.

Mitkä matkarattaat ovat ja mihin niitä käytetään?

Matkarattaat ovat kevyitä ja kompakteja lasten kuljetusvälineitä, jotka ovat nimensä mukaisesti suunniteltu erityisesti matkustamiseen ja kaupunkikävelyille. Niitä käytetään yleensä tilanteissa, joissa tarvitaan helppoa ja kätevää tapaa kuljettaa lasta. Näppärän kokonsa ja helpon ohjattavuutensa ansiosta rattaat sopivat erinomaisesti myös ahtaisiin ympäristöihin, kuten joukkoliikenteeseen, kauppoihin sekä ravintoloihin ja kahviloihin. 

Matkarattaat taittuvat helposti kokoon, minkä ansiosta niiden käyttö ja kuljetus on vaivatonta. Mikäli rattaita kuljetetaan usein mukana, kannattaa valita yhteensopivalla kuljetuslaukulla tai kätevällä olkahihnalla varustettu malli, jonka kantaminen sujuu siististi ja helposti. Pienet rattaat sopivat hyvin myös hieman suuremmalle lapselle, joka haluaa välillä kävellä itse. Monet malleista on mitoitettu sopimaan käsimatkatavaraksi lentokoneeseen, mutta käyttämäsi lentoyhtiön sallimat mitat on hyvä tarkistaa aina varalta etukäteen. 

 

Minkä ikäiselle lapselle matkarattaat sopivat?

Matkarattaat sopivat taaperoille ja lapsille noin kuudesta kuukaudesta 4–5 ikävuoteen saakka. Tämä on kuitenkin vain suuntaa antava ikähaarukka, ja sopivuus riippuu enemmän lapsen koosta, painosta ja kehitysvaiheesta kuin pelkästään iästä. Koska matkarattaissa on useimmiten pelkkä istuinosa, niitä tulee käyttää ainoastaan lapselle, joka osaa istua ilman tukea. Matkarattaita käytettäessä on varmistettava myös, että turvavaljaat ovat asianmukaisesti säädetyt ja lapsi mahtuu istuimelle mukavasti. Jokaisen lapsen kehitys ja koko ovat yksilöllisiä, joten vanhempien tulisi arvioida lapsensa sopivuus matkarattaisiin tapauskohtaisesti.

 

Mitä eroa on lastenrattailla ja matkarattailla?

Matkarattaat ovat yleensä kevyemmät ja kompaktimmat kuin rakenteeltaan suuremmat ja tukevammat lastenrattaat. Sen ansiosta ne ovat helpommat taittaa kokoon ja kuljettaa mukana esimerkiksi matkoilla tai kaupunkikävelyillä. Ne sopivat hyvin lyhyille matkoille, piknikille, kaupunkikävelyille ja muihin tilanteisiin, joissa tarvitaan kevyttä ja helppokäyttöistä lasten kuljetusvälinettä. Matkarattaat voivat olla perusominaisuuksiltaan yksinkertaisempia kuin lastenrattaat, ja niissä voi olla vähemmän säätömahdollisuuksia.

Riippumatta siitä, millaiset rattaat ovat parhaat juuri teidän mieltymyksiänne ja tarpeitanne ajatellen, Jollyroomilta löydät laadukkaat, kestävät ja fiksuilla ominaisuuksilla varustetut matkarattaat joka makuun. Laaja vaunuvalikoimamme pitää sisällään lukuisia tunnettuja merkkejä, kuten Cybex, Bugaboo ja Beemoo. Matkarattaiden avulla kuljetat lastasi helposti ja vaivattomasti niin arjessa kuin matkoillakin.