Pyöränistuimet

Pyörään asennettava lastenistuin on erinomainen tapa saada koko perhe mukaan pyöräretkelle. Valikoimastamme löydät laadukkaat, runko- ja tarakkakiinnitteiset pyöränistuimet useissa eri malleissa, jotka sopivat hyvin niin arkiliikuntaan kuin pidemmille pyöräilyretkillekin. Valittavana on useita tunnettuja merkkejä, kuten Thule ja Hamax.
80 tulosta.

Minkä ikäistä lasta voi kuljettaa polkupyörän lastenistuimessa?

Yleinen suositus on, että lasta voi kuljettaa polkupyörän lastenistuimessa noin 9 kk:n iästä lähtien, ja pyöräistuimen käyttöä voi jatkaa mallista riippuen noin kuusivuotiaaksi tai 22 kilon painoon asti. Lapsen tulee osata kannatella päätään ja istua selkä suorassa ilman tukea. Tämän vuoksi pyöränistuinta ei suositella pienelle vauvalle, sillä vastasyntyneen niska ei vielä kestä liikkeen aiheuttamaa kuormitusta.  

Eri lastenistuimien ikä- ja painorajoitukset kuitenkin vaihtelevat malleittain, joten on tärkeää varmistaa, että valittu istuin on turvallinen ja sopiva lapsen iälle ja painolle. Lisäksi on tärkeää käyttää asianmukaisia turvavaljaita ja varmistaa, että istuin on asianmukaisesti kiinnitetty pyörään.

 

Millä eri tavoin lastenistuin voidaan asentaa pyörään?

Lastenistuin voidaan kiinnittää polkupyörään useilla eri tavoilla riippuen istuimen tyypistä ja polkupyörän rakenteesta. Yleisimmät kiinnitystavat ovat:

1. Kiinnitys tarakkaan: Lastenistuin kiinnitetään tarakalle joko telineen tai kiinnitysremmien avulla. Tarakka-asennus sopii useimpiin polkupyöriin, joissa on universaali tavarateline. 
2. Runkokiinnitys: Lastenistuin kiinnitetään pyörän istuinputkeen erillisellä kiinnitysjärjestelmällä. Tämä tapa sopii yleensä taakse asennettaville istuimille.
3. Kiinnitys eteen: Osa istuinmalleista asennetaan pyörän ohjaustankoon. Tämä asennustapa sopii tavallisesti pienille lapsille, joiden paino on alle 15 kg. Eteen asennettavassa pyöränistuimessa lapsi näkee hyvin ympärilleen ja voi paremmin nauttia maisemien katselusta. 

On tärkeää varmistaa, että lastenistuin on asianmukaisesti ja turvallisesti kiinnitetty pyörään ennen kuin lähdetään liikkeelle lasten kanssa. Lisäksi on suositeltavaa tarkistaa valmistajan ohjeet ja suositukset kiinnitystä varten.

 

Mitä on otettava huomioon, kun lastenistuin asennetaan sähköpyörään?

Varmista, että sähköpyörän runko ja taka-akseli kestävät lastenistuimen ja lapsen painon. Tarkista valmistajan suosittelema painorajoitus ja noudata sitä. Lastenistuin on asennettava asianmukaisesti ja turvallisesti sähköpyörään. Seuraa valmistajan ohjeita ja varmista, että kiinnitys on tukeva. Sähköpyörän tasapaino saattaa muuttua lastenistuimen asennuksen myötä. Varmista, että pyörä on edelleen helppo hallita ja pystyt ongelmitta kääntymään ja jarruttamaan. Varmista, että lapsi on asianmukaisesti turvavaljailla kiinnitettynä lastenistuimeen ja että hänellä on asianmukainen kypärä. Lisäksi varmista, että sähköpyörän valot ja heijastimet ovat kunnossa. Pidä aina pyöränistuimessa matkustavaa lastasi silmällä, kun ajat sähköpyörällä. Koska sähköpyörän nopeus on tavallista polkupyörää korkeampi, on erityisen tärkeää noudattaa liikennesääntöjä ja huomioida sinun sekä lapsesi turvallisuus kaikissa tilanteissa. 

Riippumatta siitä, etsitkö lastenistuinta polkupyörään vai sähköpyörään, Jollyroomin valikoimasta löydät takuulla sopivan mallin joka makuun ja tarpeeseen. Pyöränistuimien lisäksi saat meiltä myös kätevät lisätarvikkeet pyöräretkille, kuten tuulisuojat ja sadesuojat – pyöräilykypäriä tietenkään unohtamatta.