Näin taiot pihastasi jännittävän leikkipaikan

Tämän päivän postauksessa jaamme hauskoja ideoita sekä annamme vinkkejä tuotteista, joiden avulla kotipuutarhasi jännittäväksi leikkipuistoksi!

Hauskan leikkipaikan rakentaminen ei välttämättä tarkoita sitä, että piha täytetään uusilla ja kalliilla vempaimilla. Sitä vastoin hyväkseen voi käyttää asioita, joita puutarhasta jo löytyy ja hankkia tarvittaessa vain joitakin lisätarvikkeita. Verkkokaupassamme on tarjolla ulkoleikkikaluja kaiken ikäisille lapsille eri hintaluokissa.

lekstugal_780X500.jpg
 

 1. Käytä hyväksesi mitä puutarhasta jo löytyy
  Onko pihassanne puita, pensaita tai kenties mäki? Sopivan kokoinen puu jo yksinään on lapselle jännittävä leikkipaikka! Auta lasta ripustamaan puunoksaan vuodekatos, jonka alle hän voi sisustaa kotoisan majan. Valitkaa puusta tukeva oksa ja kiinnittäkää siihen köysitikkaat tai vauhdikas keinu. Niistä riittää riemua lapsille koko kesäksi!
   
 2. Rakenna esterata
  Lojuuko vajanne takana lautoja, kantoja tai muita käyttämättömiä puupaloja? Niistä rakentuu pihanurmelle haastava esterata käden käänteessä. Hyppikää halkojen yli, tasapainotelkaa laudan päällä ja kierittäkää painavaa puupölkkyä. Lisätkää rataan hulavanteita tai leikkitunneli, joiden läpi voi ryömiä. Jos pihaltanne jo löytyy trampoliini voi sen yhdistää osaksi esterataa joko esimerkiksi siinä pomppimalla tai sen alitse ryömimällä.
   
 3. Perusta kauppa
  Kauppaleikit ovat lasten kestosuosikkeja, jota opettavat vuorovaikutusta, rahankäyttöä ja laskemista. Anna lasten perustaa oma pieni kauppa puutarhaan tai kotiportille, josta he voivat myydä mehua tai omia leivonnaisia kavereille ja naapureille. Kauppaa voi leikkiä myös ihan vain leikisti kaverin kanssa. Täältä löydätte tarvikkeet oman pienen bisneksen starttaamiseen!
   
 4. Hiekkalaatikko on lapsiperheen pihan peruselementti
  Hiekkaa kaivaessa ja muovaillessa lapset viihtyvät tuntikausia, ja jos vain piha-alaa riittää, on hiekkalaatikon hankinta erinomainen sijoitus. Hiekkalaatikkoa valitessa kannattaa satsata kannelliseen malliin, ellei halua roskien ja naapurin kissan likaavan hiekkaa. Paikan valinnassa on hyvä ottaa huomioon auringonpaiste. Varjoisassa paikassa puun tai aurinkovarjon alla lapsi viihtyy kauemmin unelmien hiekkalinnoja rakentaen.
   
 5. Sisusta leikkimökki kauniisti
  Leikkimökkejä on olemassa erikokoisia ja -mallisia sekä suurille että pienille mökkiläisille. Tuunatkaa mökki kodikkaaksi verhoilla, matoilla, tyynyillä, vilteillä, viireillä ja kukilla. Aivan kuten aikuisetkin, lapsetkin viihtyvät paremmin kauniiksi sisustetussa tilassa. Kodikkaaseen mökkiin lapsen on mukavaa kutsua kavereitaan leikkimään ja tarjota heille mehua ja keksejä.

inred_lekstuga_780X500.jpg

 

Alla olevasta kuvasta löydät vinkkejä kevään ja kesän ulkoleikkeihin.
Kaikki ulkoleikkituotteet löytyvät täältä.
utelek_kollage.jpg
1.BERG trampoliini 2.Kids Concept leikkitunneli 3.Hörby Bruk Keinuteline 4.Little Tikes Hiekkalaatikko, Kilpikonna 5.Smoby Liukumäki

 

Tarkastathan ennen leikin alkamista, että kaikki tuotteet ovat vakaita, ehjiä ja asennettu ohjeiden mukaisesti.

___________________________________

@viktoriaholmgren