Trampoliinit

Laadukas trampoliini on kotipihan kohokohta, joka tarjoaa hauskaa puuhaa sekä lapsille että aikuisille. Meiltä saat lasten mini- ja jättitrampoliinit joka makuun, olipa valintasi sitten pyöreä, suorakaide tai maahan upotettava malli. Valittavana on useita tunnettuja merkkejä, kuten Berg, Salta ja Exit.
62 tulosta.

Trampoliini omalle pihalle!

Trampoliinilla hyppiminen on monen suosikkimuistoja lapsuudesta. Lapselle trampoliinilla hyppimisen tunne on lähimpänä lentämisen tunnetta. Anna lapselle mahdollisuus pomppia trampoliinilla omalla pihalla, jolloin lapsi voi koska tahansa hyppiä, tehdä akrobaattisia temppuja ja leikkiä lentävänsä tuntikausia. Lasten trampoliiniin kuuluu oleellisena osana tietenkin turvaverkko ja reunapehmusteet, joten hyppiminen on sekä hauskaa että turvallista. Trampoliinilla hyppiminen on tehokas urheilumuoto ja vahvistaa naurulihasten lisäksi tasapainoa ja koko kehoa. Isoissa trampoliineissa mahtuu hyppimään myös muut perheenjäsenet ja kaverit, ja kaikki pääsevät yhdessä osallistumaan leikkiin!


Trampoliinit turvaverkolla ja tikkailla

Kun puhallettava pomppulinna tai mini trampoliini on käynyt pieneksi, on aika hankkia lapsille kunnon jättitrampoliini pihalle. Trampoliinia valittaessa on hyvä miettiä, minkä kokoinen ja mallinen trampoliini juuri teille sopii. Valittavana on nimittäin malleja joka makuun: perinteinen pyöreä, suorakulmainen, soikea tai jopa maahan upotettava trampoliini. Jotta trampoliinihyppely sujuisi mahdollisimman mukavasti ja turvallisesti, on siihen syytä kiinnittää kunnollinen suojaverkko ja tikkaat, joiden avulla trampoliinille kiipeäminen ja alas laskeutuminen käyvät helposti. Jollyroomilta saat trampoliinien lisäksi myös liukumäet, keinut, leikkimökit ja muut ulkoleikkivälineet, joilla kotipihastasi tulee mahtava leikkipaikka lapsille. 
 

Kuinka suuri trampoliini kannattaa ostaa?

Trampoliinia hankittaessa sen koko on yksi merkittävimmistä seikoista sekä pomppimistilan että turvallisuuden näkökulmasta. Trampoliini on sijoitettava tasaiselle alustalle, joten oma piha on syytä mitata huolella ja varmistaa, että haluamasi trampoliini mahtuu sille tarkoitettuun paikkaan. Valittavana on useita eri kokoja, aina pienestä 2m trampoliinista todella suureen 5m trampoliiniin. Tavallisesti jättitrampoliinit ovat halkaisiljaltaan 3 tai 4m luokkaa. Muistathan, että trampoliinin ei välttämättä tarvitse olla pyöreä, vaan se voi olla myös soikea tai suorakulmainen. Leveyssuunnassa hieman kapeampi malli mahtuu paremmin ahtaille pihoille. Mieti myös, haluatko trampoliinin sijaitsevan auringossa, puolivarjossa vai täysvarjossa, ja katso, onko sen paikan ympärillä rakennuksia, puita tai muita varjoja, jotka voisivat häiritä aurinkoisesta säästä nauttimista. Trampoliinin ympärille on myös hyvä jättää turva-alue, jotta lapset eivät hyppiessään satuta itseään ympäröiviin seiniin tai puihin. 

Muistathan myös, että sivuiltamme löytyy kattava trampoliiniopas, jossa käymme läpi muita tärkeitä seikkoja trampoliinin hankintaa varten.


Milloin trampoliini kannattaa pystyttää?

Kaikelle on oma aikansa, eikä trampoliini ole poikkeus. Paras aika pystyttää trampoliini on keväällä, kun lumet ovat sulaneet ja sää alkaa lämmetä. Trampoliinilla on kaikista kivointa hyppiä sukkasiltaan ilman paksuja ulkovaatteita, joten keväisen leuto sää on hyvä hetki aloittaa trampoliinikausi. Ennen trampoliinin pystytystä on hyvä tarkistaa, ettei maassa ole liiaksi lehtiä tai muuta roskaa eikä säätiedote lupaa voimakasta tuulta. 

Jos lapsi ei millään malta odottaa kevään saapumista, voi olla hyvä ajatus hankkia pieni trampoliini sisälle. Sisätrampoliini mahdollistaa hauskat leikit lapselle vuoden ympäri ja on samalla myös kätevä kuntoiluväline vanhemmalle.   
 

Kuinka trampoliini mitataan?

Huolellinen mittaaminen varmistaa, että trampoliinin varaosat, kuten hyppymatto, reunapehmuste, turvaverkko ja suojapeite istuvat täydellisesti. Pyöreä trampoliini mitataan keskipisteen kautta reunasta reunaan eli sen koko on yhtä kuin halkaisija. Suorakulmainen trampoliini mitataan kulmasta kulmaan pitkä sivu ja lyhyt sivu erikseen, ovaali trampoliini puolestaan pitkän ja lyhyen sivun keskeltä reunasta reunaan. Muista myös tarkistaa turvaverkon korkeus, ettei sen tiellä ole esimerkiksi oksia. Otathan huomioon, että trampoliinin runko eli kokonaismitta on suurempi kuin hyppymatto, sillä sen jouset vievät jonkin verran tilaa.    


Miksi kaikkien tulisi hyppiä trampoliinilla?

Trampoliinilla hyppiminen on erinomainen aerobinen liikuntamuoto kaikenikäisille – niin aloittelijoille kuin kokeneille kuntoilijoillekin. Trampoliini nostaa tehokkaasti sykettä ja parantaa kestävyyttä ollen samalla hellävaraisempi nivelille kuin esimerkiksi juokseminen. Se vahvistaa useita vartalon lihaksia ja luustoa sekä kehittää tasapainoa. NASA:n tekemässä tutkimuksessa todettiin, että trampoliinilla kuntoilu parantaa hapenottokykyä merkittävällä tavalla, ja se on jopa 68 % tehokkaampi liikuntamuoto lenkkeilyyn verrattuna. Tiesitkö, että trampoliinilla hyppiminen kiihdyttää myös lymfajärjestelmän toimintaa ja parantaa vastustuskykyä, aineenvaihduntaa ja kuona-aineiden poistumista? Trampoliini treeni parantaa siis ihmisen hyvinvointia ja kuntoa monin eri tavoin – sen tuomasta ilosta ja hauskuudesta puhumattakaan!


Miten valita hyvä trampoliini?

Hyvä trampoliini on kestävä ja rakenteeltaan tukeva, ja siinä on laadukkaat jouset, jotka tarjoavat kimmoisat ja korkeat hypyt. Jotta trampoliinin valinta sujuisi mahdollisimman helposti, olemme valinneet valikoimaamme useita erikokoisia ja mallisia trampoliineja tunnetuilta merkeiltä, kuten BERG, EXIT, Plum ja Pinepeak. Kaikissa valikoimamme trampoliineissa tulee mukana suojaverkko, joka varmistaa turvalliset hypyt lapsille. Ennen ostopäätöksen tekemistä kannattaa lukaista tuotesivuilta löytyvät, muiden asiakkaiden jättämät arvostelut, jotka auttavat valitsemaan juuri teidän pihalle sopivan trampoliinin. Riippumatta siitä, onko valintasi pieni trampoliini sisälle, jättitrampoliini pihalle tai suorakulmainen trampoliini temppujen tekemiseen, meiltä löydät mieluisan mallin joka makuun ja tarpeeseen. Sitten vain nauttimaan hyppimisen riemusta!