•  

  Opas

  Trampoliinien osto-opas

  Suunnitteletko trampoliinin hankkimista? Siinä tapauksessa olet oikealla sivulla. Tässä trampoliinioppaassa käymme läpi tärkeimmät seikat, joita on hyvä ajatella sopivaa mallia valittaessa. Trampoliiniostoksilla on mietittävä ainakin kokoa, sijaintia ja käyttöturvallisuutta. Laatuun ja turvallisuuteen kannattaa panostaa, jotta trampoliinista on iloa pitkäksi aikaa!

   

 • Mitä on huomioitava trampoliinia hankittaessa?

  Tärkeintä on valita sellainen koko ja muoto, joka varmasti sopii siihen paikkaan, mihin trampoliini on ajateltu sijoittaa. Sopivassa paikassa myös turvaohjeiden noudattaminen sujuu helposti. Trampoliinin täytyy olla täysin tasaisella pohjalla. Pinnan pitää olla myös sen verran kova, että se kestää hyppimisestä aiheutuvaa painoa – eikä siis uppoa maahan.

  Alla ei saa olla myöskään kiviä tai muuta vastaavaa, etteivät jalat hyppiessä osu mihinkään, kun trampoliinin kangas venyy alaspäin. Alustan lisäksi on syytä ottaa huomioon trampoliinin muu ympäristö, ettei sen välittömässä läheisyydessä ole oksia tai muita mahdollisia vaaratekijöitä.

 • Minkä mallinen trampoliini on kaikista paras?

  Saatavana on useita eri trampoliinimalleja – todennäköisesti useampia kuin tiesitkään. Ohessa käymme läpi eri mallit pääpiirteittäin, jotta voit valita niistä juuri teille sopivimman!

 • Kuinka paljon trampoliini maksaa?

  Trampoliinin hinnat vaihtelevat malleittain. Lue eteenpäin saadaksesi lisätietoa trampoliinien hintaluokista, jotta voit helpommin suunnitella sen hankintaa.

 • Kuinka suuri trampoliinin on oltava?

  Trampoliinin kokoa valittaessa on hyvä huomioida lapsen ikä ja paikka, johon trampoliini on ajateltu sijoittaa. Sopiva koko tekee leikeistä hauskempia ja turvallisempia!

 • Studsmatteguide_580x364_Rund Studsmatta.png
 • Pyöreä trampoliini

  Pyöreä trampoliini on malleista kaikkein yleisin. Sen etuna on, että pomppija ohjautuu aina keskustaa kohti, mikä pienentää riskiä hypätä reunan yli.

   

 • Studsmatteguide_580x364_Rektangulär Studsmatta.png
 • Suorakulmainen trampoliini

  Suorakulmainen trampoliini tarjoaa suuremman pomppimisalan ja usein hieman korkeammat pomput kuin muut mallit. Neliskulmainen muoto ohjaa hyppijän aina keskustaa kohti.

   

 • Studsmatteguide_580x364_Oval Studsmatta.png
 • Soikea trampoliini

  Ovaali trampoliini yhdistää pyöreän ja suorakulmaisen mallin ominaisuudet. Pomput ovat hieman korkeampia kuin pyöreällä trampoliinilla, mutta pomppija ohjautuu kuitenkin keskiosaan.

   

 • Studsmatteguide_580x364_Nedgrävd Studsmatta.png
 • Inground-trampoliini

  Inground-trampoliinilla hypitään maan tasolla. Silloin trampoliinin alle tarvitsee kaivaa aika suuri kuoppa. Tällaiset trampoliinit ovat suositumpia muualla Euroopassa, missä maaperä on hieman pehmeämpää kuin täällä pohjoisessa. 

   

 • Studsmatteguide_580x364_Liten Studsmatta.png
 • Pieni trampoliini

  Trampoliinin ei tarvitse olla jättikokoinen ollakseen hauska! Pieni trampoliini sopii hyvin pienemmille lapsille eikä se vie paljoa tilaa pihalta. 

   

 • Mitä turvallisuusseikkoja on ajateltava?

  Kuten aikaisemmin on mainittu, trampoliinin sijainti vaikuttaa pomppimisturvallisuuteen huomattavasti. Trampoliini on asetettava tasaiselle, vaakasuuntaiselle ja vakaalle maaperälle, eikä sen ympärillä saa olla vaaratekijöitä. Kaikista turvallisinta on hyppiä vain yksi henkilö kerrallaan. Älä ota palloja tai muita leluja trampoliinille, sillä sitä satuttaa itsensä helposti, jos hyppää vahingossa lelun päälle. Maanpäällisiin trampoliineihin kannattaa lisäksi aina asentaa turvaverkko.

 • Miten erihintaiset trampoliinit eroavat toisistaan?

  Suurin ero on jousissa. Jousien laatu on parempi kalliimmissa trampoliineissa: se tarkoittaa esimerkiksi korkeampia ja kimmoisampia hyppyjä. Eroa voi olla myös reunojen paksuudessa ja turvaverkon muodossa.

 • Selaa trampoliineja hintaluokittain

 • Suositut tuotemerkit

 •  

  Loputtomasti hauskoja ja urheilullisia pihaleikkejä!

  Vanhempana on luonnollista haluta tarjota lapsilleen mahdollisuus hauskoihin ja turvallisiin ulkoleikkeihin. Trampoliinin omistaminen voi myös edistää lastesi fyysistä aktiivisuutta ja terveyttä. Kannustamalla heitä viettämään enemmän aikaa ulkona ja osallistumaan hyppyleikkeihin voit edistää aktiivista elämäntapaa. Monet lapsiperheet haluavat trampoliinin omalle kotipihalle, mutta oikeanlaisen trampoliinin hankinta ei aina ole niin helppoa. On mietittävä esimerkiksi, paljonko erilaiset trampoliinit maksavat ja mikä koko olisi sopiva juuri omalle pihalle. Tutustu kattavaan trampoliinioppaaseemme ja anna meidän auttaa teitä löytämään täydellinen trampoliini!


 • Kuinka suuri trampoliinin on oltava?

  Kun harkitset trampoliinin ostamista, on tärkeää ottaa huomioon pihasi koko ja lastesi iät. Pienempien lasten voi olla vaikeaa hallita liian suurta trampoliinia, mutta toisaalta liian pieni trampoliini voi rajoittaa heidän leikkitilaa liiaksi. Mittaa pihasi tarkasti ja valitse trampoliini, joka mahtuu käytettävissä olevaan tilaan; saatat huomata, että teille sopisi perinteisen pyöreän mallin sijaan suorakaide, soikea tai maahan upotettava trampoliini.

   


 • Millainen trampoliini on paras?

  Riippumatta siitä, onko valintasi pyöreä, ovaali, suorakaide, jättitrampoliini tai minikokoinen malli, trampoliinin valinnassa on tärkeää kiinnittää huomiota materiaalin laatuun ja turvallisuusominaisuuksiin. Vankalla rungolla ja laadukkaalla pomppumatolla varustetut mallit ovat kaikista kestävimpiä ja turvallisimpia lapsillesi. Varmista aina, että trampoliinissa on tukeva turvaverkko estämässä lasten putoamisesta johtuvat tapaturmat ja loukkaantumiset. Lastesi turvallisuuden takaamiseksi kaikki valikoimamme trampoliinit toimitetaan yhteensopivan suojaverkon kanssa.

   


 • Turvallisuus ja kestävyys on aina etusijalla

  Valitsemastasi trampoliinista riippumatta lastesi turvallisuus on tärkeintä. Valvo aina lastesi trampoliinin käyttöä ja varmista, että noudatat kokoamisessa valmistajan antamia ohjeita. Kun olet löytänyt täydellisen trampoliinin oppaamme avulla, voit harkita myös turva-alueen luomista sen ympärille. Trampoliini on hyvä sijoittaa nurmikolle, joka tarjoaa pehmeän alustan. Sen lisäksi voit lisätä pehmeitä kumilaattoja trampoliinin ympärille ehkäistääksesi putoamisesta johtuvia loukkaantumisia. Joissakin tapauksissa maahan upotettu trampoliini voi olla oikea valinta teille, mikäli pihallanne on tilaa ja kaivamisen mahdollistava maaperä. Käyttöturvallisuuden varmistamiseksi trampoliini on hyvä sijoittaa riittävän kauas kovista esineistä tai esteistä, kuten oksista. Tekemällä huolellisia harkintoja ja sijoittamalla laadukkaaseen trampoliiniin voit tarjota lapsillesi hauskoja ja turvallisia pihaleikkejä sekä pomppimisen riemua useiksi vuosiksi.

   


 • Sosiaalista hauskanpitoa sekä lapsille että aikuisille

  Trampoliini on huikean hauska ulkoleikkiväline, mutta sen lisäksi myös sosiaalisen vuorovaikutuksen ja yhdessäolon keskus ystävien ja naapureiden kesken. Lapset voivat kutsua kavereitaan leikkimään yhdessä trampoliinilla, mikä edistää ystävyyssuhteita ja yhteisöllisyyttä. Se voi myös olla paikka, jossa perhe kokoontuu pitämään hauskaa yhdessä. Kaiken kaikkiaan trampoliini ei siis ole vain leikkiväline vaan myös sijoitus lastesi onneen ja hyvinvointiin. Oppaamme avulla autamme sinua valitsemaan juuri teille sopivan trampoliinin upean leikkiympäristön luomiseksi, jossa lapsesi voivat kasvaa, leikkiä ja luoda muistoja koko elämäkseen.