Lasten polkupyörät

Oma polkupyörä tekee pyöräilystä mukavaa! Meiltä löydät lasten pyörät useissa eri malleissa, olipa valintasi sitten apupyörällinen ensipyörä aloittelevalle pyöräilijälle tai koululaiselle sopiva polkupyörä. Valittavana on useita suosittuja merkkejä sekä lasten lempihahmoja, kuten Ryhmä Hau, Frozen ja Spiderman.
136 tulosta.

Minkä kokoinen polkupyörä lapselle sopii?

Jotta pyöräily sujuisi mukavasti, hauskasti ja turvallisesti, on tärkeää valita lapsellesi oikeankokoinen pyörä. Lasten pyöriä on saatavana erikokoisina, ja sopiva koko valitaan ensisijaisesti lapsen pituuden mukaan. Lasten polkupyörää ei kannata hankkia kasvuvaralla, sillä liian suurikokoista pyörää on vaikea hallita. Parhaimman mahdollisen tasapainon ja turvallisuuden takaamiseksi molempien jalkojen tulee ulottua maahan, kun lapsi istuu pyörän satulassa. Muista myös säätää satulan korkeus sopivaksi lapsen pituuteen nähden. Kokotaulukosta voit tarkistaa vielä tarkemmat suositukset sopivan koon valitsemiseksi. 

 

Lapsen pituus

Pyörän tuumakoko

85–100 cm           10 tuumaa
90–105 cm 12 tuumaa
95–110 cm 14 tuumaa
105–115 cm 16 tuumaa
110–125 cm 18 tuumaa


Tutustu myös pyöräoppaaseemme, josta saat lisävinkkejä ja ohjeita pyöräostoksille. 

 

Minkä ikäisenä lapsi voi alkaa opetella pyörällä ajoa?

Sopiva ikä pyöräilyn aloittamiseen vaihtelee yksilöllisesti. Yleisesti ottaen monet lapset kiinnostuvat polkupyörällä ajosta noin 3–6 vuoden iässä. On kuitenkin tärkeää huomioida lapsen fyysiset ja henkiset valmiudet sekä harjoittelun tarve. Jotkut lapset oppivat ajamaan polkupyörällä jo varhaisemmin, kun taas toiset tarvitsevat enemmän aikaa ja harjoittelua. Hyvä tapa harjoittaa pyöräilyyn tarvittavaa tasapainoa, motoriikkaa ja kehon hallintaa, on hankkia lapselle potkupyörä, jonka avulla hän voi ensin keskittyä pysymään pystyssä ja totuttelemaan pyöräilyasentoon ennen polkupyörään siirtymistä. Lapsen opetellessa ajamaan pyörällä on tärkeää valvoa hänen harjoitteluaan ja tarjota kannustusta sekä ohjausta. Jokainen lapsi etenee omassa tahdissaan, joten on tärkeää olla kärsivällinen ja rohkaista lasta harjoittelemaan turvallisesti. 

 

Mikä tuumakoko lapselle kannattaa valita?

Lastenpyörien kohdalla annettu tuumakoko viittaa renkaiden halkaisijaan. Kaikista pienimmälle vasta-alkajalle sopii 10- tai 12-tuumainen polkupyörä, ja pyörää voi vaihtaa suurempaan lapsen pituuskasvun mukaan. Polkupyörä on aika vaihtaa seuraavaan kokoon, kun lapsen jalat eivät polkiessa mahdu ojentumaan vaan jäävät liiaksi koukkuun. 

Monien valikoimamme lasten pyörien mukana tulee apupyörät, joita voi käyttää tasapainottelun tukena, kunnes lapsi tuntee olevansa valmis pyöräilemään ilman niitä. Muistathan myös varmistaa, että lapsi käyttää pyöräillessään asianmukaista suojavarustusta, kuten oikein säädettyä pyöräilykypärää.

 

Milloin voi poistaa apupyörät lapsen polkupyörästä?

Apupyörät voidaan yleensä poistaa lapsen polkupyörästä, kun lapsi on oppinut tasapainottamaan ja hallitsemaan pyörää ilman apupyöriä. Tämä vaihtelee kuitenkin lapsen yksilöllisistä taidoista ja oppimisnopeudesta riippuen. Lapsen on hyvä osata lähteä liikkeelle, kääntyä ja pysähtyä ilman suurempia ongelmia, jotta pyörällä ajo sujuu turvallisesti myös liikenteessä. On myös tärkeää varmistaa, että lapsi pystyy hallitsemaan polkupyöränsä erilaisilla alustoilla ja että hän osaa tarvittaessa hidastaa vauhtiaan alamäessä.

 

Pyöräilyn oppiminen on tärkeä ja ikimuistoinen hetkiä lapsen elämässä, ja juuri siksi me täällä Jollyroomilla haluamme tarjota lapsellesi monipuolisen valikoiman polkupyöriä ja pyöräilytarvikkeita, jotta jokainen lapsi löytää varmasti oman suosikkinsa. Valittavana on useita suosittuja merkkejä, kuten Pinepeak, Impulse, Volare sekä rakastettuja piirroshahmoja, kuten Disney Frozen, Spider-Man ja Ryhmä Hau. Sitten vain kypärä päähän, satulan selkään ja menoksi – lukuisat hauskat pyöräilyretket odottavat!