Näin leikkaat lapsesi hiukset kotona!

Haluatko leikata itse lapsesi hiukset? Hiusleikkuri helpottaa parturointia huomattavasti. Lue parhaat vinkkimme!

Hiusleikkurin avulla loihdit vaivattomasti siistin ja lyhyen kampauksen lapselle. Näytä kuitenkin ensin, miten leikkuri toimii. Voitte kokeilla sitä ensin varovasti lapsen käsivarteen, jolloin hän näkee, ettei leikkaaminen satu, eikä laitetta tarvitse pelätä.

Luo miellyttävä ilmapiiri
1. Valitse mukava tuoli, aseta se peilin eteen ja peitä lapsen vaatteet esimerkiksi pyyheliinalla. Voitte yhdessä leikkiä, että olette oikeassa parturinsalongissa!
2. Varmista, että olette sellaisessa paikassa, josta leikatut hiukset on helppo jälkikäteen imuroida.
3. Hiustenleikkuun aikana voi myös kuunnella musiikkia tai katsoa elokuvaa, jos lapsen aika alkaa käydä pitkäksi.

Oikeat työkalut
Hiusleikkurin lisäksi voit pitää saksia käden ulottuvilla. Philipsin hiusleikkurilla voit valita, kuinka lyhyeksi leikkaat lapsen tukan. Voit myös tallentaa valitsemasi asetuksen laitteen muistiin seuraavaa kertaa varten.

Käytä hiusleikkuria oikein
Hiusleikkurin asetuksia vaihtamalla voit esimerkiksi tehdä kampauksen, jossa tukka on lyhyt niskasta, mutta pidempi päälaelta. Aloita leikkaaminen niskasta ja etene tasaisin vedoin ylös kohti päälakea. Älä jätä hiuksiin näkyviä kulmia, vaan yritä häivyttää raja pidemmän ja lyhyemmän tukan välillä. Tämä onnistuu, kun nostat leikkuria jokaisen vedon lopussa. Kun niskan hiukset on leikattu lyhyiksi, voit säätää leikkurin jättämään päälaen hiukset pidemmiksi. Siisti lopuksi korvien ympärykset.

Siivoa pois leikatut hiukset
Kampaa lapsen hiukset parturoinnin jälkeen ja tarkista, että kampaus näyttää joka puolelta hyvältä. Varo, ettei hiuksia joudu silmiin. Kun olette molemmat tyytyväisiä lopputulokseen, lapsen voi olla hyvä käydä suihkussa. Irtohiukset saattavat muuten pistellä iholla ikävästi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää hiustenkuivaajaa ja pehmeää harjaa.

Muotoilu!
Olette nyt leikanneet hiukset upeassa kotisalongissanne, ja jäljellä on enää yksi tehtävä: kampauksen muotoilu! Tässä on vain mielikuvitus rajana! Miksette käyttäisi vaikkapa salaman tai tähden muotoista sabluunaa ja suihkuttaisi hauskanväristä hiussuihketta uuden kampauksen koristeeksi? Voit olla varma, että lapsi istuu mielellään toistekin parturintuoliin!

bloggen_trendsmall_780X500.jpg