Opas - näin valitset oikeanlaisen lämpöpussin!

Tämän päivän aiheena ovat lämpöpussit. Mitä ne oikein ovat, miksi niitä käytetään ja mitä kannattaa ottaa huomioon lämpöpussia hankkiessa?

Mikä lämpöpussi on?
Lämpöpussi on lastenvaunun lisätarvike, joka pitää vaunussa makaavan tai rattaissa istuvan lapsen lämpimänä kylmänä vuodenaikana. Lämpöpussin tarkoituksena on luoda suojaava kerros, joka pitää tuulen ja kylmän ulkopuolella ja lapsen ruumiinlämmön pussin sisäpuolella. Se toimii oikeastaan samalla tavalla kuin talvihaalari, mutta sopii paremmin pienemmille lapsille, jotka eivät liiku yhtä paljon.

Miksi lapsellasi tulisi olla lämpöpussi?
Kun lämpöasteet painuvat miinuksen puolelle, lämpöpussi pitää lapsesi tehokkaammin lämpimänä pelkkään haalariin verrattuna. Lämpöpussi on myös erittäin käytännöllinen silloin, kun lasta tarvitsee siirrellä vaunuun ja sieltä pois. Paksu lämpöpussi saattaa riittää korvaamaan ulkovaatteet helpottaen esimerkiksi vaipanvaihtoa ja syöttämistä. Lisäksi lämpöpussi luo lapselle kotoisan ja turvallisen tunteen.

Lämpöpussin valinta
Oikeanlaisen lämpöpussin valitseminen kaikkien materiaalien, mallien ja kokojen välillä ei ole kaikista helpoin tehtävä. Ennen ostopäätöstä kannattaa miettiä seuraavia kysymyksiä:

  1. Millaisessa säässä lämpöpussia käytetään?
  2. Minkälaisissa lastenvaunuissa aiot käyttää lämpöpussia?
  3. Minkäkokoinen lämpöpussi sopii juuri minun lapselleni?
  4. Mitä toimintoja toivot lämpöpussilta?
  5. Mikä on budjettisi?

Minkälaiset lastenvaunut omistat?
Lämpöpussit ovat erikokoisia aivan kuten lastenvaunutkin. Onko vaunuissasi kapea vai leveä istuinosa? Haluaisitko käyttää lämpöpussia sekä vaunukopassa että istuinosassa?

Koko
Kaikista paras olisi tietenkin päästä kokeilemaan lämpöpussia vaunuissasi nähdäksesi, onko sen koko sopiva. Liian suuri lämpöpussi ei näytä hyvältä, ja sen ylimääräinen kangas voi tehdä istuinosasta ahtaan.

Turvavaljaat
Jos lämpöpussia on tarkoitus käyttää istuinosassa, siinä tulisi olla aukot valjaille. Yleensä rattaissa on viisipistevaljaat, jotka viedään lämpöpussin aukoista läpi. Muista tarkastaa, että lämpöpussin rei’itys sopii teidän lastenrattaisiinne.

Liukumisen esto
Osassa lämpöpusseista on yläreunassa ripustusläppä, jonka ansiosta lämpöpussi ei pääse valahtamaan alas asettaessasi lasta siihen. Myös taustapuolella olevat liukuesteet auttavat pitämään pussin paikoillaan vaunuissa.

Milloin lämpöpussia käytetään?
Vielä yksi tärkeä kysymys, jota kannattaa miettiä ovat sääolosuhteet. Montako miinusastetta lämpöpussin tulisi kestää? Täytyykö siinä olla irrotettava kansi? Vai haluatko mieluummin kevyemmän pussin käytettäväksi lisäkerroksena viileinä päivinä?

                                                                                       🍂❄

 

Käytännöllisyytensä lisäksi lämpöpussi on tyylikäs asuste lastenvaunuihin. Verkkokaupastamme löydät paljon erilaisia värejä ja kuoseja, joiden ansiosta lapsesi matkaa tyylikkäästi mukavuudesta tinkimättä.

Haluamme antaa hieman erityishuomiota Petite Chérien upeille uutuuksille, joiden sisäosa on ihanan pehmeää fleecemateriaalia ja päälliskangas veden- ja tuulenpitävä.

  1. Aukot viisipistevaljaille
  2. Vetoketjut molemmilla puolilla, joten päällisen voi avata kokonaan. Kätevä esimerkiksi kaupoilla käydessä.
  3. Takapuolelle on ommeltu liukumisenestomateriaalia, jotta lämpöpussi pysyy paikoillaan rattaissa tai vaunuissa.

 

NEW IN

Åkpåsar-1.jpg

1. Petite Chérie Stone, Grey 2.  Petite Chérie Emira, Pink 3. Petite Chérie Stone, Black

 

Åkpåsar-2.jpg

4. Petite Chérie Rabbitland, Black 5. Petite Chérie Emira, Black 6. Petite Chérie Rabbitland, Woodrose

 

__________________________________________

Kuvalähteet:
barnvagnsgalen