Näin valitset oikeanlaisen koulurepun lapsellesi!

Vaikka kesäseikkailut ovat vielä täydessä vauhdissa, kurkistaa koulutie jo kulman takaa houkutellen valmistautumaan syksyllä alkavaan aherrukseen. Koululaisen reppuun tulisi mahtua jos jonkinmoista kantamusta, mutta mikä lopulta on tärkeintä koulureppua valittaessa? Olemme koonneet käytännöllisiä vinkkejä, joiden avulla koulurepun valitseminen hoituu hetkessä ✔

Minkä kokoinen koulurepun tulisi olla?

Lapsen koulureppua valittaessa tulee helposti ostaneeksi repun, joka on hieman tarvittua suurempi. Kasvunvaran jättäminen ja hankinnoissa säästäminen ovat yleisiä syitä sille, miksi koulurepun koko voittaa valintatilanteessa repun muut ominaisuudet. Etenkin lasten reppuhankinnoissa huomion pitäisi kuitenkin kiinnittyä ennen kaikkea repun istuvuuteen ja painoon. Koska lapsen selkäranka on aikuisen selkärankaa pehmeämpi ja hennompi, voi vääränlainen koulureppu aiheuttaa painon epätasaisen jakautumisen ja vakaviakin selkävammoja lapsellesi. Hyvä perussääntö onkin, että reppu saisi painaa sisältöineen enintään viisitoista prosenttia lapsen painosta. Tarkista, että lapsesi koulurepussa on seuraavat ominaisuudet:

  • Repun takaosa myötäilee lapsesi selkää

  • Reppu on kapeampi tai yhtä leveä kuin lapsesi selkä

  • Reppu jää kannettaessa lapsesi takamuksen yläpuolelle

Varmista repun painon tasainen jakautuminen

Koulutaipaleen edetessä repun sisältö muuttuu raskaammaksi ja päivät pitenevät. Onkin tärkeää, että repun kantoaikojen pidentyessä myös repun paino jakautuu tasaisesti molemmille hartioille helpottaen repun kantamista ja estäen selän rasitusvammoja. Repun säädettävät olkahihnat auttavat jakamaan painoa tasaisesti, mutta myös taskujen määrällä ja sijainnilla on merkitystä – sisällöstä puhumattakaan.

Repussa olisi hyvä olla säädettävät olkahihnat, joilla repun korkeuden saa muutettua lapsellesi sopivaksi. Pikkutaskut ja lisälokerot ovat puolestaan käytännöllisiä ja niihin on helppo säilöä monenlaista pikkutavaraa. Taskuja täyttäessä on kuitenkin hyvä ottaa huomioon tavaroiden paino ja tarkistaa, rasittaako taskujen sisältö selkää epätasaisesti. Valitse siis sivutaskuihin tasapainon säilyttämiseksi esineitä, jotka painavat suunnilleen saman verran.

Päiväkodin tai koulun alkaessa repun pakkaamista voi harjoitella yhdessä lapsen kanssa, jolloin lapsesi oppii pakkaamaan repun niin, ettei repun sisältö rasita selkää. Isoon taskuun mahtuvat niin koulukirjat, juomapullo kuin penaalikin, kun taas vetoketjullisissa taskuissa on hyvä säilyttää koti- ja pyöränavaimia tai puhelinta.

Tässä muutama vinkki reppukaupoille lähdettäessä:

  • Koulurepun selkäosan olisi hyvä olla pehmustettu. Ihannetapauksessa repun pehmusteet ovat selkärangan molemmin puolin, jolloin selkärangan liikkeelle jää enemmän tilaa.

  • Repun painon jakautuminen tasaisesti on kaiken a ja o – tarkista siis sekä taskujen määrä ja sijainti että olkahihnojen säätömahdollisuus.

  • Rintaremmi isommissa repuissa auttaa säätämään repun lapsellesi sopivaksi.

  • Leveät olkahihnat suojaavat hartianseutua turhalta rasitukselta.

  • Repun vetoketjujen ja kiinnikkeiden pitäisi olla sellaisia, että lapsesi osaa avata ja sulkea ne itsenäisesti.

  • Repun vettähylkivä pintamateriaali pitää koulutarvikkeet kuivina vuoden ympäri.

Ei muuta kuin lasten suosikkireppuja metsästämään! 👍

 

Reppuja perheen pienimmille

6.7._2.jpg

1. Babblarna-reppu 2. Dadda-reppu 3.Petite Chérie Atelier -reppu 4.Vaaleanpunainen Nordbjørn-Reppu 5. Nordbjørnin Leo-reppu

 

Reppuja koululaisille

6.7._3.jpg

1. Beckmannin Sport Junior -reppu 2. Beckmannin Football-reppu 3. Musta Beckmann Classic-reppu 4. Violetti Beckmann-reppu 5. Beckmannin Urban-reppu

 

___________________________

Politiken.dk Taenk.dk

@beckmann_of_norway