Onko Babblarna teille jo tuttu?

Jos sinun perheesi ei ole ehtinyt vielä tutustua Babblarneihin, nyt on jo korkea aika! Babblarna on lastenohjelma, jossa seikkailee joukko hauskoja ja värikkäitä hahmoja. Babblarna on valloittanut Ruotsin (ja kohta koko Euroopan) ennätysajassa, eikä ihme! Sen lisäksi, että Babblarna-hahmot ovat suloisia ja hauskan muotoisia, ne auttavat lasta kielellisessä kehityksessä leikkien, laulujen ja äänteiden avulla.

Babblarna perustuu Karlstad-malliin, joka on professori Irene Johanssonin 1970-luvulla kehittämä malli kielen kehityksestä. Mallin avulla lapsi oppii nopeasti ensimmäiset perusäänteet. Ohjelman hahmojen nimet ovat Babba, Bibbi, Bobbo sekä Dadda, Diddi ja Doddo, jotka ovat kaikki helppoja äänteitä lapsille. Lapsi voi harjoitella äänteitä itsekseen ja ohjelman kannustamana, Babblarna-yhteislaulun kautta.

Sen lisäksi, että jokaisella Babblarnilla on oma väri ja muoto, on niillä jokaisella myös oma ääni ja persoonallisuus. Ehkä sinä ja sinun lapsesi samaistutte erityisesti johonkin tiettyyn hahmoon? 😉

 

Babba on porukan puheliain. Babba on huomaavainen ja kiltti, ja hän lukee usein kirjaa tai kertoo jännittäviä tarinoita ystävilleen.

Bibbi on hieman rauhallisempi kaveri, joka saattaa joskus vaikuttaa jopa ujolta. Bibbi tykkää rauhallisista leikeistä, kuten puutarhan hoitamisesta, tähtien katselusta ja matematiikasta. Jos Bibbi päättäisi, vauhdin sijaan kaikki leikit olisivat viihtyisiä ja rauhallisia.

Bobbo on hieman ailahteleva. Toisinaan hän on iloinen ja sitten seuraavassa hetkessä vihainen – enimmäkseen Bobbo on kuitenkin onneksi iloinen! Bobbo on innokas ja uusista asioista kiinnostunut, mutta jos jokin asia menee pieleen, Bobbo saattaa pahoittaa mielensä nopeasti.

Dadda on myös utelias, mutta myös jämäkkä ja vankka. Usein huomaakin hihittelevänsä tämän kaverin kommelluksille ja tohinalle.

Diddi on aina ensimmäisenä kaikkialla! Diddillä on paljon energiaa ja usein se juoksenteleekin paikasta toiseen tuulen lailla. Joskus Diddin on kuitenkin hankala kuunnella toisia, kun se on jo menossa seuraavaan asiaan ja paikkaan.

Doddo on rehti kaveri, joka haluaa auttaa muita. Hän on uskollinen ystävä, joka ei jätä koskaan pulaan, vaan seisoo aika muiden tukena ja turvana. Doddo tykkää puhumisesta, mutta kuuntelee mielellään myös muita eikä koskaan menetä malttiaan.

 

Aivan kuten lapsetkin, kaikki Babblarnat ovat erilaisia! Jokainen on ainutlaatuinen oma itsensä – ja juuri niin asian kuuluu ollakin!

babblarna_FI.png