Opas – löydä lapselle sopiva patja

Patjan ostaminen lapselle ei ole aina helppoa. Mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon? Mikä on parhaaksi lapsen selälle? Pehmeä vai kiinteä patja? Tässä päivityksessä vastaamme näihin kysymyksiin ja annamme vinkkejä hyvän BabyDan-patjan ostoon.

 

Patjan ostaminen lapselle saattaa herättää paljon kysymyksiä. Vastaamme nyt yleisimpiin kysymyksiin, jotta lapsesi voi nukkua niin hyvin kuin mahdollista. Lopuksi annamme ostovinkkejä BabyDan-patjavalikoimasta.

 

Pehmeä vai kiinteä patja?

On tärkeää muistaa, että lapselle ei kuulu ostaa liian pehmeää patjaa. Tämä johtuu siitä, että heidän pienet kehonsa kehittyvät ja kasvavat nopeasti, joten he tarvitsevat kehoa hyvin tukevan patjan. Tukevalla patjalla lapsi nukkuu rennommin ja paremmin.

Patjan valinnassa voi käyttää apuna vaahtolaatua, joka mitataan m3-yksikössä. Suositus on 21 kg per m3 alle 15 kg lapsille. Tämä varmistaa, että patja ei muotoudu lapsen kehon mukaan.

 

Kosteus?

Lapsen kehosta poistuu paljon kosteutta unen aikana ja sinun tulisi ottaa se huomioon patjaa ostaessa, sillä et halua hänen kärsivän liiallisesta kuumuudesta tai kylmyydestä. Tämän vuoksi on suositeltavaa valita patja, joka imee kosteuden pois kehosta, mutta poistaa sen myös itse patjasta. Voi olla hyvä valita ilmanvaihtoaukoilla varustellusta materiaalista tehty patja, joka kuljettaa kosteuden ja lämmön ulos mukavamman nukkumisympäristön takaamiseksi.

 

Allergiat?

Monet lapset ovat allergisia homeelle, pölylle ja punkeille, mikä on tärkeää ottaa huomioon patjaa ostaessa. Punkit menestyvät parhaiten tekstiileissä, etenkin jos ne ovat lämpimiä ja kosteita. Sänky saattaa olla juuri tällainen paikka. Siksi onkin tärkeää puhdistaa ja pestä lakanat ja peitot usein. Hyvä vinkki, pääasiassa allergikoille, on valita patja tai petauspatja, jossa on 3D-verkko. Se ei anna punkeille mahdollisuutta asua patjassa. 3D-verkossa on myös ominaisuus, joka mahdollistaa ilmavirtauksen lapsen nenään ja suuhun, jos hän nukkuu kasvot patjaa kohti. Jos lapsi hikoilee paljon, 3D-verkko estää liiallisen kuumenemisen ja hankkiutuu eroon lämmöstä ilman, että sänky on hiestä märkä.

 

Mitä jos lapsi on yökastelija?

Jos lapsella on tapana virtsata tai itkeä sängyssä, suosittelemme ostamaan patjan, jossa on imukykyinen, vedenkestävä pinta. Tämä estää bakteereita vaurioittamasta patjaa.

Alla olevasta kuvasta löydät neljä suosittua BabyDan-patjaa. Ota selvää mikä patja sopii lapsellesi.

Baby_Dan.png

1. Träumeland Patja Easy 60x120 2. BabyDan Patja + Petauspatja 70x140 3. BabyDan Comfort Patja 40x84 4. BabyDan Patja Airlux 40x84 cm

 

Yhteenvetona: Älä valitse lapsellesi liian pehmeää patjaa, vaan valitse hiukan kiinteämpi malli, joka tukee pientä kehoa paremmin. Tarkista että patja on valmistettu materiaalista, jossa on hyvä kosteudenimukyky ja ilmanvaihto. Ole erityisen tarkka siitä, että patja on hypoallergeeninen, jos lapsesi on herkkä ja allerginen punkeille ja pölylle.

 

___________________________________________

@monnapursiainen