Tarkistuslista – kaikki, mitä lapsi tarvitsee kouluun!

Elokuu on täällä ja se tarkoittaa sitä, että monien lasten on aika palata kouluun. Joillakin on edessä alakoulun ensimmäinen luokka ja toisilla vastassaan jo vähän isompien lasten opinnot. Päivän blogipostauksessa käymme läpi, mitä kaikkea lapset iästä riippumatta tarvitsevat koulutielle mukaan!

Tässä lista tärkeimmistä perustarvikkeista:

REPPU

Oikeanlaisen repun avulla kouluun on helppo saada mukaan kaikki tarvittava. Hyvä reppu tuntuu mukavalta selässä ja hartioissa, joten repun painoon ja pehmusteisiin kannattaa kiinnittää huomiota ostoksia tehdessä. Tietoa siitä, minkälainen reppu sopii juuri sinun lapsellesi, löydät täältä!

JUMPPAPUSSI

Hikisiä vaatteita ja märkiä pyyhkeitä ei kannata laittaa samaan reppuun muiden tavaroiden kanssa. Siksi hengittävästä materiaalista valmistettu jumppapussi onkin oikea ratkaisu urheilupäiviin. Niitä on saatavilla useissa eri väreissä ja kuoseissa!

EVÄSRASIA

Tiivis eväsrasia on täydellinen pienille välipaloille ja koulun retkille mukaan, omien herkkuja kuljettamiseen.

PENAALI

Kätevään penaaliin mahtuu kyniä, kumeja, viivoittimia ja paljon muutan, jota lapsi tarvitsee koulupäivän aikana. Meidän valikoimastamme löydät monia penaaleita ja niiden kanssa yhteensopivia reppuja – mahtavaa!

SADEASUT

Syksyllä on odotettavissa, että sade saattaa alkaa ihan yllättäen paikasta riippumatta. Jotta mukula voi siitä huolimatta edelleen nauttia koulumatkoista ja ulkoleikistä, on tärkeä, että hänellä on kunnollinen sadeasu. Sellaisen voi jättää, vaikka koulun naulaan roikkumaan!

KUMISAAPPAAT

Kumisaappaat ovat kaikkien märkien päivien pelastaja! Ja kumisaappaissa kuuluu totta kai olla villasukat, jotta pienet varpaat pysyvät varmasti lämpiminä.

KUORITAKKI JA KUORIHOUSUT

Kuoritakki ja kuorihousut ovat parhaimmillaan, kun niitä yhdistää muiden vaatteiden kanssa sään mukaan. Kylminä päivinä niiden alle voi laittaa pitkähihaisen paidan sekä pitkät housut ja kun aurinko alkaa taas paistaa, on kuorivaatteita helppo käyttää tuulenpitävinä päällysvaatteina. Kuorivaatteet kestävät kaiken lisäksi myös kevyttä sadetta.

TENNARIT

Mukavalta tuntuvat tennarit sopivat välituntien leikkeihin ja juoksuun. Huomioithan, että liikuntatunneille tarvitaan kengät, joissa on vaalea pohja.

POLKUPYÖRÄ

Koulumatkan taittaminen pyörällä tai sähköpyörällä on mitä mainion tapa liikkua kodin, harrastusten ja koulun välillä. Pyöräily piristää lapsia ja pitää heidän terveinä sekä hyvässä kunnossa. Liikunta edesauttaa myös lasten keskittymiskykyä ja oppimista, sillä sen ansiosta lapset jaksavat keskittyä paremmin tunneilla. Muistathan myös pyöräilykypärän! Lisätietoa tavallisen polkupyörän ja sähköpyörän eroista löydä täältä.

KIRJOITUSPÖYTÄ

Pienen koululaisen opiskelu ei rajoitu vain kouluun, vaan myös kotona on tehtävä läksyjä. Silloin lapsella täytyy olla hyvä paikka tehtävien tekemiseen. Kirjoituspöydästä voi tehdä omalle lapselle mieluisan kynillä, kirjoituslehtiöillä, teroittimilla, liiduilla ja monilla muilla koristeilla, jotka saavat lapsen mielikuvituksen liikkeelle.

2.8._2.jpg1. Reppu 2. Kypärä 3. Sadeasu 4. Kirjotuspöytä 5. Polkupyörä 6. Kumisaappaat 7. Reppu, eväsrasia & vesipullo