Tämän takia lapset rakastavat pehmoleluja!

Monilla perheen pienimmillä on suosikki halikaveri – eikä kyse ole nyt iskästä tai äiskästä. 😉 Nalle, uniriepu tai jokin muu pehmeä pehmolelu on yksinkertaisesti jotain, mikä on pakko saada aina mukaan ja viereen nukkumaan, sillä ilman sitä mistään ei tule mitään. Mutta miksi se on niin?

Lapsille muodostuu joihinkin pehmoleluihin aivan erityinen side ja ne ovat lapselle tärkeitä, koska ne muistuttavat lasta vanhemman turvasta. Aivan pieninä lapset ovat nimittäin koko ajan vanhempien lähellä, ja siksi pikkuhiljaa yksin oleminen ja nukkuminen saattaa tuntua jännittävältä tai yksinäiseltä. Silloin pehmolelu toimii eräänlaisena linkkinä lapsen ja vanhempien välillä!

Kun lapsi opettelee olemaan itsekseen, eivät heidän kykynsä vielä ihan riitä siihen, että he pystyisivät lohduttamaan ja rauhoittamaan itseään pelkillä ajatuksilla. Silloin vieressä täytyy olla jonkin konkreettinen esine, joka lohduttaa lasta. Esine voi oikeastaan olla mitä tahansa ja jokainen lapsi päättääkin aika pitkälti itse, mikä pehmolelu tai tavara on tärkeämpi kuin kaikki muut. ❤ Tavallisesti tällainen unilelu on jotakin pehmeää, kuten pörröinen nallekarhu, pitkäkorvainen pupu tai ihana uniriepu.

trends_mall_i-bloggen2_780X500.jpg 

Usein lapsi ja hänen lempilelunsa ovat kuin parhaat ystävykset, mutta jokainen vanhempi tietää myös sen hetken, kun lapsi on suuttunut pehmolelulle. Tämä lelulle kiukuttelu johtuu siitä, että lapsi harjoittelee erilaisten tilanteiden haltuunottoa, määräämistä ja etäisyyden ottamista. Se puolestaan vastaa lapsen tarpeeseen olla osallisena ja päättävässä asemassa arkipäiväisissä tilanteissa.

Pehmoleluista puhuttaessa täytyy myös muistaa, että kaikki lapset ovat erilaisia. Lasten erilaiset henkilökohtaiset tarpeet, temperamentit ja personallisuudet vaikuttavat siihen, onko pehmolelulle tarvetta, ja jos on niin kuinka läheinen lapsen ja lelun suhde on.  Se onko lapsella lohtulelua vai ei, ei kerro mitään siitä kuinka turvalliseksi tai turvattomaksi lapsi tuntee itsensä. Kyse on pikemminkin siitä, mitä kukin lapsi kokee itselleen sopivaksi ja mitkä heidän pienet (ja joskus varsin suuretkin 😉) halunsa ovat.

Sopivaa pehmolelua etsiessä kannattaa lapsen toiveiden lisäksi kiinnittää huomiota myös siihen, miten ja mistä materiaalista lelu on valmistettu. Esimerkiksi Teddykompanietin pehmolelut on valmistettu myrkyttömästä, tulenkestävästä kankaasta. Lisäksi lelujen saumat ovat superkestävät, joten ne sietävät pientä retuuttamistakin.

Tässä kokoelma meidän lempparipehmoleluja 😍

Kollage_teddykompaniet_gosedjur.jpg 1. Teddy 2. Jakob  3. Vera 4. Jessie 5. Albert 

Pehmolelu on aina varma valinta, ja se sopii lahjaksi baby showereihin, kastajaisiin ja synttäreille! Halikaa siis toisianne ja pehmoleluja, ja pitäkää oikein mahtava päivä! Halit meiltäkin. ❤

 

Lähteet
@marrlyn
@pollard.anna
https://yle.fi/uutiset/3-6084855
https://www.svd.se/nallen-en-lank-mellan-mamma-och-varlden