Lastenvaunut kaupungin sykkeessä – Kolme vinkkiä

Mitä olisi hyvä pitää mielessä lastenvaunujen kanssa kaupungilla liikkuessa? Kokosimme vinkkejä kaupungin sykkeeseen pieniin tiloihin ja ihmisten joukkoon sopivien lastenvaunujen hankintaan.

Aivan kuten on kaupunkiympäristöön sopivia autoja, on myös lastenvaunuja, jotka sopivat paremmin kaupunkiympäristöön kuin toiset. Kokosimme avuksesi vinkkejä, joilla kaupunkiympäristöön sopivien lastenvaunujen valitseminen on helpompaa.

1. Katse kohti pyöriä

Lastenvaunuissa -ja rattaissa on erilaisia pyöriä. Niiden koko ja lukumäärä vaihtelevat, ja ne voivat olla kiinteitä, kääntyviä tai irrotettavia. Kaupunkiympäristöön parhaiten sopivissa lastenvaunuissa on kääntyvät ja lukittavat etupyörät, jotta niitä olisi mahdollisimman helppo käsitellä. Nelipyöräiset lastenvaunut ovat tukevat sekä vaunujen työntäjälle että niissä matkustavalle lapselle. Silver Cross Pioneer -yhdistelmävaunuissa on juuri nämä ja monia muitakin käteviä ominaisuuksia. Yhdistelmävaunut, joissa on sekä vaunukoppa että lastenrattaiden istuinosa tulevat edullisemmaksi kuin erillisten lastenvaunujen ja lastenrattaiden ostaminen, ja niitä voi käyttää heti lapsen syntymästä noin 4,5-vuotiaaksi asti. Tilavaan tavarakoriin mahtuu mukaan eväitä, ostoksia ja muuta tarpeellista.  
 

vagn 1.jpg
 

2. Kääntyvät osat

Miksi on hyvä pystyä kääntämään vaunujen osien suuntaa? Varsinkin kaupunkiympäristö tulvii erilaisia uusia ja jännittäviä vaikutteita. Se voi olla välillä uuvuttava lapselle, joten on tärkeää, että lapsen voi kääntää katsomaan kohti tuttuja ja turvallisia kasvoja. Yhtä tärkeää uteliaille lapsille on katsoa välillä eteenpäin ja tutustua ympärillä tapahtuviin jännittäviin asioihin. Silver Cross Surf -yhdistelmävaunuissa on juuri nämä sekä tässä artikkelissa mainitut muutkin ominaisuudet. Näiden kätevien vaunujen kanssa on helppo liikkua kaupungilla ja ne mahtuvat pienimpiinkin hisseihin.

bild 2.jpg
 
3. Mitat

Vaunujen mitat ovat erityisen tärkeitä kaupungilla liikkuessa. Hisseissä, ihmismassoissa ja pienissä kaupoissa liikkuessa vaunujen ketteryys on kullanarvoinen ominaisuus. Vaunuostoksilla on hyvä muistaa tarkistaa vaunujen mitat, jotta ne varmasti mahtuvat hissiin ja autoon mukaan. Ketterien ja pieneen tilaan mahtuvien vaunujen löytäminen aina ole ihan helppoa, mutta nämä Silver Cross Wave -yhdistelmävaunut täyttävät tiukimmatkin vaatimukset!

563294.jpg