Kochanie-blogin Nelli arvostelee Petite Chérien Lively -vaunut

Meille kotiutui alkuviikosta uudet vaunut yhteistyössä Jollyroomin kanssa ja mä olen niin innoissani! Lue arvosteluni kokonaan alta!

Me ollaan tähän asti vaunuteltu Taikan kanssa Lukan vauva-ajalta jääneillä Brio Smile -vaunuilla, jotka ovatkin palvelleet hyvin nämä pari vuotta, mutta nyt kun nämä uudet vaunut saapuivat, oli se rakkautta ensisilmäyksellä. Siinä missä Briot ovat olleet sellaiset hinta-laatusuhteeltaan hyvät perusvaunut, joiden ulkonäkö ei ole mitenkään silmiinpistävä, niin ovat nämä uudet Petite Chérien Lively -vaunut taas ihan toisella tapaa kauniit ja tyylikkäät. Vaunuja on saatavilla myös mustana, mutta valitsin meille hetkeäkään epäröimättä nämä ihanat harmaameleeratut vaunut. Ruskeat, nahkaiset yksityiskohdat tuovat vielä ylellisen lisän kokonaisuuteen. Tykkään! Vaunujen ulkonäkö kolahti muhun heti: ne ovat todellakin kauniit, mutta samalla tosi tukevan ja hyvän oloiset vaunut.

Kuten monet mua ainakin instagramissa seuraavat tietävät, niin meidän Taika ei ole ikinä viihtynyt kovin hyvin vaunuissa. Toki sitten kun hän vaunuihin nukahtaa, niin uni niissä maistuu ihan hyvin, mutta lähes aina alku on ollut yhtä karjumista. Välillä neiti nukahtaa lähes samantien kunhan vaunut vain lähtevät liikkeelle, mutta monesti on ollut pakko palata kotiin ja vaihtaa menopeli kantoliinaan, kun huuto vaunuissa ei vain millään lakkaa. Siksi täytyy nyt ihan erikseen mainita, että ensivaikutelma näiden uusien vaunujen kanssa oli todella positiivinen, sillä kun laskin Taikan niihin testimielessä ensimmäisen kerran vaunut koottuamme, niin neiti ei aloittanutkaan sitä tavanomaista itkuaan. Päinvastoin hän vain makoili kopassa tyytyväisenä ja pian jopa nukahti sinne ilman, että vaunuja piti edes heilutella. Aluksi epäilin kyseessä olevan vain liian hyvän sattuman, mutta nyt kun vaunut ovat olleet päivittäin käytössä lähes viikon, niin voin ilokseni kertoa, että näissä vaunuissa viihdytään paljon paremmin kuin meidän vanhoissa vaunuissa! Jopa hereillä ollessaan vauva on ollut kyydissä ihan tyytyväisenä ilman itkuja. Meidän vanhoissa vaunuissa vaunukoppa oli paljon syvempi ja hieman leveämpi, kun taas näissä vauva on korkeammalla ja näin ollen näkee sieltä paremmin, mistä luulenkin Taikan tykkäävän enemmän. Itsekin pidän siitä, että vauva ei ole jossain siellä kopan uumenissa, vaan näen hänet hyvin. Nyt olenkin pystynyt nauttia vaunuttelusta taas hieman paremmin, koska Taika on viihtynyt kyydissä hyvin myös hereillä ollessaan. Aiemmin on aina hieman jännittänyt lähteä ulkoilemaan vaunuilla kovin kauas kotoa, koska monet kerrat on saanut kantaa itkevän vauvan sylissä loppumatkan kotiin, jos hän on sattunut heräämään kesken kaiken.

petite_cherie_lively_7.JPG

Koska meillä ei ole omaa autoa ja liikutaan paljon jalkaisin, niin on erityisen tärkeää, että miellyttävän ulkonäön lisäksi vaunut ovat myös muilta ominaisuuksiltaan meidän tarpeisiin toimivat. Petite Cherie ei ole vaunumerkkinä mulle entuudestaan tuttu eikä niistä löydykään kovin paljon tietoa netistä, joten nämä vaunut tulivat meille vähän kuin sikana säkissä, sormet ristissä parasta toivoen. Toki olin Jollyroomin sivuilta etukäteen tarkistanut, että vaunuista löytyy ne tietyt tärkeät elementit, kuten esimerkiksi kääntyvät eturenkaat. Vaunut koottuani mua ilahdutti ensimmäisenä erityisen paljon se, miten tukevilta ne tuntuivat sekä niiden suuret, ilmalla täytettävät renkaat. Me kuljetaan paljon kaikenlaisissa maastoissa ja säällä kuin säällä, joten vaunujen on myös pysyttävä hyvin meidän menossa mukana. Kuluneen viikon aikana olen ehtinyt testata vaunuja niin asfaltilla kuin metsäpoluillakin, ja hyvin on kulkenut. Vielä jää nähtäväksi, miten vaunut toimivat sitten talvella ja lumisohjossa, mutta renkaat ainakin ovat sen verran isot ja leveät, että uskoisin niiden kulkevan ihan hyvin. Työntöaisakin tuntuu hyvältä ja sen saa säädettyä kahteen eri pituuteen.

petite_cherie_lively_3.JPG

Vaunujen tavarakori on melko pienen tuntuinen - vielä ei olla kauppareissua tehty näillä vaunuilla, joten en osaa sanoa, paljonko sinne sitten käytännössä mahtuu tavaraa. Suuri plussa puolestaan on se, että tavarakoriin pääsee helposti käsiksi, mikä taas oli päinvastainen ongelma meidän vanhoissa vaunuissa. Tavarakorissa on myös pieni tasku vaunujen mukana tulevalle pumpulle, josta olin oikein mielissäni! Mulle on nimittäin useamman kerran käynyt vanhojen vaunujen kanssa niin, että olen kesken reissun huomannut yhden renkaan olevan tyhjä eikä mukana ole tietenkään ollut sitä pumppua - ja sillä tyhjällä renkaalla on aika ikävä työnnellä menemään. Tällaiset pienet, mutta aidosti mietityt yksityiskohdat ilahduttavat aina!

petite_cherie_lively_8.JPG

Vaunuissa on mukavan suuri kuomu ja siinä kurkistusluukku, mistä tykkään. Itseäni hieman häiritsi se, että näissä vaunuissa ei ole minkäänlaista tuulisuojaa eikä rattaissa jalkapeitettä, vaan sellaiset on hankittava erikseen, jos haluaa suojata lapsen paremmin. Näillä keleillä ei vielä haittaa, vaikka vauva onkin vaunukopassa melko paljaana ja tarvittaessa päälle voi vain lisätä peittoa, mutta viimeistään talvella kunnollinen suoja kopan päällä olisi kyllä hyvä olla olemassa. Toisaalta, me käytetään vaunuissa talvella lämpöpussia, joka aika hyvin ratkaisee tämän ongelman. Ja toki tuolla suurella kuomulla ja kuomuverholla saa myös hyvin suojattua vauvaa.

Koska Taika on vasta 4 kuukautta, ollaan toistaiseksi käytetty vaunuja vasta vaunukoppa-muodossa, vaikka neiti itse olisikin jo kovasti sitä mieltä, että hän voisi aivan hyvin jo vähän istuakin. Tätä postausta varten otin kuitenkin myös kuvat siitä, miltä vaunut näyttävät ratasosa avattuna. Tuo suojakaarikin on muuten irrotettava; ylemmissä kuvissa olen ottanut sen pois. Näiden vaunujen yksi parhaista ominaisuuksista mun mielestä on se, että vaikka nämä ovat yhdistelmävaunut, niin mukana ei ole erikseen vaunukoppaa ja istuinosaa - vaan sen yhden ja saman osan saa muunnettua kummaksi vain. Ja se käykin tosi helposti ja näppärästi, melkein kuin yhdellä napin painalluksella. Mielestäni se onkin todella hyvä keksintö, sillä vaunuissa kuitenkin sen vaunukopan käyttöaika on verrattain lyhyt, kun taas istuinosaa käytetään paljon pidempään. Nytpä ei sitten ole sitä ongelmaa, että missä sitä vaunukoppaa säilytettäisiin sitten, kun sen käytöstä siirrytään pois! Istuinosan saa käännettyä kummin päin vain ja selkänoja on säädettävä, myös aivan makuuasentoon asti. Valjaissa on viisipistekiinnitys ja painoraja näissä on 15 kg, eli menevät pitkään. Vaunujen mukana tulee myös Maxi-Cosin turvakaukalon adapteri, mikä on myös mielestäni tosi tärkeä ominaisuus varsinkin jos autolla tulee liikuttua paljon.

Näin ensimmäisen viikon perusteella olen oikein tyytyväinen meidän uusiin vaunuihin niistä parista pienestä puutteestakin huolimatta, ja innostunut taas vaunulenkeistä ihan uudella tavalla! Vaikka tykkään paljon myös kantoliinan kanssa ulkoilusta, niin silti mulla on ollut vähän ikävä niitä kunnon reippaita vaunulenkkejä, joita Lukan vauva-aikana tuli tehtyä paljon. Nyt nämä uudet kärryt motivoivat taas lähtemään vaunuttelemaan, kun Taikakin viihtyy niissä niin hyvin. Tulen myöhemmin vielä raportoimaan lisää käyttökokemuksia vaunuista, kunhan kilometrejä niiden kanssa on tullut kerrytettyä enemmän. Nyt nämä kauniit vaunut sekä alkusyksyn ihanan kirpeät ilmat ja kaunis luonto ainakin innostavat lähtemään reippailemaan!

Jos kiinnostuit vaunuista, niin ne ovat juuri nyt Jollyroomilla aika mukavassa alennuksessa, kannattaa vilkaista!