Syysvinkkejä Reimalta

Koleat kelit ovat saapuneet, mikä tarkoittaa syksyn olevan täällä. Nyt onkin tärkeää pukea lapsi oikealla tavalla ja valmistautua samalla tulevaan talveen. Kotimainen Reima on varsinainen ekspertti lämpimien ja kestävien ulkovaatteiden valmistamisessa. Olemmekin nyt kysyneet heiltä ohjeita ja pukeutumisvinkkejä tätä kylmää vuodenaikaa varten.

 

Mikä on paras keino pysyä lämpimänä kylminä syys-/talvipäivinä?

Pukeudu käytännöllisiin materiaaleihin, jotka lämmittävät ja pitävät kylmän sekä kosteuden ulkopuolella. Kaikista tärkeintä on, että asun uloin kerros on valmistettu tuulen- ja vedenpitävästä materiaalista, joka hengittää hyvin. Tällaisia vaatteita voidaan kutsua teknisiksi vaatteiksi. Teknisten vaatteiden vedenpitävä kalvo pitää kosteuden niiden ulkopuolella ilman, että niiden hengityskyky kärsisi. Kuravaatteista tuttu galon ei ole tekninen materiaali. Se on täysin tiivistä, eikä hengitä lainkaan. Tämän takia siitä valmistetut vaatteet tulevat nopeasti hikisiksi ja kostuvat sisäpuolelta. Villa ja synteettiset materiaalit johtavat hikeä ja kosteutta kehosta poispäin ja pitävät ulkoilijan kuivana. Nämä kaksi kuitenkin eroavat siinä, että villa lämmittää kastuessaankin, mitä synteettiset materiaalit puolestaan eivät tee. Puuvillan vältteleminen saattaa myös olla viisasta, sillä se imee itseensä kosteutta, mikä altistaa ulkoilijan kastumiselle ja palelemiselle. Kerrospukeutuminen luo ilmarakoja, joilla on lämmittävä vaikutus. Laadukkaissa toppavaatteissa on samankaltainen vaikutus, sillä niiden kevyt ja ilmava toppaus eristää hyvin lämpöä. Hyvillä kengillä, villalla ja synteettisestä materiaalista valmistetuilla sukilla on samanlainen lämmitystekniikka. Pidä iho kuivana, pukeudu kerroksittain ja pidä huolta, että kengissä on tarpeeksi tilaa ilmankiertoa varten. Villasta valmistettu pipo ja teknisestä materiaalista valmistetut käsineet, joissa on kevyt ja ilmava, synteettisestä materiaalista valmistettu toppaus (primaloft), pitävät pään ja sormet lämpiminä.

 

Miten pitäisi pukeutua?

Ajattele jokaista kerrosta erikseen – sisimmästä kerroksesta uloimpaan.

1. Aluskerrasto, joka pitää ihon kuivana (synteettistä materiaalia tai villaa, ei puuvillaa)

2. Yksi tai useampi lämmittävä välikerros (fleeceä tai villaa). 

3. Viimeisenä muttei vähäisimpänä, teknisestä materiaalista valmistetut ulkovaatteet, joissa on vedenpitävä kalvo (ei galonia). Vaatteen toppauksen tarve määrittyy ulkolämpötilan ja välikerrosten mukaan. Korkealaatuinen, teknisestä materiaalista valmistetun kuoritakin tai haalarin vesipilariarvo on usein korkeampi kuin galonvaatteissa. Kaikista parasta on se, että samaa vaatetta voi käyttää joka säässä, mikä helpottaa arkea.

sydkap.jpg

Reimatec Sydkap 3 in 1 Talvitakki, Bubblegum Pink

Mitä on softshell ja miksi sitä tulisi käyttää?

Softshell on tuulen- ja vedenpitävä, tekninen materiaali, joka hengittää hyvin ja jossa on pehmeä sisäpuoli. Softshell-vaatteet sopivat täydellisesti välikausipukeutumiseen, sillä ne ovat lämpimämpiä kuin tavalliset kuorivaatteet, mutta kevyempiä ja kätevämpiä kuin toppavaatteet. Niiden vedenpitävyys ei kuitenkaan ole yhtä hyvä kuin perinteisissä teknisissä vaatteissa, sillä vesi saattaa päästä sisään niiden saumoista. Ne sopivat siis loistavasti kaikkiin muihin sääolosuhteisiin paitsi kaatosateeseen.

 

Mikä on muodissa tänä syksynä?

Jos haluat pelata varman päälle, kannattaa tutustua Reima Originals -vaatteisiin. Klassiset mallit kuten Stavanger och Gotlandovat yksivärisiä haalareita, joissa on maanläheinen väritys ja ajaton tekoturkisreunus. Retrohenkinen, irrotettavalla sisätakilla varustettu 3-in-1-kuoritakki Sydkap kuuluu myös Reiman klassikoihin. Tämän tyyliset vaatekappaleet ovat olleet suosittuja vuodesta toiseen. Iloiset värit ja hauskat printit ovat myös nousseet perinteisten, murrettujen sävyjen haastajaksi. Olemme myös todenneet, että kenkämallejamme arvostetaan niiden yksinkertaisen muotoilun vuoksi. Suosituimpia kenkiämme ovat Vimpeli, Laplander ja Qing.

Nykyvanhemmat valitsevat usein lapsilleen vaatteet tuotemerkiltä, joka ottaa huomioon valmistusprosessin vastuullisuuden ja mahdollisimman pienet ympäristövaikutukset. Me Reimalla olemme ylpeitä siitä, että meidät voi laskea mukaan näiden tuotemerkkien joukkoon. Tekniset vaatteemme ovat korkealaatuisia ja kestäviä – joten niiden valitseminen on hyvä ratkaisu sekä ympäristölle että lompakolle. Se että lapsi pysyy lämpimänä ja kuivana kaikissa sääolosuhteissa on tietenkin kaikista tärkeintä.

stavanger-laplander.jpg

1. Reimatec Stavanger Toppahaalari, Navy 2. Reimatec Laplander Talvikengät, Navy

Voitteko lopuksi kertoa, mitkä ovat mielestänne Reiman parhaat tuotteet?

1. Stavanger. Klassinen, teknisestä materiaalista valmistettu toppahaalari on kestävä ja lämmin valinta talvipakkasiin. Se on myös testivoittaja vuodesta toiseen.

2. Taitoa. Tämä aluskerrasto on täydellinen herkkäihoiselle lapselle, sillä se on valmistettu merinovillasta ja bambusta. Villa lämmittää ja bambu tuntuu erittäin miellyttävältä ihoa vasten.

3. Vimpeli. Nämä lämpimät talvikengät ovat kevyet, käytännölliset ja vedenpitävät.

4. Beringer & Heiberg. Harjatusta, vedenpitävästä materiaalista valmistetuissa untuvatakeissa on irrotettavat hihat, jotta niitä voi käyttää myös toppaliivinä. Innovatiivisesta materiaalista valmistetut takit antavat paljon lisälämpöä kahvihiukkasten avulla.

 

Viime vuonna Reima juhli 75-vuotissyntymäpäiväänsä. Aikaisemmasta postauksestamme voit lukea lisää Reiman ajatuksia vaatetuotannosta. Voit tutustua Reiman valikoimaan klikkaamalla tästä.