Reima 75 vuotta

Rakastettu Reimamme täyttää tänä vuonna 75 vuotta! Saimme esittää muutaman kysymyksen Reiman viestintäpäällikölle Riika Paakkunaiselle, joka kertoo Reiman tavoitteista ympäristöajattelun ja kestävän kehityksen suhteen.

Lastenvaatemerkki Reima on ollut lapsiperheiden suosikki jo vuodesta 1944 lähtien. Reiman tavoitteena on antaa lapsille mahdollisuus olla aktiivisia säästä riippumatta. Lue koko haastattelu tästä alta!

Millä tavalla ympäristöystävällinen ajattelu näkyy vaatetuotannossanne?
Kestävyys on ensinnäkin Reiman erityisvahvuus ja se on erittäin tärkeä asia keinokuituvaatteiden valmistuksessa. Keinokuitu on itseasiassa järkevä ratkaisu lastenvaatteiden tuotannossa, sillä niiden täytyy hylkiä vettä ja likaa. Haluamme, että vaatteemme kestävät useamman kuin vain yhden lapsen käyttöä ja sen takia tavoitteenamme on valita kestäviä materiaaleja. Rohkaisemme aina kuluttajiamme korjaamaan, käyttämään uudelleen ja myymään vaatteita eteenpäin.

Toiseksi täytyy vaatteiden olla myrkyttömiä ja turvallisia. Ei pelkästään lapselle, vaan myös ympäristölle, sillä kaikki vaatteemme päätyvät lopulta luontoon.

Kolmas meille tärkeä asia on yrittää löytää ekologisia materiaaleja. Esimerkkinä polyesteri, jota tuotetaan kierrätetyistä muovipulloista. Käytämme sitä monissa tuotteissamme. Myös käyttämämme bambu ja Tencel ovat ympäristön kannalta parempia valintoja kuin puuvilla.

Onko ympäristöystävällisyys teemana Reiman koko valikoimassa?
Kyllä, ympäristöystävällisyys on aina mukana, niin vuorikankaissa, materiaaleissa kuin väreissäkin. Kaikkien käyttämiemme materiaalien tulee olla myrkyttömiä ja etsimme koko ajan vihreämpiä ratkaisuja, ilman että meidän täytyy tehdä kompromisseja laadun tai kestävyyden suhteen. Kaikki käyttämämme väriaineet ovat turvallisia. Vaadimme myös, että käyttämiemme kankaiden valmistuksessa ei ole käytetty vaarallisia kemikaaleja (REACH-listan mukaan) ja tässä asiassa olemme itseasiassa vielä tiukempia!

Tärkeä kysymys on myös se, kuinka vaatteesta pidetään huolta. Valmistamiamme vaatteita voi pestä harvemmin ja matalammassa lämpötilassa, joka puolestaan vähentää vaatteen ekologista jalanjälkeä.

Voiko vaatteitanne kierrättää?
Uskomme kierrätykseen ja siihen, että vaateteollisuuden tulee siirtyä siihen suuntaan. Tulemme ensi keväänä lanseeraamaan ensimmäisen vaatteemme, joka on valmistettu ainoastaan yhden tyyppisestä materiaalista ja on näin ollen helpompi kierrättää.

Onko jotakin erityistä, jota olette tietoisesti valinneet olla käyttämättä?
Emme käytä ollenkaan oikeaa turkista.

Mikä on seuraava askel kestävyyskysymyksissä?
Haluamme olla avoimia ja läpinäkyviä. Sen takia aiomme marraskuussa julkaista listan toimittajatehtaistamme. Jatkamme myös kierrätettävien tuotteiden kehittämistä ja tulemme lanseeraamaan PFC-vapaat kengät ensi syksynä!

Ja vielä lopuksi, mitä ajattelette massatuotannosta?
Ilman massatuotantoa vaatteet maksaisivat paljon enemmän – ehkä jopa liikaa monelle meistä. On kuitenkin tärkeätä organisoida massatuotanto ympäristöystävällisellä tavalla. Teemme töitä sen eteen kaiken aikaa ja aiomme jatkaa työskentelyä kestävän kehityksen parissa.

reima-75_780X500.jpg
Reimatec Louna Toppahaalari, Sand

 

Tutustu koko Reiman valikoimaan täältä! Verkkokaupastamme saat muun muassa talvitakit, kuoritakit, toppahousut ja haalarit.