10 tärkeintä asiaa lastenvaunujen hankinnassa

Lastenvaunutarjonta saattaa tuntua sekavalta viidakolta. Erityisesti ensimmäistä lastaan odottaville vanhemmille vaunujen valinta voi tuottaa päänvaivaa, jos kokemusta vaunujen työntelystä ei ole. Kokosimme kymmenen tärkeää asiaa, joita kannattaa pohtia vaunuja hankkiessa.

Ensikertalaisena on mahdotonta tietää, mitkä ominaisuudet ja toiminnot ovat tärkeitä ottaa huomioon, jotta vaunut sopivat juuri oman perheen tarpeisiin. Meillä Jollyroomilla on laaja valikoima lastenvaunuja, jotka ovat kaikki omalla tavallaan erinomaisia. Mitä uudelle perheenjäsenelle vaunuja valitessa tulee huomioida? Alla olevat kymmenen vinkkiä helpottavat valintaasi. 

  1. Suuret vai pienet vaunut? Valitessasi lastenvaunuja on hyvä mitata mahtuvatko vaunut auton takakonttiin, hissiin ja kodin oviaukosta sisälle. 
  2. Metsäretket vai kaupungin kadut? Mieti millaisessa maastossa tulet työntämään vaunuja sillä siitä selviää, minkälaiset pyörät vaunuissa tulee olla. Kaupungissa pienemmät, kääntyvät pyörät ovat näppärä vaihtoehto. Sorateillä, sohjossa ja poluilla toimivat suuret, ilmatäytteiset renkaat parhaiten.
  3. Kuka vaunuja työntää? Säädettävä työntöaisa on kätevä, jos vaunuja työntävät eripituiset henkilöt.
  4. Lapsen kasvot vai selkä menosuuntaa kohti? Joillekin vanhemmille lapsen näkeminen ja yhteyden saaminen lapseen kävelyn aikana tuo turvallisuuden tunteen.
  5. Tunnustele, miltä vaunujen jousitus tuntuu. Tulet ehkä ajelemaan hankalassa maastossa tai tuudittelet lapsesi uneen vaunuissa. Testaa myös jarrujen käyttömukavuus.
  6. Monet vaunut ovat kevyitä työntää niiden ollessa tyhjiä. Laita vaunuihin ja niiden tavaratilaan jokin paino ja testaamassa niiden kääntyvyyttä ja vakautta sisätiloissa. Näin tiedät, kuinka vankoilta vaunut todellisuudessa tuntuvat.
  7. Kuomurattaat vai yhdistelmävaunut? Molemmat soveltuvat vastasyntyneelle ja ovat pitkäikäiset vaunujen muuntuessa rattaiksi lapsen kasvaessa.
  8. Vertaile vaunumalleja. Tee lista vaihtoehdoista ja kirjoita ylös niiden hyvät ja huonot puolet.
  9. Kirjoita lista ominaisuuksista ja toiminnoista, jotka ovat sinulle tärkeitä. Merkki, hinta, koko, pitkäikäisyys, ulkonäkö?
  10. Viimeinen vinkki: On tärkeää, että perheenne viihtyy vaunujen kanssa. Jos vaunut tuntuvat oikeilta, ne usein myös ovat sopivat. Luota omaan tunteeseesi!

De-10-viktigaste-sakerna-att-tänka-på-när-du-ska-köpa-barnvagn.jpg
1. Beemoo Flexi travel 2 Yhdistelmävaunut 2. Petite Chérie Solide Kuomurattaat ja Kantokoppa

Tutustu myös lastenvaunuoppaaseemme. Sieltä löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin ja muuta hyödyllistä tietoa lastenvaunujen hankintaa varten.

 

____________________________________________________________

Kuvalähde:
@saijatuu