Baby Shower – leikkejä ja lahjavinkkejä

Odottavan aika on pitkä, etenkin odottavien vanhempien aika. Vauva tuo tullessaan perheeseen täysin uuden elämän ja tätä ihanaa, tervetullutta muutosta on mukavaa juhlistaa Baby Showerilla! Tämän päivän postauksessa annamme vinkkejä juhliin sopivista leikeistä ja lahjoista.

Baby Shower -ilmiö tulee alun perin Yhdysvalloista, jossa äitien oli tapana kerääntyä yhteen ja ”kouluttaa” tuleva äiti uuteen tehtäväänsä.  Nykyisin tapa on muotoutunut hetkeksi, jolloin läheiset ja ystävät tapaavat kaikessa rauhassa – ennen kuin uusi elämänvaihe alkaa vaipanvaihtoineen ja nukkumattomine öineen J Baby Showerin ei tarvitse maksaa maltaita tai olla vaikea järjestää. Hauskat leikit voivat olla juhlien riemullinen päänumero. Leikit ovat ilmaisia, viihdyttäviä ja houkuttelevat esiin sisäisen lapsesi - mikäpä olisikaan sopivampaa lasta odottaessa! Tänään keskitymme ensisijaisesti Baby Showeriin sopiviin leikkeihin, mutta haluamme lisäksi jakaa muutaman lahjavinkin.

1. Kuka on kuka?
Kaikki vieraat ottavat mukaansa vauvakuvan itsestään. Kuvat asetetaan ympäri huonetta ennen juhlien alkua. Vieraille jaetaan paperilaput ja he yrittävät yhdistää oikean numeron oikeaan henkilöön. Eniten vauvakuvia tunnistanut voittaa. Juhlien loppupuolella vieraat paljastavat vuorotellen kuka heistä olikaan missäkin kuvassa. Mukava lisä on kertoa kuvaan liittyvä pieni tarina.

2. Viesti vaipassa
Öiset hereilläolot eivät ole maailman mukavimpia, mutta tämä on asia, jonka päättää vauva. Jos on vaipanvaihdon aika, niin vaihdettavahan se on, huolimatta siitä mitä kellon viisarit näyttävät. Tehdäkseen vaipanvaihdoista hieman hauskempia tuleville vanhemmille, vieraat voivat kirjoittaa iloisia viestejä vaippojen takapuolille. Viestit kenties tuovat hymyn väsyneiden vanhempien huulille, vaikka kello olisikin neljä aamuyöllä.

3. ”Älä sano vauva”
Sovitulla aikavälillä kukaan ei saa sanoa sanoja vauva, synnytys tai lapsi. Vaikeata, vai mitä? Leikin alkaessa jokainen vieras saa kaulaansa tutin roikkumaan. Kuullessaan jonkun sanovan kielletyn sanan saa kyseisen henkilön tuttikorun hakea ja ripustaa sen omaan kaulaansa. Ajan loppuessa eniten tutteja kerännyt voittaa!

4. Mikä vauvalle nimeksi?
On aika antaa vauvalle nimi. Tähän leikkiin tarvitset vain sakset, paperia ja paljon mielikuvitusta. Leikkaa paperista äidin ja isän nimien kaikki kirjaimet ja anna vieraiden keksiä sopivia nimiä näistä kirjaimista. Vanhempi/vanhemmat päättävät nimikilpailun voittajan.

5. Vauvalle tutti
Lopuksi vuorossa on perinteinen Aasille häntä -leikki, tällä kertaa tietenkin vauvateemalla. Vieraiden tehtävänä on asettaa vauvalle tutti suuhun. Tämä leikin voi toteuttaa joko nuken avulla tai piirtämällä paperille suuri vauvan kuva. Eikä sitten kurkita siteen takaa!

Lupasimme jakaa myös lahjavinkkejä. Tässä alla on muutamia turvallisia ja kauniita tuotteita, joille on varmasti käyttöä vauvaperheessä.

Baby Shower.jpg
1. Aden by Aden + Anais Liinat 2. Teddykompaniet Diinglisar Uniriepu 3. Teddykompaniet Diinglisar Vaunulelu 4. Happy Hands Sydänkehys 5. Candide Vauvatyyny 6. Pabobo Yölamppu Projektori Tähti 7. Roommate Tyyny Lazy Long Dog

Kuvakollaasin tuotteet ovat mukava sekoitus tunnelmallisia yövaloja, suloisia uniriepuja ja hauskoja kipsisettejä, joilla voi ikuistaa vauvan käden tai jalanjäljen. Myös kallon epäsymmetrisyyden muodostumista estävä ergonominen tyyny sekä pitkä, sängynreunana käytettävä koiratyyny ovat arvostettuja lahjoja.

Baby Shower on erinomainen ”tekosyy” ystävien tapaamiselle ja juhlien järjestämiselle. Tästä rennosta ja mukavasta tapahtumasta jää vieraille, ja etenkin tuleville vanhemmille, kaunis muisto ❤

 

 

 

@studiodiy.com
@dontsaybaby.com