Koko perheen hauska ja hirvittävä Halloween

Riippumatta siitä onko lapsesi sylivauva, uhmaikäinen vai jo hieman vanhempi mukula, on Halloween hauska, perheen ja ystävien kanssa vietettävä juhla. Parhaimmillaan se koostuu hirvittävän hienoista asuista ja kamalan kauniista koristeista. Juhlien onnistumisen takaamiseksi olemme koonneet tähän blogipostaukseen helppoja ja hauskoja askarteluohjeita sekä parhaat asuvinkit koko perheelle!

Karkki ja keppostelu on Suomessa perinteisesti pääsiäiseen kuuluva leikki, mutta kerätään karamelleja Halloweeninakin. Alun perin Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa vietettävää Halloweenia on alettu juhlia Suomessakin viimeisten vuosien aikana, ja siitä on tullut yksi lasten ja vanhempien suosituimmista juhlista. Eikä ihme, sillä Halloweenina saa pukeutua pelottaviin asuihin, askarrella koristeita mielin määrin ja nauttia syksystä kynttilänvalossa.

Useimmissa maissa Halloweenia vietetään loka-marraskuun vaihteessa. Suomessa juhlien ajankohdaksi on vakiintunut sekä lokakuun viimeinen että marraskuun ensimmäinen viikonloppu. Tuolloin aikuiset ja lapset, perheet ja ystävät kokoontuvat yhteen viettämään tätä karmaisevaa juhlaa asiaankuuluvine kummitusasuineen ja koristeineen. Olemme koonneet tähän blogipostaukseen muutamia helppoja ideoita askarteluun sekä lasten ja aikuisten naamiaisasujen valmistamiseen.

Askartele omat Halloween-koristeet ja -herkut

Kummituskortit ja tarantellataulut

Hauska ja helppo (ja toisinaan ehkä myös hieman sotkuinen 😉) Halloween muisto syntyy leikkimällä vesiväreillä ja pahvilla. Voit loihtia kylmääviä kummituksia ja hirvittäviä hämähäkkejä maalaamalla ensin jalkapohjan tai kämmenen maalilla ja painamalla sen sitten haluamasi väriselle pahville. Kun maali on kuivunut, voit piirtää Halloweenin suosikkihahmoille silmät ja suun. Taiteile kokonainen kummitusperhe yhdessä koko perheen voimin!

Halloween_fötter_händer_780X500.jpg

Karkkikääreet ja -kotelot

Karkit ja kurpitsat ovat olennainen osa Halloweenia, eikä ole mitään syytä miksi niitä ei voisi yhdistää keskenään. Suloisten ja teemaan sopivien karkkipussukoiden valmistaminen on helppoa esimerkiksi oranssista lautasliinasta, joka on leikattu ympyrän muotoiseksi. Aseta karkit liinan keskelle, rypistä sen reunat yhteen ja kiinnitä vihreällä teipillä tai nauhalla.

Toinen vaihtoehto on askarrella suklaapatukoille kauhistuttavat karkkikotelot. Siihen tarvitset sopivan väristä pahvia, sakset ja tusseja. Leikkaa pahvista vaikkapa verenhimoinen lepakko, ja taita sen siivet suojelemaan suklaapatukkaa.

Halloween_pyssel_780X500.jpg

Hirvittävät Halloween-asut lapsille ja vanhemmille

Makeisten, askartelun ja leikkien lisäksi Halloweenin ehdottomasti näkyvin osa ovat naamiaispuvut! Tässä muutama vinkki koko perheen yhteiseen pukeutumiseen.

Hämä-hämähäkki

Yksinkertainen ja hauska hämähäkkiasu syntyy lapsen bodystä, kaksista vanhoista sukkahousuista ja pumpulitäytteestä. Työvälineiksi tarvitset vain lankaa, neulan ja sakset. Tee näin:

  1. Leikkaa vanhoista sukkahousuista vyötäröosa pois siten, että sinulle jää vain pitkät sukat. Tarvitset yhteensä neljä sukkaa – niistä tulee hämähäkin jalat!
  2. Täytä sukat pumpulilla.
  3. Ompele pumpulilla täytetyt sukat bodyn kylkiin kiinni.
  4. Pue mukula hämähäkkibodyyn, viimeistele ja lapsesi on valmis Halloweenin viettoon!

Psst – Halloweenin jälkeen hämähäkin jalat on helppo irrottaa bodystä, ja voit käyttää sitä taas tavalliseen tapaan. Valitse erivärisiä bodyja ja sukkahousuja hauskojen yhdistelmien aikaansaamiseksi!

Punahilkka ja paha susi

Tämä vanhemman ja lapsen yhteinen Halloween-asu sopii mainiosti kantorepussa olevalle ja jo kävelemään oppineelle lapselle. Toteutukseen tarvitset vain sopivan susihukkapäähineen, harmaat vaatteet ja vähän kasvomaalia.

Toiselle teistä riittää puolestaan suloinen mekko ja punainen viitta, jonka voit valmistaa vaikka punaisesta lakanakankaasta. Kummasta tulee iso (tai pieni) paha susi ja kummasta Punahilkka? 😉

hallo-utklädning.jpg

Vietä Halloween yhdessä perheen ja ystävien kanssa askarrellen, juhlien ja vähän pelotellen. Vaikka tämä syksyinen pelottelujuhla ei olekaan (vielä 😉) yhtä iso juttu meillä Pohjolassa kuin Yhdysvalloissa, voi hauskoista Halloween-leikeistä ja yhteisistä askarteluhetkistä syntyä lapselle unohtumattomia muistoja vuosien mittaan tallennettujen askarteluaarteiden ja mieleenpainuvien hetkien muodossa.

Hirvittävän hauskaa Halloweenia!

Psst! Kaipaatko muita käteviä arjen vinkkejä? Tutustu tästä blogikirjoitukseen, jossa käymme läpi onnistuneen automatkan aakkoset. ;)

Lähteet
http://moderndaymoms.com
https://fi.pinterest.com
http://onelittleproject.com
https://thecraftyblogstalker.com
http://onelittleproject.com
http://ohhappyday.com