•  

  Opas

  Lämpöpussit

  Mikä lämpöpussi on, ja mihin sitä oikein tarvitaan? Minkälaisia lämpöpusseja on olemassa, ja miten valitset sopivan mallin juuri teille? Lämpöpussioppaastamme saat vastauksen useimpiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.  

   

 • Mikä lämpöpussi on?

  Lämpöpussi on lastenvaunujen lisätarvike, joka pitää vaunussa makaavan tai rattaissa istuvan lapsen lämpimänä kylmänä vuodenaikana. Lämpöpussin tarkoituksena on luoda suojaava kerros, joka pitää tuulen ja kylmän ulkopuolella ja lapsen ruumiinlämmön pussin sisäpuolella. Se toimii oikeastaan samalla tavalla kuin toppahaalari, mutta sopii paremmin pienemmille lapsille, jotka eivät liiku yhtä paljon.

 • Miksi lapsellasi tulisi
  olla lämpöpussi?

  Kun lämpöasteet painuvat miinuksen puolelle, lämpöpussi pitää lapsesi tehokkaammin lämpimänä pelkkään haalariin verrattuna. Lämpöpussi on myös erittäin käytännöllinen silloin, kun lasta tarvitsee siirrellä vaunuun ja sieltä pois. Paksu lämpöpussi saattaa riittää korvaamaan ulkovaatteet helpottaen esimerkiksi vaipanvaihtoa ja syöttämistä. Lisäksi lämpöpussi luo lapselle kotoisan ja turvallisen tunteen.

 • Millainen lämpöpussi sopii vaunuihisi?

  Lämpöpussit ovat erikokoisia aivan kuten lastenvaunutkin. Onko vaunuissasi kapea vai leveä istuinosa? Haluaisitko käyttää lämpöpussia sekä vaunukopassa että istuinosassa?

 • Koko

  Kaikista paras olisi tietenkin päästä kokeilemaan lämpöpussia vaunuissasi nähdäksesi, onko sen koko sopiva. Liian suuri lämpöpussi ei näytä hyvältä, ja sen ylimääräinen kangas voi tehdä istuinosasta ahtaan.

 • Aukot turvavaljaille ja liukuesteet

  Jos lämpöpussia on tarkoitus käyttää rattaissa istuvalle lapselle, siinä tulisi olla aukot turvavaljaille. Yleensä rattaissa on viisipistevaljaat, jotka viedään lämpöpussin aukoista läpi. Osassa lämpöpusseista on yläreunassa ripustusläppä, jonka ansiosta lämpöpussi ei pääse valahtamaan alas asettaessasi lasta siihen. Myös taustapuolella olevat liukuesteet auttavat pitämään pussin paikoillaan vaunuissa.

 • Milloin lämpöpussia käytetään?

  Lämpöpussia valitessa on hyvä ottaa huomioon, millaisissa sääolosuhteissa sitä käytetään. Kuinka monta miinusastetta lämpöpussin tulisi kestää? Täytyykö siinä olla irrotettava kansiosa? Vai haluatko mieluummin kevyemmän pussin käytettäväksi lisäkerroksena koleina kevätpäivinä? Valikoimastamme löydät sopivan mallin kaikenlaisiin tilanteisiin!

  Katso kaikki valikoimamme lämpöpussit