Haalariopas

Lumimyräkkä, sade ja kylmyys eivät ole asioita, jotka estävät lasta leikkimästä ulkona. Talvikauden aikana on tärkeää, että lapsellasi on yllään ulkovaatteet, jotka pitävät hänet lämpimänä ja kuivana, sekä kestävät kaikenlaisia leikkejä. Talven pimeydessä on hyvä muistaa myös heijastimet! Voit käyttää tätä haalariopasta, jonka kokosimme yhdessä Didriksonsin kanssa auttaaksemme sinua löytämään juuri omalle lapsellesi sopivan haalarin talven leikkeihin.

 

Asioita, joita sinun tulisi ajatella valitessasi haalaria lapselle

Käyttötarkoitus

Haalareissa voi olla useita erilaisia ominaisuuksia ja sen vuoksi oikeanlaisten haalareiden etsintä kannattaa aloittaa niiden käyttötarkoituksen määrittämisestä. Tulevatko haalarit ensisijaisesti käyttöön lumisessa pulkkamäessä pakkaspäivänä vai harmaassa loskalammikossa, joka on täynnä soraa? Alla esitellyissä Didriksonsin haalareissa on kaikki tärkeät toiminnot, joita haalareilta voi toivoa. Ne eroavat toisistaan lämpötason, kestävyyden ja lisätoimintojen suhteen.

 

Koko

Mittaa lapsesi pituus ja vartalonympärys jokaiseen tuotekuvaukseen liitetyn koko-oppaan avulla. Jos lapsi päätyy kahden eri koon väliin pituuden suhteen, kannattaa sinun valita niistä pienempi, sillä haalareissa on älykäs Extend Size -toiminto, jonka avulla niiden lahkeita ja hihoja saa pidennettyä 5 cm avaamalla niiden saumat.

 

Istuvuus

Hyvin istuva haalari antaa lapselle mahdollisuuden leikkiä ja liikkua esteettömästi. Suosittelemme sinua olemaan ostamatta aivan liian suurta haalaria, sillä se tekee lapsen liikkumisesta vaikeaa ja johtaa lopulta lapsen paleluun, kun hän ei kykene hyppimään ja liikkumaan. Jos haalarin lahkeet ovat liian pitkät, lapsi voi myös kompastua niihin. Älä myöskään osta liian pientä haalaria. Lapsen seisoessa pitäisi haaroissa olla riittävästi tilaa (peukalo-otteen tai nyrkin verran kangasta), jotta hän voi nostaa kätensä ylös tai kyykistyä ilman, että haalari kiristää. Lyhyesti sanottuna: On tärkeää, että lapsi kykenee liikkumaan ja leikkimään esteettä!

 

Lämpöisyys

Lämpötason säätämiseksi suosittelemme kerrospukeutumista, jolloin kerrosten välinen ilma lämmittää. Silloin voit tarvittaessa poistaa yhden kerroksen, jos lapsella tulee kuuma. Monte-fleecetakki sopii täydellisesti haalareiden alle ja lämpötilan laskiessa voit lisätä Jadis-aluspaidan, jonka päälle puet Monte- tai Corin-takin.

 

Toiminnot

Alla olevissa kuvissa on kuvattu haalareidemme tärkeimmät ominaisuudet. Näiden toimintojen lisäksi haalareissa on säädettävien hihojen sisäpuolella kiinnikkeet käsineille, joiden avulla ne pysyvät tallessa.

Haalareissa on resorit hihansuissa ja säädettävät lahkeensuut, sekä lumilukko, joka estää lumen pääsyn kenkiin. Haalareissa on säädettävä vyötärö ja pehmeä suoja vetoketjun päällä, jotta se ei hankaa lapsen leukaa tai kaulaa. Voit tutustua eri haalareiden tuotekuvauksiin tarkemmin nähdäksesi niiden erityisominaisuudet, sillä esimerkiksi Hailey on hieman yksinkertaisempi malli, josta puuttuu joitakin toimintoja.

Extend Size

Extend Size -toiminnon ansiosta haalareiden hihojen tai lahkeiden pituutta voidaan lisätä jopa yhdellä koolla. Ratko merkitty sauma varovasti, jotta lapsesi voi käyttää haalaria vielä yhden sesongin ajan!

Jalkalenkit

Käytä silikonisia jalkalenkkejä pitääksesi haalarin puntit paikallaan ja välttääksesi lumen pääsemisen talvikenkiin. Hailey-haalarissa on joustavat kuminauhalenkit. Niiden kuluessa puhki suosittelemme silikonisia jalkalenkkejä, jotka löydät valikoimastamme.

Heijastinyksityiskohdat

Pimeänä vuodenaikana ei heijastimia voi koskaan olla liikaa. Haalareidemme heijastavat yksityiskohdat ovat suuri apu, mutta ole kuitenkin aina varovainen ja käytä mieluusti LED-heijastinnauhaa tai vastaavaa, kun olet liikkeellä pimeän aikaan.

Nimilappu

Onko haalari jäänyt liian pieneksi mutta on silti uuden veroinen? Haalareissamme on nimilaput, joissa on tilaa useille nimille, joten ne voidaan lahjoittaa tai myydä eteenpäin nuoremmille sisaruksille, pikkuserkulle, koulukaverille tai muille tarvitseville.

Vedenpitävyys

Lunta, räntää ja sadetta vaakatasossa – märkää, märkää, märkää! Haalareissamme on teipatut saumat ja PFC-vapaa vedenhylkivyyskäsittely, joiden ansiosta lapsi pysyy kuivana kaikissa sääolosuhteissa. Jos vedenpitävyys alkaa heiketä, silitä haalaria varovasti miedolla lämmöllä pesuohjeen mukaan aktivoidaksesi vedenhylkivyystoiminnon uudelleen.

Irrotettava huppu

Lasten turvallisuus on kaikkein tärkeintä! Irrotettavat huppumme ovat varotoimenpide onnettomuuksien välttämiseksi tilanteessa, jossa huppu sattuu juuttumaan johonkin leikin aikana. Lämpimämmällä säällä haalaria voi halutessaan käyttää ilman huppua.

 

didriksons-extendsize-namnlapp.jpg

 

Mikä haalari sopii lapsellesi parhaiten? Se riippuu lapsesta.

Seuraavassa osiossa vertaamme Didriksonsin haalareita ja korostamme niiden tärkeimpiä ominaisuuksia. Tuomme esiin niiden lämpötason, vedenkestävyyden ja materiaalin kestävyyden.

 

Zeke

Zeke on haalarimalleista kestävin, sillä se on valmistettu erittäin vahvasta Corduro-materiaalista.

Björnen

Klassikkohaalari on voittanut lukuisia kuluttajatestejä ja on sataprosenttisen tuulen- ja vedenpitävä.

didriksons-bjornen-zeke.jpg

1. Didriksons Zeke Haalari, Navy 2. Didriksons Björnen Haalari, Plum

 

Cornelius

Cornelius on ominaisuuksiltaan samanlainen kuin Björnen, mutta siinä ei ole lämmittävää tekoturkista!

Polarbjörnen

Didriksonsin lämpimin haalarimalli sopii pitkiin päiviin pulkkamäessä sen teipattujen saumojen ja lisätoppauksen ansiosta.

didriksons-cornelius-polarbjornen.jpg

1. Didriksons Cornelius Haalari, Leaf Green 2. Didriksons Polarbjörnen Haalari, Poppy Red

 

Tirian

Tirian on hyvin hengittävä haalarimalli, jonka ansiosta juokseminen talven riennoissa on mukavaa. Se on muotoiltu näyttämään erilliseltä takilta ja housuilta.

Hailey

Edullisin ja yksinkertaisin haalari – se ei kuitenkaan estä sitä olemasta kestävä ja lämmin.

didriksons-tirian-hailey.jpg

1. Didriksons Hailey Haalari, Navy 2. Didriksons Tirian Haalari, Lilac

 

Miksi Didriksons on paras valinta lapsellesi?

Vaatteidemme vettähylkivä käsittely on täysin PFC-vapaa, mikä tarkoittaa sitä, ettei ne sisällä lainkaan ympäristöön vaikuttavia fluorihiilivetyjä. Tuotteissa käytetään uusia menetelmiä ympäristöystävällisempään vaatteiden valmistamiseen. Kyseessä voi olla vaikka materiaalin tai kuituseosten uusi tuotantotekniikka, jolla on vähemmän haitallisia ympäristövaikutuksia. Didriksons on mukana Ruotsin standardoinnin laitoksen eurooppalaisten standardien työryhmässä ”Lastenvaatteiden turvallisuus” (SIS/TK 16/AG 5).

 

Haluatko tutustua Didriksonsin valikoimaan? Tutustu tuotteisiin täällä.