Huomioi nämä asiat lasten ulkovaatteita ostaessasi!

Vuoden kylmin ja pimein kausi lähenee. Lasten ulkovaatteita hankkiessa täytyy huomioon ottaa monta asiaa: lapsen ikä, aktiviteetit, vuodenaika ja sääolosuhteet. Haluamme jakaa muutaman avuliaan vinkin ulkovaatteiden valintaan.

Heijastimet
Talvisaikaan jalankulkijat, ja etenkin lapset, hukkuvat helposti pimeään harmailla ja hämärillä teillä. On tärkeää antaa autoilijoille mahdollisuus havaita heidät ajoissa. Vaatteisiin kiinni ommellut heijastimet ovat halpa ja helppo tapa näkyä syyspimeässä.

overalll_780X500.jpg 1. Nordbjørn Vuorillinen Sadeasu, Dresden Blue 2. Nordbjørn Blizz Light Kumisaappaat, Clematis Blue

Vesipilariarvo
Sateisilla syyssäillä vaatteiden vedenpitävyys on edellytys mukavien ulkoleikkihetkien onnistumiselle. Vesipilariarvo on mainio apu lasten ulkovaatteita valitessa. Luku kertoo, kuinka paksun vesimassan painon kangas kestää ennen kuin vesi läpäisee sen. Esimerkiksi 3000 mm hylkii vettä ja 5000 mm on täysin vedenpitävä.

leo_780X500.jpgNordbjørn Kattegatt Vuorillinen Sadehaalari, Leo Classic

Hengittävyys
Leikkiessä ja liikkuessa keho alkaa erittää lämpöä ja kosteutta. Mikäli lämpö ei pääse poistumaan vaatteen alta, lapsen iho hikoilee ja kostuu. Vaatteeseen imeytynyt kosteus viilentää kehoa ja lasta saattaa alkaa palella. Siksi onkin tärkeätä valita lapselle vaatteet, jotka on valmistettu hengittävästä ja kosteutta poiskuljettavasta materiaalista. Esimerkiksi puuvillaisten vaatteiden käyttöä tulisi välttää, koska ne imevät kosteutta itseensä ja lapselle tulee helposti kylmä.

Helly-hansenl_780X500.jpg
Helly Hansen Ascent Jacka, Dragon Fruit

Väljyys
Vaatteiden koko on suoraan verrannollinen niiden hengittävyyteen. Lapsen tulee pysyä liikkumaan vapaasti vaate yllään ja pitämään näin itsensä lämpimänä. Kerrospukeutumista kannattaakin siis suosia.

Kestävyys
Vaatteiden korkea laatu ja pitkä kestävyys ovat olennaisia ominaisuuksia niin ympäristön kuin oman lompakonkin hyvinvoinnin kannalta. Laadukkaat ja hyvin suunnitellut vaatteet voi usein säästää pikkusisarusten käyttöön tai antaa eteenpäin.

Säädettävyys
Lasten ulkovaatteiden suurimmat edut ovat niiden käytännölliset toiminnot. Ulkoleikkien kutsuessa tulee pukemisen, leikkimisen, juoksemisen ja riisumisen sujua nopeasti. Jalkalenkit pitävät niin lahkeet kuin kengätkin paikoillaan. Irrotettavien ja säädettävien olkaimien ansiosta housut istuvat päällä hyvin ja joustavat resorit mukauttavat vaatteet käyttäjälle sopivaksi.

Alla esimerkkejä vaatteista ja kengistä, jotka sopivat viileiden syyspäivien lätäkköleikkeihin. Kätevät ja tyylikkäät ulkovaatteet yllä, on miellyttävää leikkiä – eikä hintakaan tee koloa lompakkoon! Monet näistä tuotteista on myös valittu testivoittajiksi! Tervetuloa tutustumaan verkkokauppaamme ja etsimään omat suosikkisi!

aroliinelindberg Nordbjörn.jpg
Nordbjørn Skagen Vuorillinen Sadeasu, Navy

@annanybom.se4.jpg
Nordbjørn Koster Sadeasu, Green Raindrops

stövel_780X500.jpg
Viking Jolly Kumisaappaat, Fuksia

viking_780X500.jpgViking Cascade II Mid GTX Kengät, Dark Pink/Violet

 

 

________________________________________________

@edituotoja
@agata0310
@annanybom.se
@caroliinelindberg
@therese.lien