Mitä kannattaa ajatella kypärää ostaessa

Pyöräily on hurjan hauskaa, mutta turvallisuutta ei saa unohtaa. Päivän postauksessa kerromme, miksi kypärän käyttö on tärkeää ja annamme vinkkejä kypärän ostoon.

1. Pinepeak Meadow -pyöräilykypärä 2. Petite Chérie Atelier Jade -kuoritakki 3. Pinepeak Cruise -polkupyörä

Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman erimallisia kypäriä moneen käyttötarkoitukseen.

Koko
Mistä tietää, mikä on oikea koko lapselle? Yksinkertaisesti mittaamalla lapsen päänympäryksen leveimmästä kohtaa mittanauhalla.

Lapselle ei koskaan tule ostaa kypärää ”kasvunvaralla”. Liian suuri kypärä menettää ison osan käyttömerkityksestään, eikä suojaa kunnolla onnettomuuden sattuessa.

Istuvuus
Tärkeintä pyöräilykypärän hankinnassa on löytää malli, joka istuu lapsen päähän täydellisesti. Liian tiukasti istuva kypärä voi aiheuttaa päänsärkyä ja liian väljä ei puolestaan pysy paikoillaan, vaan voi paljastaa pään herkät alueet. Mitä paremmin kypärä istuu, sitä paremmin se myös suojaa.

Varmista, että kypärä peittää:

  • Otsan
  • Takaraivon
  • Päälaen

Käyttömukavuus
Jos kypärä istuu mukavasti päähän, sitä on miellyttävä käyttää. Kypärän on hyvä olla sopivan kevyt ja varustettu toimivalla ilmanvaihdolla.

Käyttötarkoitus
Tänä päivänä on saatavilla kypäriä, jotka ovat erityisesti suunniteltu sopimaan erilaisiin pyöräily-ympäristöihin, esimerkiksi maantie-, maasto- tai kaupunkipyöräilyyn.

CE-merkintä

  • CE-merkintä takaa, että kypärä noudattaa kaikkia EU:n ja ESS:n asettamia säädöksiä ja turvavaatimuksia.
  • CE EN 1078 – Aikuisten ja yli 7-vuotiaiden kypärä
  • CE EN 1080 – Lapsille tarkoitettu kypärä. Näissä kypärissä on oltava vihreä solki, joka avautuu lapsen jäädessä roikkumaan leukahihnasta leikkien tai kiipeilyn yhteydessä.

MIPS
MIPS on lisäturvaa tuova toiminto, joka jäljittelee aivojen omaa tapaa suojautua iskuilta. Tavallinen kypärä suojaa kovia ja nopeita suoraan edestä tai sivuilta tulevia iskuja vastaan. Kypärä pysäyttää pään liikkeen, mutta aivot jatkavat liikettään törmäyssuuntaa kohti. MIPS on liikkuva järjestelmä kypärän sisällä, joka auttaa päätä liikkumaan oikeaan suuntaan ja suojaamaan sillä tavoin aivoja.

Onnettomuuden sattuessa
Jos kypärä on altistunut voimakkaalle iskulle, sen suoja ei ole enää entisellään ja se tulee vaihtaa. Tästä syystä ei suositella käytetyn kypärän ostoa, jos et varmasti tiedä sen menneisyyttä.

CYKELHJÄLM_PINEPEAK_780X500.jpgPinepeak Nelly -pyöräilykypärä

hjälm_780X500.jpgSTIGA Street RS -kypärä

 

_______________________________________________________________
@camilladj_
@elisabethaask
@nadia.ammouri
@susliving