Opas – mitä kannattaa ottaa huomioon talvikenkiä valittaessa

Yksi tärkeimmistä ja samalla vaikeimmista talvivarustehankinnoista on oikeanlaisten talvikenkien valitseminen lapselle. Tämän päivän postauksessa kerromme, mitä kannattaa ottaa huomioon talvikenkiä ostettaessa.

Kotisivuiltamme löydät laajan valikoiman talvikenkiä sekä pienille että isoille lapsille. Tarjolla on lämminvuorisia talvisaappaita, kestäviä GORE-TEX-kenkiä ja paljon muuta!


Mitä kannattaa ottaa huomioon?
1. Hyvien talvikenkien tärkeimmät ominaisuudet ovat vedenpitävyys, hengittävyys ja kosteudensiirto. Kenkien täytyy myös olla hyvin eristävät ja niiden tulee istua jaloissa tukevasti, jotta ne pitävät lämmön sisällään eivätkä purista tai kiristä mistään.

2. Tutki tarkkaan kenkien kestävyyttä, laatua ja mukavuutta. Laadukkaat ja kulutusta kestävät kengät ovat parhaat myös ympäristöystävällisestä näkökulmasta katsottuna. Ketään ei huvita leikkiä, kun jalat ovat märät ja tutisevat kylmästä. Talvisissa lumileikeissä viihtyy, kun varusteet ovat kunnossa eivätkä kylmä tai kosteus pääse kipuamaan tamineiden sisäpuolelle.

3. GORE-TEX
40 vuotta sitten keksittiin kuuluisaksi tullut Gore-Tex-kalvo. Kengän pinnan alle sijoitettu ohut ja huokoinen kalvo pitää sadepisarat ulkona, mutta päästää vesihöyrymolekyylit ulos. GORE-TEX-kengät pitävät siis jalat kuivina huolehtien samalla hyvästä ilmanvaihdosta.


Kuinka GORE-TEX toimii?
GORE-TEX-kalvo on täynnä mikroskooppisen pieniä huokosia, jotka ovat vesimolekyylejä 20 000 kertaa pienempiä, mutta silti 700 kertaa vesihöyrymolekyylejä suurempia. Tämän ansiosta ulkopuolelta tuleva vesi ei pääse tunkeutumaan kengän sisään, mutta kengän sisäpuolella oleva kosteus pääsee kuitenkin poistumaan huokosten läpi. Kengät pysyvät lämpiminä ja lasten jalat kuivina ja mukavina koko ulkoiluhetken ajan.

Eräs talvikenkäsuosikkimme, joka pysyy jatkuvasti myyntilistojen kärjessä, on SUPERFIT CULUSUK. Culusuk on lämminvuorinen GORE-TEX-kenkä, jonka huopapohjallinen suojaa pientä jalkaa maasta huokuvalta kylmyydeltä. 100 % vedenpitävä päällisosa lämmittää miellyttävästi samalla kun se hengittää pitäen jalat raikkaina. Kevyt pohja on valmistettu kevyestä EVA-muovista sekä kumista, joka luo hyvän otteen alustaan.

superfit_780X500.jpgSuperfitin Culusuk-kengät ovat vuoden 2017 testivoittajat

Lasten jalkojen hyvinvoinnin maksimoimiseksi, myös oikeanlaisten sukkien valinta on olennaista talvisissa olosuhteissa. Pierre Robertin villasukat ovat erinomainen vaihtoehto pitämään pienet (ja suuret) jalat lämpiminä!