Dr. Brown’s -tuttipullot vähentävät pienten lasten vatsavaivoja

Nälkä, väsymys tai huomion tarve – syitä pikkuisten itkemiselle on useita. Kun vauva itkee, se voi myös tarkoittaa, että pieneen ja herkkään vatsaan sattuu. Tohtori Craig Brown on suunnitellut tuttipulloja vauvojen hyvinvointia ja terveyttä ajatellen. Nämä tuttipullot vähentävät vatsakipujen sekä muiden vaivojen esiintymistä pullonruokinnan yhteydessä.

Vanhemmaksi tuleminen on suuri ja ihana muutos elämässä. Siirtymä vanhemmuuteen tuo mukanaan paljon uutta, joka voi tuntua jännittävältä, mutta myös vaikealtakin. Jo syntymästä lähtien jokaisella lapsella on oma tahto ja omat tarpeet, jotka vanhemmat tulevat tunnistamaan päivä päivältä paremmin. Pienet vauvat ilmaisevat tarpeitaan usein itkemällä ja he voivat käyttää erilaista itkua ilmaistakseen erilaisia tunteita ja tarpeita, kuten esimerkiksi nälkää, väsymystä tai huomion tarvetta.

Itku voi myös tarkoittaa sitä, että lapsi tuntee kipua. Vatsakipu on erittäin tavallista pienten lasten keskuudessa, sillä pienillä lapsilla on usein herkät vatsat. Mikäli lapsella on vatsassa mouruavaa ilmaa ja lapsi itkee, voi itku johtua vatsakivusta. Mikäli lapsi koukistaa polviaan vatsaa kohti, jäykistää jalkojaan ja on itkuinen useiden tuntien ajan, voi kyse olla vaikeammista vatsavaivoista kuten koliikista. Tohtori Craig Brown huomasi yhteyden vauvansa vatsakivun ja tuttipullossa olleiden ilmakuplien kanssa ruokinnan yhteydessä. Hän päätti kehittää mekanismin, joka poistaa vatsavaivoja aiheuttavat ilmakuplat. Brown alkoi tutkia aihetta ja muutaman vuoden päästä hän suunnitteli tuttipulloihin venttiilijärjestelmän, joka on muuttanut lukuisten pienten lasten vanhempien elämän maailmanlaajuisesti.

Dr. Brown’s -tuttipullot

Kaikissa Dr. Brown’s -tuttipulloissa on ilmaventtiili, joka poistaa ilmakuplat ja tyhjiön pullon sisältämästä nesteestä. Venttiili huolehtii myös siitä, että pullon paine pysyy aina samana. Venttiilin ansiosta kaasujen muodostumisen, vatsakipujen, koliikin ja jopa välikorvantulehduksen riski pienenee. Ilmakuplien vähentyminen tarkoittaa myös sitä, että tärkeät ravintoaineet kuten a-, c-, e-vitamiinit sekä lipidit säilyvät paremmin. Tuttipulloja voidaan käyttää keskosten sekä muiden imeväisikäisten ruokintaan.

Lapsen kasvaessa pullon venttiilin voi ottaa pois ja pulloa voidaan käyttää ”tavallisen” tuttipullon tavoin. Tuttipulloja on saatavissa kahdessa eri mallissa – Options-mallissa on klassinen siro muotoilu ja Wideneck-mallissa on nimensä mukaisesti leveämpi pullonkaula, johon on helppo tarttua. Molemmat mallit on valmistettu myrkyttömästä polypropeenista. Dr. Brown’s on saanut tunnustusta nerokkaista tuttipulloistaan. Tuttipullot ovat voittaneet ensimmäisen sijan ”2015 Moms Picks: Best Baby Bottles”,” American Baby Best Awards 2014” sekä ”Parenting Awards 2013” -kilpailuissa.

Nappflaskor3.jpg