Varo vaunujen kuumenemista kesällä!

Vapaapäiviä, aurinkoista säätä ja kukkien tuoksua – kesä on vihdoin ilmaantunut myös pohjoisemmille leveysasteille. Lämmin ja aurinkoinen sää on ihanaa vaihtelua sadepäiviin, mutta ihanuutensa lisäksi lämpö voi aiheuttaa tukalia oltavia pienemmille perheenjäsenille. Suomalaisten jokavuotinen keskustelunaihe on auton sisälämpötilan kohoaminen auringossa, mikä on hengenvaarallista pienille lapsille ja eläimille. Me haluaisimme muistuttaa myös eräästä toisesta paikasta, jossa pienet lapset viihtyvät. Paikka, jossa sisälämpötila voi auton matkustamon tavoin kohota vaarallisen korkeaksi vain muutamissa minuuteissa – nimittäin lastenvaunuissa.

Ulkona on ihana sää, pikkuinen nukkuu vaunuissa ja aurinko paahtaa pilvettömältä taivaalta. Useat meistä asettavat viltin tai huivin suojaamaan vaunuja auringolta. Osa saattaa taittaa vaunujen kuomun alas. Valitettavasti nämä kankaat eivät useimmiten suojaa UV-säteiltä ja kuumuudelta. Kevyet materiaalit päästävät lävitsensä auringonsäteet, mikä voi aiheuttaa auringossa palamista, kun taas paksut kankaat eivät hengitä tarpeeksi hyvin, mikä taas puolestaan voi nostaa vaunujen lämpötilan tukalan korkeaksi.

Lastenvaunujen sisälämpötilan kohoamisesta on tehty useita testejä. Muun muassa MTV on testannut, kuinka nopeasti aurinkoon jätettyjen lastenvaunujen lämpötila voi nousta. Testin mukaan kymmenessä minuutissa vaunujen lämpötila oli ennättänyt nousta jo 30 asteeseen. Tunnin jälkeen lämpötila oli jo yli 30 astetta, mikä on uskomattoman tukala lämpö jopa aikuisellekin!

Vaunujen peittäminen tavallisella viltillä tai huovalla ei ole hyvä idea! Lastenvaunut on jätettävä aina varjoon ja vaunukopan yläosa avoimeksi. Vilttiä parempi tapa peittää lastenvaunut on lastenvaunuverhon käyttäminen. Lastenvaunuverhot on suunniteltu suojaamaan sekä auringon UV-säteilyltä että vaunukopan liialta kuumenemiselta. Yksi meidän tämänhetkisistä suosikkimerkeistämme on Dooky, joka valmistaa uskomattoman upeita lastenvaunuverhoja! 

Tämä Dooky-lastenvaunuverho sopii useimpiin markkinoiden vaunu- sekä turvakaukalomalleihin.

105953.jpeg


Verhoa voidaan helposti laskea ja nostaa tarranauhan avulla – riippuen siitä, haluaako lapsesi katsella ympäröivää maailmaa vaiko ottaa nokoset vaunuissa. Täysin alhaalla se ja kiinnitettynä vaunuverho luo miellyttävän ja rauhallisen nukkumapaikan lapsellesi.

KÄLLA_bigbabyse.jpg

Tämä vaunuverho kiinnitetään helposti viidellä kätevällä muovirenkaalla, jotka eivät jätä jälkiä tai naarmuja lastenvaunuihin tai turvakaukaloon. Vaunuverhon kankaassa on aurinkosuojakerroin 40+ ja se kangas voidaan pestä koneessa (halleluja!).

 

Ihanaa kesää kaikille lukijoillemme! ❤️

Lämpimin terveisin, Jollyroom