Keskiviikon kääretorttuvinkit!

Vaikka karkkipäivää ja herkkuhetkiä vietetään usein vasta loppuviikosta, on rutiinista joskus hauska poiketa ja syödä makeaa jo keskellä viikkoa. 😍

Näiden helppojen kääretorttureseptien avulla voit tehdä juuri sopivan määrä herkkuja, eri makuisina ja muotoisina. Vain mielikuvitus on rajana! Tässä siis kaksi superhyvää ja superhelppoa perusreseptiä, joita on helppo tuunata oman ja lasten mielen mukaan.

trends-3_mall_i-bloggen__chokladboll_700X600.jpg

Suklaa-kookoskääretorttu

Vaniljalla maustettu suklaa-kookos kääretorttu on ihanan runsas ja täyteläinen herkku, joka sopii sekä aikuisten että lasten makuun. Tätä reseptiä varten et tarvitse edes uunia, joten se on helppo tehdä kotona, reissussa tai vaikka kesämökillä. Saat herkusta myös käden käänteessä gluteenittoman version, kun korvaat tavalliset kaurahiutaleet gluteenittomilla.

Suklaataikina
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl hienosokeria
1 dl kaakaojauhetta
8 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vahvaa kahvia tai espressoa

Kookostaikina
150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl hienosokeria
5 dl kaurahiutaleita
1 rl vaniljasokeria
2 dl kookoshiutaleita
0,5 dl maitoa

  • Käytä kahta erillistä kulhoa. Sekoita kummankin taikinan voi ja sokeria keskenään omiin kulhoihinsa.
  • Lisää loput ainesosat kumpaankin taikinaan ja sekoita hyvin.
  • Kaulitse suklaataikinaa kahden leivinpaperi välissä, kunnes se on noin 30 x 30 cm kokoisen neliön muotoinen. Tee sama juttu kookostaikinalle.
  • Aseta kookostaikinalevy suklaataikinalevyn päälle, ja rullaa levyt tiukaksi rullaksi. Käytä rullaamisessa apuna leivinpaperia.
  • Aseta rulla jääkaappiin 1–2 tunniksi, ja annan sen viilentyä kunnolla.
  • Kun kääretorttu on ollut jääkaapissa riittävän pitkään, koristele se. Helpon ja hauskan koristelun saat, kun asetat tarjottimelle tai pöydälle kidesokeria ja rullaat kääretorttua sen päällä.
  • NAUTI!

 

trends-2_mall_i-bloggen_ prinsessrulltårta 700X600.jpeg

Prinsessakääretorttu

Prinsessakakku on taivaallinen yhdistelmä marsipaania, kermaa ja täytteitä, ja koska tämä yhdistelmä toimii aina, ajattelimme kakun sijaan testata prinsessakääretortun reseptin. Kaupasta saatavan käyttövalmiin marsipaanin ansiosta prinsessakääretortun tekeminen on helpompaa kuin luulisi! Ja koristeeksi käy jokaisen kaapista löytyvä tomusokeri. Nam!

Torttupohja
3 kpl kananmunia
1,5 dl hienosokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 dl vispikermaa
2 mm vaniljapulveria
1 rl tomusokeria
1,5 dl vadelmahilloa

Koristeluun
1 vaaleanpunainen tai vihreä marsipaanipakkaus (n. 200 g).
1 rl tomusokeria
125 g tuoreita vadelmia

  • Aseta uuni 250°C asteeseen.
  • Vispaa kananmunat ja hienosokeria kuohkeaksi.
  • Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti kerma- ja sokerisekoitukseen.
  • Levitä seos varovasti leivinpaperille. Paista uunin keskiosassa noin 5 minuutin ajan. Anna jäähtyä kokonaan.
  • Aseta tortun päälle leivinpaperi ja käännän se varovasti ympäri. Irrota pohjassa ollut leivinpaperi varovasti.
  • Vispaa kuohukerma. Sekoita joukkoon vaniljapulveri ja tomusokeri.
  • Levitä vadelmahillon jäähtyneelle torttupohjalle. Levitä sen päälle puolet vaniljalla maustetusta kermasta.
  • Kääri hellästi rullalle. Kääri rulla kaulittuun marsipaaniin. Leikkaa ylimäärinen marsipaani pois.
  • Koristele tomusokerilla hetki ennen tarjoilua. Tarjoile tuoreiden vadelmien ja lopun kermavaahdon kera.

 

Leipominen on hauskaa puuhaa, johon kaikki voivat osallistua. Ja mikäli perheen pienimmät ovat vielä hieman liian nuoria osallistumaan varsinaisiin tekemiseen, voi heidät kuitenkin ottaa mukaan keittiöpuuhiin. Silloin lapset voivat leikkiä esimerkiksi ihan omalla JaBaDaBaDoon kääretortullaan samalla, kun aikuiset ja vanhemmat lapset puuhaavat leipomisen parilla. JaBaDaBaDoon herkku kestää useat leikit ja kestää varmasti kauemmin, kuin nämä herkulliset kääretortut! Nam nam! 😉

Ihanaa viikkoa ja makeita hetkiä! ❤

 

Lähteet:
ica.se
Fredriks Fika, tidningenhembakat.se