Pue lapset oikein ulkoaktiviteetteihin

Vaikka kesä on ohi ja ulkona on syksyinen sää, ulkoaktiviteetit eivät häviä lapsiperheen arjesta. Syksyyn kuuluu retkiä, leikkejä ja ihanaa ulkona olemista, mikä vaatii vaatteet sään mukaan. Pidä huoli, että lapsesi voi nauttia kirpeästä syyssäästä lämpimissä vaatteissa, joissa ei tule kylmä eikä nuha ei pääse iskemään. 

Minkälaisia vaatteita lapsi tarvitsee riippuu erityisesti lapsen iästä, liikkumiskyvystä ja aktiviteeteista. Lapsen kehonlämpö sisältää kosteutta, joka tekee lapsen ihosta kostean ja hikisen, jos tätä lämpöä ei saada häviämään hengittävän vaatteen avulla. Hikinen ja kostea iho viilentää kehoa vähitellen, joten pidä huoli, että lapsesi pysyy kuivana!

trends_ytterklader_overall_barn_didriksons_2.jpg

Kerrospukeutuminen pitää lapsen kehon kuivana ja lämpimänä. Itse vaate ei anna lämpöä, vaan lämpö tulee paikallaan olevasta ilmasta, joka jää kerrosten väliin:

•    Sisempi kerros pitää kehon kuivana. Voit käyttää toiminnallista kerrastoa tai villa-asua, jotka imevät ja kuljettavat pois kosteutta niin, että iho saa hengittää.
•    Keskikerros pitää kehon lämpimänä, joten materiaali voi olla esim. fleecea. Vetoketjullinen fleecepaita on hyvä valinta, sillä sen avulla voit säädellä ulospääsevää lämpöä, jos lapsella on liian lämmin.
•    Ulommainen kerros pitää lämmön allaan, suojaa sateelta ja tuulelta sekä päästää ulos liikalämpöä. Suositeltu ulkovaate on haalari pienille lapsille sekä ulkohousut ja -takki hieman vanhemmille ja aktiivisemmile lapsille. 

trends_ytterklader_overall_barn_reima.jpg

Vältä puuvillaa, joka imee kosteutta eikä kuljeta sitä pois, vaan kostuu ja viilentää kehoa. Täydennä asuste lämmittävällä pipolla, hyvin eristetyillä ja tarpeeksi tilavilla kengillä/saappailla sekä tuulenpitävillä rukkasilla, joiden vuori on villaa tai fleecea. 

Valitse ulkovaatteet, jotka on helppo pukea ja riisua ja jotka ovat tarpeeksi tilavat lapsellesi. Muista myös katsoa, että vaatteissa on heijastimia – näin olette valmiita syksyn kaikkiin ulkoaktiviteetteihin! :)

Tieto on haettu ruotsalaiselta Vårdguiden-sivustolta www.1177.se.