• NAHKA

  Aito nahka on ylellinen, kestävä ja rahanarvoinen materiaali! Hyvä vaihtoehto aidolle nahalle on keinonahka, joka sopii mainiosti aktiivisille lapsille.

 • Nahka

  Nahka on mahtava materiaali, joka kestää iäisyyden ja oikein hoidettuna kaiken lisäksi kaunistuu ajan myötä. Jos sinulla on nahkakengät tai nahkatakki, joka on kulkenut mukanasi vuosikauden, tiedät mitä tarkoitamme!
   

  Ainutlaatuiset ominaisuudet

  Aidossa nahassa on monia ominaisuuksia, joista on hyötyä erityisesti ulkona ja luonnossa liikkuessa. Nahka on kestävää ja se pysyy kauan hyvänä, mikäli sitä hoidetaan oikein. Materiaalina se on myös hengittävää, muokkautuvaa eikä se kunnolla huollettuna ja tuuletettuna myöskään ime itseensä pahoja hajuja. Vuosien saatossa nahka vaihtaa hieman väriään ja saa ajan patinaa, ja tämä onkin ominaisuus, joita monet nahkatuotteiden käyttäjät arvostavat. Se on antaa saappaille, takille tai hanskoille aivan oman erityisen säväyksen. 
   

  Erilaiset nahat

  Nahkaa on olemassa kahta erilaista: paksua nahkaa, jota saadaan isoista eläimistä, ja ohutta nahkaa, jota saadaan pienistä eläimistä. Yleisimmin kengissä käytetty nahka on nautaeläinten nahkaa, sillä se on edullista ja kestävää tehden kengistä kestävät ja pitkäikäiset.
   
  Ohuemmassa nahassa nahkan sisä- ja ulkopuolella on erilaisia ominaisuuksia, ja siksi niitä on myös käsiteltävä eri tavalla halutun pinnan saamiseksi. Esimerkiksi mokkanahassa nahan sisäpuoli on tarkoitettu ulospäin näkyväksi valmiissa tuotteessa.
   

  Nahka vaatii hoitoa ja säännöllistä huoltoa 

  Aivan kuten muitakin materiaaleja, nahkaa täytyy huoltaa erityisesti nahkakengissä. Nahkaisia kenkiä ei esimerkiksi saa koskaan kuivata lämpökaapissa tai muita lämmönlähteitä käyttäen. Tämä saattaa kuivattaa kenkien nahkaosia turhaan ja saada ne jopa irtoamaan. Lämmöllä kuivaamiseen sijaan kenkiin kannattaa laittaa sanomapaperia ja antaa niiden kuivua huoneenlämmössä. Näin varmistat sen, etteivät kengät vahingoitu. 
  Nahkaa on säännöllisesti käsiteltävä myös sille tarkoitetulla nahkarasvalla tai kenkälankilla, sillä se pitää nahan pehmeänä ja hyvänä kuivumisen ja halkeamien muodostumisen sijaan.

  Ennen nahkatuotteiden huoltoa on tärkeää, että niiden pinta on puhdas ja että soljet sekä mahdolliset nauhat on irrotettu. Nahkatuotteiden pintakäsittelyyn kannattaa käyttää liinaa, ja pintakäsittelyaine tulisi hieroa materiaaliin pyörivin liikkein. Jos tuotteessa on metalliosia, kannattaa myös ne pintakäsitellä kevyesti, sillä rasva suojaa myös ruostumiselta. 

  Mokkanahan kohdalla ei kuitenkaan tule käyttää tavallista lankkia, vaan erityisesti mokkanahalle suunniteltua suoja-ainetta! Lähisuutarista tai kenkäkaupasta saat varmasti lisäohjeita tarvittaessa.

  Vinkki! Huolla ja pintakäsittele nahkatuotteet illalla, jotta lankki tai rasva ehtii imeytyä rauhassa ennen seuraavaa käyttöönottoa.
   

  Keinonahka

  Aidon nahan sijaan käytettävää keinonahkaa valmistetaan synteettisistä materiaaleista, ja keinonahka valitaan usein joko sen edullisemman hinnan tai eläinten hyvinvoinnin takia. Nykyisin keinonahkaa voidaan käyttää mihin tahansa ja sitä löytyykin kengistä, vaatteista, laukuista, huonekaluista ja niin edelleen. Keinonahka on laadultaan usein heikompaa kuin aito nahka, mutta se on usein kuitenkin riittävän hyvä materiaali täyttämään käyttötarkoituksen vaatimukset. Toisinaan keinonahka saattaa olla jopa aitoa nahkaa parempi vaihtoehto.
   

  Huolto

  Keinonahkaa valmistetaan monella eri tavalla ja sen huolto riippuu valmistuksessa käytetyistä materiaaleista. Keinonahassa on usein joko synteettistä kumia, muovipinnoitettua kangasta, keinokuitua tai muita vastaavia materiaaleja. Yhteistä näille kaikille on se, että niiden puhdistaminen kostealla liinalla on helppoa – ominaisuus, jota pienten lasten vanhemmat varmasti arvostavat! 

 • Plusminus_knapp.png

  Plussat


  • Kestävä ja pitkäikäinen
  • Tyylikäs ulkonäkö ja muotoilu
  • Muokkautuva materiaali
   

  Miinukset


  • Hintava materiaali
  • Vaatii huoltoa
  • Hankala puhdistaa muihin materiaaleihin verrattuna
  • Luonnonmateriaali