•  

  Didriksons_logo.png

  Käyttöä kestävät lastenvaatteet – See you outside

   

 • Suunniteltu kestämään

  Vuonna 1913 perustetun Didriksonsin tavoitteena on suunnitella pitkäikäisiä vaatteita, jotka suojaavat tehokkaasti sateelta ja tuulelta. Merkin vaatteet on valmistettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, ja he ottavat vastuuta koko valmistusketjusta materiaalituotannosta aina kierrätykseen asti.  

 • Bild_1_FI.png

 • Reduce. Reuse. Recycle.

  Reduce – Didriksonsin pyrkimyksenä on vähentää tuotannossa tarvittavia resursseja, kuten vedenkulutusta ja energiaa.
  Reuse – Merkin vaatteet on suunniteltu kestämään mahdollisimman pitkään, jotta samaa vaatetta voidaan kierrättää sisarukselta toiselle. 
  Recycle – Tuotteiden valmistuksessa on käytetään kierrätettäviä materiaaleja, joiden ansiosta loppuun kulunut vaate voidaan muuntaa uudeksi materiaaliksi.

 • Bild_2.png

 • Boardman-sadeasu – ajaton klassikko jo vuodesta 2006

  Didriksonsin päämääränä on suunnitella ja valmistaa ajattoman tyylikkäitä tuotteita, jotka kestävät kulutusta ja näyttävät hyvältä vuodesta toiseen. Fleecevuorellinen Boardman-sadeasu on tänä päivänä yhtä suosittu kuin lanseerausvuonnaan 2006. 

 • Bild_3_FI.png

 • Pidennä vaatteen käyttöikää

  Lapset kasvavat tunnetusti nopeasti ja tarvitsevat jatkuvasti entistä suurempia vaatteita. Tämän vuoksi Didriksonsin lastenvaatteet on varustettu kätevällä Extend size -toiminnolla, jonka avulla voit pidentää hihoja ja lahkeita noin yhdellä koolla ja siten pitkittää vaatteen käyttöikää. Kaikissa merkin lastenvaatteissa on lisäksi monirivinen nimilappu, joka helpottaa vaatteen kierrättämistä lapselta toiselle.

  Pidä huolta vaatteistasi

  Vaatteiden oikeanlainen pesu ja säännöllinen huoltaminen pidentää niiden käyttöikää. Didriksonsin asiakaspalvelusta saat tietoa vaatteiden oikeaoppisesta hoitamisesta sekä varaosia rikkoutuneiden osien tilalle. 

 • Galon® pitää kuivana

  Didriksons aloitti toimintansa vuonna 1913 valmistamalla vedenpitävästä galon-materiaalista valmistettuja sadevaatteita. Nykyään Didriksons omistaa rekisteröidyn tuotemerkin Galon®.

  Pieni Galon®-opas

  1. Galon® on sataprosenttisen veden- ja tuulenpitävä materiaali.
  2. Galon®-materiaalia ei tarvitse pintakäsitellä tai kyllästää uudelleen, vaan se pysyy täysin vedenpitävänä vuodesta toiseen.
  3. Galon® on helppo pyyhkiä puhtaaksi.
  4. Lämpö saattaa vaurioittaa Galon®-materiaalia, joten sadevaatteita ei kannata rumpukuivata tai laittaa kuivauskaappiin.
  5. Sadevaatteet kuivuvat nopeammin nurja puoli ulospäin. 

 • Bild_6_FI.png

 • Näin pidät huolta ulkovaatteistasi

  Ulkovaatteiden käyttöikä pitenee, jos niistä pidetään huolta oikealla tavalla. Pitkäikäisillä vaatteilla on lisäksi kokonaisuudessaan pienempi ympäristövaikutus kuin vain vähän aikaa käytettävillä vaatteilla.
  Tässä muutama vinkki, joilla pidennät vaatteidesi käyttöikää:

  1. Säilytä ulkovaatteet mieluiten ripustettuina. Anna kosteiden vaatteiden kuivua itsestään ja kokeile tuulettamista pesun sijaan. Varmista, etteivät vetoketjut ja tarranauhat pääse takertumaan kiinni tai raapimaan vaatteen materiaaleja.
  2. Noudata aina hoito-ohjetta. Liian korkea pesulämpötila voi muuttaa teipatuilla saumoilla varustetun vaatteen kovaksi, mikä altistaa sen materiaalin reikiintymiselle. Jos hupussa on tekoturkisreunus, irrota se ennen pesua.
  3. Tuuleta vaate säännöllisesti. Älä koskaan kuivaa vaatetta annettua ohjetta korkeammassa lämpötilassa.
  4. Vaatteen vettä hylkivä kylläste kuluu pois ajan myötä, jolloin vesipisarat pääsevät imeytymään kankaaseen. Pese tuolloin vaate ja toimi seuraavalla tavalla:
  • Pintakäsittely voidaan aktivoida uudestaan lämmön avulla. Silitä vaate hellävaraisesti matalalla lämpötilalla hoito-ohjeen mukaisesti.
  • Jos vaatteen silittäminen ei auta, se on käsiteltävä tekstiilikyllästeellä. Valitse siinä tapauksessa vettä hylkivä kylläste, joka ei sisällä perfluorattuja yhdisteitä. 
  5. Jos vaate rikkoutuu, kokeile korjata se ennen uuden hankkimista. Didriksonsin asiakaspalvelusta saat tarvittaessa osaavia neuvoja ja varaosia. 

 • Bild_7.png

 • Laatuun keskittyviä tuotteita

  Didriksons kiinnittää erityisen paljon huomiota tuotteidensa laatuun ja kriittisiin osiin, kuten saumojen vedenpitävyyteen. Tuotteet suunnitellaan huolella, ja niiden laatua tarkkaillaan jatkuvasti satunnaisten pistokokeiden avulla.

  Lapsiturvallisuus

  Kaikki Didriksonsin lastenvaatteet noudattavat alan säädöksiä ja standardeja, joilla voidaan varmistaa niiden lapsille turvallinen muotoilu. Didriksons kuuluu ruotsalaiseen, eri yrityksistä ja asiantuntijoista koostuvaan SIS-organisaatioon (Svenska Institutet för Standarder), jonka tehtävänä on kehittää yhteisiä ohjeistuksia, määräyksiä ja laatustandardeja. Voimassa olevat turvamääräykset otetaan huomioon jo vaatteiden suunnitteluvaiheessa, jotta Didriksonsin lastenvaatteet takuulla ovat turvallisia käyttää. 

 • Loving water means saving it

  Perustaessaan sadevaatetehtaansa Ruotsin Grundsundissa vuonna 1913 Didriksons valmisti sadevaatteita, jotka suojasivat ja lämmittivät merellä liikkuvia kalastajia. Siitä lähtien he ovat jatkaneet ihmisten suojaamista vedeltä ja kylmyydeltä. Nykyään täytyy kuitenkin myös suojata vettä ihmiseltä. Didriksons tekee oman osansa käyttämällä huolella valittuja tuottajia, laadukkaita kankaita ja ympäristöystävällisiä värjäysprosesseja.

  Vettä säästävä värjäystekniikka

  Didriksons käyttää tuotteissaan Solution dye -värjäystekniikkaa, jossa materiaalin väripigmentit lisätään jo kuituvaiheessa. Tämän tekniikan ansiosta kankaaksi kudottua materiaalia ei tarvitse enää värjätä erikseen, mikä säästää vettä ja energiaa. Solution dye -tekniikalla valmistetut kankaat lisäksi kestävät auringonvaloa ja pesua paremmin kuin perinteisellä tavalla värjätyt materiaalit.

 • Ilman perfluorattuja yhdisteitä

  Vuodesta 2015 alkaen Didriksons käyttää kankaissaan vettä hylkivää kyllästettä, joka ei sisällä lainkaan PFC-yhdisteitä.

  Kankaat käsitellään joko Huntsman Zelan R3 tai Rudolf Bionic Finish Eco -kyllästeellä.

  Vastuulliset materiaalivalinnat

  Vastuulliset ja kestävät materiaalit
  Didriksonsin tuotteissa on käytetty tarkkaan harkittuja materiaaleja, jotka kestävät käytössä useita vuosia. Mitä pidempään tuotetta käytetään, sitä pienempi sen lopullinen ympäristövaikutus on. 
  Kierrätettävät materiaalit – Didriksonsin tavoitteena on luoda vaatteita, jotka voidaan lopulta kierrättää ja käyttää uuden materiaalin valmistamiseen.
  Kasviperäiset materiaalit – Didriksons suosii tuotteissaan nykyaikaisia, ympäristöystävällisiä materiaaleja. He tekevät yhteistyötä DuPont-tekstiilivalmistajan kanssa, joka on kehittänyt osittain kasviperäisen Sorona®-polymeerin. 
  Kierrätetty täytekuitu  Didriksons pyrkii käyttämään vaatteidensa toppausmateriaalina sataprosenttisesti kierrätettyä kuitua.

 • Bild_8_FI.png

 • Ei eläinperäisiä materiaaleja

  • Didriksons ei käytä tuotteissaan lainkaan eläinperäisiä materiaaleja.

  • Toppavaatteiden täyte on keinokuitua, josta suurin osa on valmistettu kierrätetystä materiaalista.

  • Turkista muistuttavat yksityiskohdat ovat aina synteettistä materiaalia.

  ________________________________________________________________________

  Didriksons & Jollyroom toivottavat sinulle nautinnollisia ulkoiluhetkiä!

 • Bild_10.png