Meidän vastuumme

Ympäristömerkinnät

MILJÖMÄRKNINGAR.jpg

Löydät Jollyroomilta Pohjoismaiden suurimman valikoiman tuotteita lapsiperheille. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman paljon vastuullisesti tuotettuja ja ekologisia tuotteita, sekä omilta että ulkoisten toimittajien tuotemerkeiltä.

Löydät kyseisiä ympäristömerkkejä valikoimastamme:

Öko-Tex-standardi 100

Öko-Tex-standardi 100 on kansainvälinen ja riippumaton tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka kattaa koko tekstiilien tuotantoketjun raakamateriaalista valmiiseen tuotteeseen. Sertifikaatti myönnetään tekstiilituotteelle (kuten kodintekstiilille, vuodevaatteille tai vaatteelle), joka ei sisällä tai jonka valmistuksessa ei ole käytetty haitallisia kemikaaleja. 

GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) on kansainvälinen luomumerkintä vaatteille ja muille tekstiileille. Merkintä kattaa tuotantoketjun raaka-aineen viljelystä aina lopputuotteeseen asti ja auttaa kuluttajaa valitsemaan tuotteita, jotka on tuotettu ja valmistettu vastuullisesti.

Joutsenmerkki

Vuonna 1989 lanseerattu Joutsenmerkki on Pohjoismaiden tunnetuin ympäristömerkki. Merkintä tarkastaa tavaroiden ja palveluiden ympäristövaikutuksia koko niiden elinkaaren ajan raaka-aineesta jätteeksi asettaen tiettyjä kriteerejä toiminnalle sekä laadulle. Tänä päivänä Joutsenmerkin piiriin kuuluu 63 erilaista tuoteryhmää. Tarkastelun kohteena on niin tuotteen/palvelun valmistukseen kulunut energia, kemikaalien käyttö kuin jätehuoltokin.

FSC-merkintä

Forest Stewardship Council (FSC) on kansainvälinen ja riippumaton jäsenyhdistys, joka FSC-merkinnän avulla pyrkii edistämään metsävarojen ympäristöystävällistä, sosiaalisesti vastuullista ja taloudellisesti kannattavaa käyttöä. FSC-merkintä auttaa kuluttajia ja yrityksiä valitsemaan tuotteita, joiden valmistuksessa käytetty puu on peräisin vastuullisista metsistä.