Meidän vastuumme

Tuotantoketju

cirkel-varansvag.jpg

 

Tuote vaikuttaa ympäristöön koko elinkaarensa aikana – suunnittelusta ja materiaalivalinnoista lähtien aina tuotteen kierrättämiseen ja hävittämiseen saakka. Tavoitteenamme on kehittää tuotantoketjua ja ratkaista tuotteen kiertotalouteen liittyviä ongelmia.  

Raakamateriaali

Tuotteen valmistusmateriaalin valitsemisella on valtava vaikutus ympäristöön. Perinteisen materiaalin korvaaminen luomupuuvillalla ja kierrätetyllä materiaalilla säästää vettä ja energiaa sekä vähentää kemikaalien käyttöä.

Tuotanto

Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille, minkä vuoksi niiden noudattaminen on tärkeää. Pitkät ja usein myös monimutkaiset tuotantoketjut vaikuttavat lukemattomien ihmisten elämään joka päivä; aina yrityksen työntekijöistä ja kuluttajista tavarantoimittajiin ja yhteisöihin asti.

Olemme tarkkoja siitä, että tavarantoimittajiemme työntekijät työskentelevät hyvissä olosuhteissa, heillä on kohtuulliset työskentelyajat ja heidän palkkansa riittää elämiseen.

Suurin osa Jollyroomilla myytävistä tuotteista valmistetaan Euroopassa, Kiinassa, Taiwanissa ja Intiassa. Kaikkien Jollyroomin tavarantoimittajien tulee hyväksyä ohjesääntömme, jolloin he ovat sitoutuneet noudattamaan erilaisia toimintaohjeita ja vaatimuksia, jotka pyrkivät eettiseen, sosiaalisesti vastuulliseen ja ympäristöä suojelevaan toimintaan. Valitsemme tavarantoimittajat riskianalyysin avulla ja teemme vuosittain tuotantotehtaisiin tarkastuskäyntejä kontroloidaksemme tavaroiden tuotantoa ja tuotantopaikkojen toimintaa.

Tavarantoimitus

Myyntitavara toimitetaan Jollyroomille meriteitse konteissa Göteborgin Hisingenissä sijaitsevalle varastollemme. Yhteistyökumppanimme etsivät aktiivisesti uusia, vihreämpiä toimitusmuotoja ja ympäristöystävällisempiä ratkaisuja. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä, parantaa varastojen fyysistä sijaintia ja tehostaa niiden toimintaa, hyödyntää rakennuksien aurinkopaneelien tuottamaa aurinkoenergiaa sekä investoida kuljetusautoissa energiaa säästäviin teknologioihin.

Jollyroom

Jollyroomin varaston tavoitteena on tehokkuus ja energian säästäminen – logistiikkalinjastomme ja laitteemme käsittelevät tulevat ja lähtevät tavarat nopeasti.

Tilauksien lähettäminen

Laaja tuotevalikoima tuo haasteita tilausten pakkaamiseen. Laaja tuotevalikoima tuo haasteita tilausten pakkaamiseen. Monet yritykset lähettävät erikokoisia tuotteita liian isoissa kartonkipakkauksissa ja käyttävät runsaasti sisältöä suojaavaa pakkausmateriaalia. Jollyroom on ensimmäisenä verkkokauppana pyrkinyt ratkaisemaan ongelman investoimalla automaattisen B plus -pakkauslaitteen, joka valitsee tilaukselle sopivan pakkauskoon vähentäen tarvittavan kartongin ja pakkausmateriaalin määrää. Pienentyneen pakkauskoon ansiosta yhteen kuljetusautoon mahtuu kerralla myös enemmän tilauksia.  

Tuotteen käyttö

Tuotteen käyttö aiheuttaa jopa 30 % tekstiilituotteen ympäristövaikutuksista. Kuluttaja voi vähentää ympäristöön aiheutuvaa haittaa esimerkiksi pidentämällä vaatteiden pesuväliä, pesemällä alhaisemmassa lämpötilassa, vähentämällä silitystä ja välttämällä pyykin rumpukuivaamista.

Uusiokäyttö/Kierrätys/Hävittäminen

Tuotteiden uusiokäyttö tai niiden materiaalien tehokas kierrättäminen säästää luonnonvaroja huomattavasti. Lahjoita tarpeettomat tavarat hyväntekeväisyyteen, vie ne kirpputorille tai kierrätä.