Kummitustarinoita!

Uskotko kummituksiin? Kysyimme joku aika sitten Instagram- ja Facebook-seuraajiltamme, ovatko he tai heidän lapsensa kokeneet jotain yliluonnollista. Saimme yllättävän suuren määrän selkäpiitä karmivia kertomuksia. Uskallatko lukea niistä kymmenen pelottavinta?

 

Kun äitini oli noin 4-vuotias, hän istui yksin olohuoneessa ja puhui. Isoäiti huusi keittiöstä ja kysyi, kenen kanssa hän oikein juttelee. ”Pitkän hattupäisen sedän kanssa. Hän haluaa kupin kahvia”, vastasi äiti. Sepä mukavaa, ajatteli isoäiti ja unohti koko asian. Myöhemmin he selasivat yhdessä vanhaa valokuva-albumia. ”Tuossa se hattupäinen setä on!” äiti huudahti ja näytti sormellaan isoisän isää, joka oli kuollut kauan ennen hänen syntymäänsä, ja jonka kuvaa hän ei ollut koskaan aikaisemmin nähnyt.

- @steffie_92

 

Olin peittelemässä 4-vuotiasta sisarenpoikaani vuoteeseen ja aioin juuri lukea iltasadun, kun hän veti sängyn viereen yhden ylimääräisen tuolin. ”Siltä varalta, että ne muutkin haluavat kuunnella”, poika sanoi. En nähnyt huoneessa ketään muita, mutta mistäpä sen tietää…

- @linapeterso

 

M3-vuotiaalla pojallani on ajastimella toimiva valaisin. Ajastimen voi laittaa pois päältä erillisellä kaukosäätimellä. Valo on alkanut jostain syystä sammua ja syttyä itsekseen. Vähän aikaa sitten poikani kertoi Evelina-nimisestä tytöstä, jonka kanssa hän on leikkinyt. Isosiskoni nimi oli Evelina, ja hän kuoli vuonna 2001.

- @alexandraolssoon

 

Olin lapsenvahtina 3-vuotiaalle veljenpojalleni. Yhtäkkiä hän alkoi kuiskata puhumisen sijaan. Kun kysyin, miksi hän haluaa kuiskailla, hän vastasi: ”Shhhh, se mies seisoo oven takana.”

- @jennenbennen

 

Vanhin poikani oppi puhumaan verrattain myöhään. Eräänä päivänä, kun olimme yläkerran makuuhuoneessa, hän kuitenkin yllätti meidät osoittamalla yhtäkkiä sormellaan ja huutamalla ”Lily!” Meillä ei ollut aavistustakaan, mistä hän oli kuullut nimen. Mieleemme ei tullut yhtäkään sen nimistä kaveria tai edes elokuvaa, josta poika olisi voinut kuulla sen. Näytimme hänelle kaikki kotoamme löytyvät pehmolelut yksi kerrallaan ja kyselimme, oliko kenties joku niistä Lily. Turhaan. Lily oli vain ja ainoastaan makuuhuoneessa. Kerran kun olimme vanhempieni luona, poikani pysähtyi erään taulun eteen ja osoitti sitä sormellaan. ”Oi, Lily!” sanoi hän taas. (Kuvassa oli tyttö.) Kertomuksesta tekee hyytävän se, että löysimme vanhan mekon ullakolta. Eikä siinä kaikki: kun revimme tapetin huoneen seinästä, sen alla luki lapsen käsialalla kirjoitettu nimi Elisaeth (väärin tavattu). Entä mitä Google sanoo, kun sen hakukenttään kirjoittaa nimen Lily? Se on vanha lempinimi Elisabethille…

Alla kuva revitystä tapetista.

- @linnkokko

 

Förstabild 1.jpg

 

Serkkuni lapsi piirsi kuvan koko perheestään. Kuvassa oli myös eräs setä, joka kuulemma asuu heidän talossaan.

- @jennyfagerstrandh

 

Esikoisellani oli mielikuvitusystävä nimeltä Lisa. Lisa oli jäänyt kuulemma auton alle ja oli asunut ensin isoisän luona, sitten taivaassa ja lopuksi meillä. Hän nukkui tyttäreni huoneessa säkkituolissa, ja he puhuivat usein kahdestaan. Myös hänen tädillään oli Lena-niminen ystävä, joka asui isoisänsä luona ja joka jäi auton alle.

- @andreabovang

 

Kun tyttäreni oli pieni, hänellä oli tapana kiivetä minun ja avopuolisoni vuoteeseen joka yö kello 3.30. Meillä oli vähän ahtaat oltavat, joten kysyin lopulta, miksi hän tuli viereemme aina samaan aikaan. ”Minun on vaihdettava paikkaa, kun ne muut tulevat”, vastasi tyttäreni. Sen jälkeen hän sai aina nukkua vieressämme.

- @sabinans

 

Kun esikoistyttäreni oli 1–1,5-vuotias, hän puhui usein asunnossamme oleskelevasta miehestä. En kiinnittänyt siihen suurtakaan huomiota, koska lapsilla on vilkas mielikuvitus. Sitten päätimme eräänä iltana katsoa yhdessä elokuvan, ja tyttäreni muuttui aivan hysteeriseksi. ”En halua, että tuo mies istuu meidän vieressä sohvalla!” hän huusi. Yhteisestä leffaillasta ei tullut mitään, koska hän ei suostunut rauhoittumaan.

- @ellenkenntofthof

 

3,5-vuotias poikani oli tulossa alakertaan, kun hän huudahti: ”Terve ukki!” Kysyin, kenelle hän oikein puhui. Hän katsoi minua kummastuneena ja vastasi päättäväisellä äänellä: ”Ukille, joka on täällä.” Tuntia myöhemmin sain tietää, että appiukkoni ja poikani ukki oli kuollut.

- Cecilia

 

Pitääkö teidänkin perheenne nuorimmaiset kummitustarinoista? Meiltä löydät pelottavat kummituspelit sekä LEGOn kummitusaiheiset rakennussarjat. Tsekkaa valikoimamme täältä.

 

________________________________________________

@linnkokko